Απτά δείγματα του ύφους και της « πολιτικής παιδείας» τους


Σκαιότατη είναι η αντιμετώπιση που έχει από τη συνδιοίκηση Χουρσαλά και προπαντός από τον ίδιο το Δήμαρχο , το Δημοτικό Συμβούλιο του Κορυδαλλού , στους πέντε πρώτους μήνες της θητείας τους .
Το Δημοτικό Συμβούλιο , είναι το κυρίαρχο όργανο κάθε δήμου εκ του νόμου και « ναός της Δημοκρατίας”, όπως αντιδήμαρχος  σήμερα,  το αποκαλούσε τα προηγούμενα χρόνια καταγγέλλοντας ανάλογες τακτικές της τότε διοίκησης Κασιμάτη.
Σ΄όλες τις μέχρι τώρα συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου , ο δήμαρχος Ν. Χουρσαλάς , δίνοντας και τη « γραμμή» στα υπόλοιπα στελέχη του , αρνείται ν΄απαντά στη συντριπτική πλειοψηφία των ερωτημάτων και θεμάτων που θέτει η αντιπολίτευση.
Δείγμα προφανώς του ύφους αλλά και του είδους της   πολιτικής  “παιδείας» , που τον διακατέχει.
Σύμμαχο σ΄αυτό , έχει την πρόεδρο – η οποία ήδη έχει κερδίσει με το « σπαθί» της , τον τίτλο της χειρότερης προέδρου από το ΄74 και μετά – του Δημοτικού Συμβουλίου , Μερόπη Κατσάνου .
Η οποία αντί , όπως εκ του θεσμικού της ρόλου οφείλει , να απαιτεί σεβασμό στο θεσμικό ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου και να διευκολύνεται ο έλεγχος στη Δημοτική Αρχή που εκ του νόμου έχει δικαίωμα , καλύπτει και δικαιολογεί την βαθύτατα αντιδημοκρατική τακτική του κ. Χουρσαλά . Λέγοντας ούτε λίγο –ούτε πολύ ότι είναι δικαίωμα του …να μην απαντά .
Αν λοιπόν είναι ¨δικαίωμα¨του κ. Κατσάνου , τότε ο νόμος γιατί προβλέπει να προσκαλείται στις συνεδριάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων ο κάθε δήμαρχος;
Για ρόλο « μπαμπούλα»- « χωροφύλακα» στην παράταξη του ή για να τον βλέπουν αν είναι «ωραίος» ή επειδή  τυχόν τον έχουν επιθυμήσει;
Κρίμα και ντροπή !