Βάζουν ψηλά τον πήχυ αλλά ..

sygkentrosi kylakouΣήμερα οριστικοποιείται  και «τυπικά» η υποψηφιότητα για το Δήμο Κορυδαλλού , της Καίτης Κυλλάκου .
Το απόγευμα συνεδριάζει στις « Πλειάδες» η ολομέλεια της Δημοτικής Κίνησης « Πάμε Αλλιώς» για να της δώσει και « τυπικά»  το χρίσμα , δεδομένου ότι δεν υπάρχει άλλη υποψηφιότητα.
Είχε προηγηθεί η προ ημερών απόφαση της ολομέλειας της Τοπικής Οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ , του οποίου στέλεχος ( μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Πειραιά) είναι η κυρία Κυλλάκου , στις Δημοτικές Εκλογές του 2014 , να στηρίξει το συνδυασμό της και την …ίδια .
Και στη σχετική συνεδρίαση της οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ δεν τέθηκε από κανένα να υποστηριχθεί κάποιο άλλο δημοτικό σχήμα ή να διερευνηθεί η δυνατότητα δημιουργίας κάποιου άλλου .
Με πολυετή παρουσία στα δημοτικά δρώμενα της πόλης  και στις δυο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις ως υποψήφια Δήμαρχος , η κυρία Κυλλάκου , έχει καταγραφεί ως μια στενή κομματική υποψηφιότητα και δεν είχε καταφέρει ποτέ να υπερβεί το 5%.
Ευελπιστώντας προφανώς να εκμεταλλευθούν το πολιτικό κλίμα , τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και η ιδία  θεωρούν ότι αυτό, μπορεί να αποτυπωθεί και στο εκλογικό ποσοστό   των Δημοτικών Εκλογών παρά τις σημαντικές ιδιαιτερότητες που έχει , ως προς τα κριτήρια και τις επιλογές στην ψήφο των πολιτών .      Είναι προφανές ότι ενώ τις προηγούμενες φορές ο στόχος ήταν να πιάσουν το όριο της εκλογής στο Δημοτικό Συμβούλιο αυτή τη φορά ο πήχυς τίθεται πολύ υψηλότερα .Δεδομένου ότι το αποτέλεσμα θα έχει αντίκτυπο στις συνολικές (πανελλαδικές) εντυπώσεις που έχει επενδύσει σημαντικά ο ΣΥΡΙΖΑ   ώστε να καταγγείλει κατόπιν « αναντιστοιχία Βουλής και εκλογικού Σώματος» , ζητώντας  την παραίτησή της και τη διενέργια εκλογών.
Έτσι σε περίπτωση που το αποτέλεσμα δεν είναι το αναμενόμενο , αυτό θα χρεωθεί στην ίδια την κυρία Κυλλάκου , δρομολογώντας έτσι εσωκομματικές και ενδοπαραταξιακές διεργασίες και αλλαγές σε πρόσωπα και στρατηγικές.
Το « στοίχημα» για την κυρία Κυλλάκου έχει λοιπόν μεγάλο ρίσκο . Το με ποιά πρόσπωα θα στελεχωθεί ο συνδυασμός και κυρίως κατά πόσο αυτά έχουν πραγματική κοινωνική απήχηση και εμβέλεια , πέρα από τα στενά  κομματικά όρια του ΣΥΡΙΖΑ, θα αποτελέσει σ΄ένα σημαντικό βαθμό , πρόκριμα.

 
 

About the author

More posts by