Αυτή είναι η διοίκηση Κασιμάτη . Αρνήθηκε να αποφασίσει το ΔΣ στήριξη σ΄όσους κινδυνεύουν να κατασχεθεί ή να βγει στο σφυρί το σπίτι τους

Δεν έχει προηγούμενο αυτό που συνέβη στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , ενάντια ουσιαστικά σε εκατοντάδες συμπολίτες μας , που κινδυνεύουν να κατασχεθεί η κατοικία τους ή ακόμη και να βγει στο σφυρί από τη λαίλαπα της συγκυβέρνησης Τσίπρα -Καμένου.

Προφανώς για να μη φανεί δυσάρεστος στο κυβερνών κόμμα , το οποίο με πάθος στήριξε για να ανέλθει στην εξουσία και να εκλεγεί βουλευτής η ανιψιά του , Νίνα Κασιμάτη ,ο δήμαρχος Κορυδαλλού , Σταύρος Κασιμάτη , συνεπικουρούμενος από τον …νεοδημοκράτη (!) πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και εκ των πλέον εμπίστων του , Θόδωρο Μερεντίτη , αρνήθηκαν να συζητηθεί η σχετική πρόταση που ημέρες πριν είχε υποβάλλει γραπτώς ο επικεφαλής της παράταξης “ Δήμος για Όλους “ , Γιώργος Δημόπουλος .

Συγκεκριμένα ο κ. Δημόπουλος ζητούσε να τεθεί άμεσα προς συζήτηση το θέμα και να ληφθεί απόφαση νομικής στήριξης από το δήμο όσων δημοτών κινδυνεύουν τα σπίτια τους και αδυνατούν οικονομικά να έχουν την στήριξη δικηγόρου κ.α .

Κι αυτό ενόψει της επερχόμενης λαίλαπας των πλειστηριασμών που πρόκειται να ξεκινήσουν αμέσως μετά την Πρωτοχρονιά και ο ίδιος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην υπουργός , Νίκο Φίλης δήλωσε στη Βουλή ότι θα ανέλθουν σε 40.000(!) και κινδυνεύει άμεσα η λαική κατοικία .

Όπως καταγγέλλει ο κ. Δημόπουλος, σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε και δημοσιεύουμε παρακάτω, έφθασαν στο σημείο να του κλείσουν το μικρόφωνο και να του αφαιρέσουν το λόγο , για να κάμψουν την επιμονή του αλλά και για να μη ληφθεί τέτοια απόφαση.

                  Ανακοίνωση

Και όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του , ο κ. Κασιμάτης και η παράταξή του “ έδειξαν για ακόμη μια φορά την ανάλγητη , αλαζονική και καθεστωτική νοοτροπία που τους διακατέχει»

Σύμφωνα με την καταγγελία της παράταξης “ Δήμος για Όλους”, “στην αρχή, ο δήμαρχος και ο κ. Μερεντίτης , ο οποίος με την στάση του προφανώς θεωρεί ότι είναι πρόεδρος μιας παράταξης και όχι όλου του Δημοτικού Συμβουλίου προσπάθησαν να το αποτρέψουν με ειρωνίες , γελάκια και γενικότερα με μια απαξιωτική συμπεριφορά . Μη μπορώντας όμως να κάμψουν την αποφασιστική επιμονή του κ. Δημόπουλου να συζητηθεί το θέμα και να ληφθεί η σχετική απόφαση , προέβησαν στην επαίσχυντη και βαθύτατα αντιδημοκρατική ενέργεια να του κλείσουν το μικρόφωνο και να του αφαιρέσουν το λόγο».

Η δημοτική παράταξη “ Δήμος για Όλους” καταγγέλλει στους πολίτες του Κορυδαλλού «την πράξη αυτή του κ. Μερεντίτη στην οποία προέβη μετά από εντολή του κ. Κασιμάτη, αποδεικνύοντας ότι είναι ένα πειθήνιο όργανό του» .

Επίσης καλεί όλες τις δημοτικές παρατάξεις «να στηρίξουν το αίτημά της και να αποκρούσουν τις αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις της αλαζόνος διοίκησης Κασιμάτη».

 
 

About the author

More posts by