Αργ. Καμπούρης: Kαι τώρα  βάζω με τον ίδιο τρόπο τις βολές

καμπουρης

«Όταν σαν αθλητής κάνεις την αυτοκριτική σου για την καριέρα σου, μαζί με τα άλλα παιδιά αναπολούμε όλες αυτές τις ημέρες που είχαμε περάσει μαζί, τα βράδια, τις χαρές, τις στεναχώριες, τις θυσίες που είχαμε κάνει και στο τέλος σου μένει η ευχαρίστηση ότι άξιζε να κάνουμε αυτό το ταξίδι σαν παρέα».

Αυτό τόνισε ο Αργύρης Καμπούρης μίλησε στον Επικοινωνία 94FM και την εκπομπή »MVP στους 94» με τον Αντώνη Καλκαβούρα, με αφορμή τη συμπλήρωση 30 ετών από την κατάκτηση του Eurobasket.

Όπως είπε «το Παγκόσμιο του ’86 ήταν τεράστια εμπειρία για εμάς τους νέους. Ο Πολίτης είχε κρατήσει και παλιούς και μπήκαν και καινούργια παιδιά και ξεκινήσαμε όλη αυτή την ανανέωση. Το ’86 μας έκανε τεράστιο καλό, γιατί βρεθήκαμε τότε στην Αμερική και είδαμε τι θυσίες έπρεπε να κάνεις».

Αναφερόμενος στο Eurobasket του ’87 τόνισε πως «όλες οι ομάδες τότε, είχαν αστέρια στη σύνθεση τους…η δική μας δουλειά βγήκε με την ήττα από την ΕΣΣΔ (σ.σ. στο πρώτο παιχνίδι) που χάσαμε μόλις με 3 πόντους. Τότε είπαμε πως εάν θέλουμε να κάνουμε κάτι καλό και να προχωρήσουμε παρακάτω, πρέπει να καταθέσουμε ότι έχουμε από δυνάμεις μέσα στο γήπεδο».

Σχολιάζοντας τα εσωτερικά της ομάδας σημείωσε ότι «είχαμε και τις κόντρες μας. Αλλά κανένας συναθλητής μας δεν έβαλε το εγώ πάνω από το εμείς…όλα τα παιδιά της ομάδας ήταν προσωπικότητες. Είχαμε δουλέψει πάρα πολύ την συνεργασία μεταξύ μας εκείνη την εποχή».

Αναφερόμενος στις περιβόητες ελεύθερες βολές των τελευταίων δευτερολέπτων, τόνισε αστειευόμενος πως «και τώρα τις βάζω με τον ίδιο τρόπο».

Όπως είπε «σε εκείνα τα παιχνίδια κάναμε παιχνίδι με το παιχνίδι, περήφανους της Έλληνες. Περίμεναν κάθε βράδυ, μετά το παιχνίδι, να πανηγυρίσουν», ενώ αναφερόμενος στην δυσκολότερο αντίπαλο που είχε στο τουρνούα τόνισε πως αυτός ήταν ο Τσατσένκο.

Για τον Νίκο Γκάλη σημείωσε πως ήταν προφανώς ο ηγέτης της ομάδας: «Ο Νίκος ήταν πολύ γυμνασμένος και για αυτό μπορούσε να κάνει ότι έκανε μέσα στο γήπεδο, τα σπασίματα, το πώς στεκόταν στον αέρα, το πώς πέταγε την μπάλα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Αργύρη Καμπούρη στο παρακάτω link: https://youtu.be/cgQHnYu4usk

 

 
 

About the author

More posts by