Γιατί δεν λέτε κ. Κασιμάτη ποιος Δημοτικός Σύμβουλος συνελήφθη;

Δυο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τότε που  η Οικονομική Αστυνομία έκανε έφοδο ,στο πανηγύρι που γίνεται ανήμερα του Αγ. Στυλιανού , έξω από την ομώνυμη εκκλησία του Κορυδαλλού .

Με αφορμή όσα διαπίστωσε κατά τη διάρκεια του ελέγχου στους πάγκους μικροπωλητών για την ενοικίαση της έκτασης που καταλαμβάνουν  και αρμόδιος είναι ο δήμος , συνελήφθη και δημοτικός σύμβουλος -στέλεχος της παράταξης του δημάρχου , κ. Κασιμάτη.

 

Ο συγκεκριμένος δημοτικός σύμβουλος , σύμφωνα με πληροφορίες , οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυδαλλού , όπου κρατήθηκε όλη τη νύχτα και την επομένη οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο .

 

Για ένα τόσο σημαντικό γεγονός , δεδομένου ότι ο ο συγκεκριμένος Δημοτικός Σύμβουλος δεν συνελήφθη για κάποια προσωπική του υπόθεση ( που πάλι ως δημόσιο πρόσωπο που είναι, δεν μπορεί να θεωρείται “ιδιωτική”  οποιαδήποτε σύλληψη όπως για κάθε άλλον πολίτη, χωρίς τέτοια ιδιότητα) αλλά για θέμα που άπτεται του δήμου , ο δήμαρχος κ. Κασιμάτης, επέλεξε τη σιωπή.

Ενώ τόσο κόπτεται για …διαφάνεια , όχι μόνο δεν εξέδωσε κάποια ανακοίνωση για το γεγονός που συνέβη – λες και είναι άνευ σημασίας η σύλληψη ακόμη κι αν είναι άδικη ενός Δημοτικού Συμβούλου- ούτε καν ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο , με δική του πρωτοβουλία ως όφειλε.

Αντίθετα , όταν με καθυστέρηση διέρρευσε τι συνέβη , το θέμα το έθεσε η αντιπολίτευση και συγκεκριμένα η παράταξη “ Δήμος για Όλους” , του Γιώργου Δημόπουλου. Ακόμη και τότε όμως ο κ. Κασιμάτης αρνήθηκε να ενημερώσει αναλυτικά τι συνέβη και πολυ περισσότερο να κατονομάσει ποιος είναι ο δημοτικός σύμβουλος που συνελήφθη και γιατί. Ισχυριζόμενος ότι τάχα ότι πρόκειται για “ προσωπικό δεδομένο” κ.α .

Δηλαδή με την πρωτάκουστη και εξωφρενική αυτή “λογική” , αν συλληφθεί πχ κάποιος δήμαρχος , κάποιος βουλευτής , κάποιος υπουργός, …ΔΕΝ πρέπει να υπάρξει σχετική ανα

 

κοίνωση και το κυριότερο ΔΕΝ πρέπει , οι πολίτες μέχρι να τελεσιδικήσει να μάθουν το όνομά του και το κυριότερο να… συνεχίζει να ασκεί κανονικά τα καθήκοντά του .

Έκτοτε το θέμα έχει τεθεί κι άλλες φορές κι από άλλες παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο , με τον κ. Κασιμάτη να αρνείται με πείσμα οποιαδήποτε σχετική ενημέρωση .

Γιατί κ. Κασιμάτη δεν λέτε τι τελικά συνέβη στο πανηγύρι ; Τι αναφέρει η έκθεση της Οικονομικής Αστυνομίας ; Ποιός είναι ο δημοτικός σας σύμβουλος που συνελήφθη και γιατί; Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η δικαστική διαδικασία ; Ορίσθηκε δίκη του και πότε ;Ή έγινε και τι απεφάνθη το δικαστήριο; Επίσης διατάχθηκε κάποια προανακριτική διαδικασία από τον εισαγγελέα όπου κλήθηκαν να καταθέσουν τυχόν υπηρεσιακά ή και πολιτικά στελέχη του δήμου και ποια ;

Αυτά είναι ορισμένα από τα αναπάντητα ερωτήματα που συνεχίζουν να πλανώνται επί δυο χρόνια πάνω από τη διοίκηση Κασιμάτη.

Εντύπωση προκαλεί επίσης και η στάση των υπολοίπων Δημοτικών Συμβούλων της παράταξης Κασιμάτη , που συντάσσονται με τη “γραμμή” του Δημάρχου .Λες και δεν τους ενοχλεί που κάποιος συνάδελφός τους συνελήφθη . Ή μήπως για αυτούς δεν υπάρχει “ προσωπικό δεδομένο” και ενημερώθηκαν ; Ακόμη κι αν αυτό συμβαίνει δεν τους ενδιαφέρει ότι από την στιγμή που δεν κατονομάζεται ο συλληφθείς οι υποψίες διαχέονται άδικα και στον καθένα απ΄αυτούς;

 
 

About the author

More posts by