Γι αυτό το “ντουμπεκί” για τα “σπασμένα” του Κασιμάτη;

 

Δυο  δημόσιες κατ΄ιδίαν συναντήσεις , έγινε γνωστό , ότι είχε μετά τις καλοκαιρινές διακοπές ο επικεφαλής της παράταξης ” Μαζί για τον Κορυδαλλό” και νεοεκλεγείς Δημοτικός Σύμβουλος , Νίκος Κατσούλης , με τον πρώην δήμαρχο , Σταύρο Κασιμάτη. Η τελευταία , πριν λίγες ημέρες , πέριξ της πλατείας Ελευθερίας .

Οι δυο τους , με κοινή κομματική τοποθέτηση (ΣΥΡΙΖΑ) και άριστη προσωπική χημεία, όπως λένε κάποιοι που τους γνωρίζουν , θεωρείτο βέβαιο ότι στις  δημοτικές εκλογές του Μαίου , ότι θα ήταν μαζί  , υπό τον  Σ. Κασιμάτη , φυσικά. Και γι αυτό πολλοί εξεπλάγησαν που δεν συνέβη τελικά. Παρότι η παράταξη Κασιμάτη , έλαβε το κομματικό χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ , στο  οποίο εν λόγω κόμμα , πρόσκεινται  ο ίδιος ο κ. Κατσούλης και η πλειοψηφία του συνδυασμού “Μαζί για τον Κορυδαλλό”.

Ο κυριότερος λόγος ( πραγματική αιτία ή αφορμή )  που εκπορευόταν από  παράγοντες  αυτού του συνδυασμού για τη μη συμπόρευση τους τελικά με τον Σ. Κασιμάτη , με τον οποίο σημειωτέον επί χρόνια είχαν στενότατες σχέσεις, ήταν η συμμετοχή πάλι στο συνδυασμό του , του εκπαιδευτικού και για πολλές τετραετίες Δημοτικού Συμβούλου , Γρηγόρη Γουρδομιχάλη . Στον οποίο καταλόγιζαν  ως αρμόδιο για θέματα Παιδείας στο δήμο επί Κασιμάτη, μια σειρά θέματα , σχετικά με την απαράδεκτη κατάσταση που βρίσκεται ο κρίσιμος αυτός τομέας της πόλης .

Τώρα λοιπόν φαίνεται ότι ξανάρχονται ” κοντά” .Βεβαίως ποτέ δεν ” απομακρύνθηκαν”. Η κριτική τους προεκλογικά για τα ” πεπραγμένα” της διοίκησης Κασιμάτη ήταν … ηπιότατη  ενώ  στο β΄γύρο ένα σημαντικό τμήμα τους  ψήφισε …Κασιμάτη . Ο οποίος Κασιμάτης, σημειωτέον έγραψε  στα παλαιοτέρα των υποδημάτων του την εντολή που του έδωσαν στις εκλογές, που είναι η κορυφαία διαδικασία της Δημοκρατίας , οι Κορυδαλλιώτες . Και  συμπεριφέρθηκε  με τον πιο απρεπή τρόπο , αρνούμενος να ορκιστεί ως απλός Δημοτικός Σύμβουλος .Κάτι που ουδέποτε , από ιδρύσεως της πόλης του Κορυδαλλού , έχει συμβεί.

Αν – αν λέμε_ οι συναντήσεις τους αυτές είναι “αμιγώς” διαπροσωπικές -φιλικές , κανείς δεν έχει δικαίωμα να ρωτήσει τι διαμείφθηκε μεταξύ τους.

Αν όμως ξεφεύγουν από το παραπάνω , ο κ. Κατσούλης , ως πλέον πολιτικός -δημοτικός παράγοντας , θα πρέπει να ενημερώσει.

Ιδιαίτερα όταν το “παρελθόν” τους αυτό αλλά και η αναθέρμανση της σχέσης  τους , φαίνεται ( τυχαία 😉 να δίνει ήδη κάποια ” δείγματα” στην στάση της εν λόγω παράταξης .

Χαρακτηριστικό είναι ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , ο ίδιος ο κ. Κατσούλης και συνολικά η παράταξη του :

  • Δεν έθεσαν κανένα προ ημερησίας Διατάξεως θέμα , λες και στον Κορυδαλλό δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα , που να μην άξιζε να τεθεί έστω και για απλή ενημέρωση στη συνεδρίαση
  • Δεν υπέβαλαν ερώτημα , για το μείζον ζήτημα που δεν υπάρχει Κορυδαλλιώτης , ο οποίος καθημερινά να ζητά υπεύθυνη ενημέρωση για το πότε τελικά θα λειτουργήσει το ΜΕΤΡΟ ή έστω πότε θα είναι και πάλι προσβάσιμη η πλατεία Ελευθερίας.
  • Πολύ δε περισσότερο , δεν  ρώτησαν καν γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί . Και να έθεταν  έτσι  θέμα για τα τερατώδη ψέματα  της παράταξης Κασιμάτη ,που έλεγε  ότι τάχα  όλα θα ήταν έτοιμα  τον Ιούνιο …που πέρασε .Και με τα οποία ουσιαστικά  αλλοίωσαν το εκλογικό αποτέλεσμα , αφού έτσι υφάρπαξαν τη ψήφο πολλών που τους πίστεψε και ήθελαν να ” επιβραβεύσουν” τη διοίκηση της.
  • Δεν  είπαν κιχ , για την παράταση – σκάνδαλο , για έκτη φορά(!) , στην περιβόητη εργολαβία για τις ασφαλτοστρώσεις , που έπρεπε να έχει  ολοκληρωθεί πριν  ένα και πλέον χρόνο.
  • Δεν “απόρησαν” έστω , πως και γιατί  ήταν  τελικά ” άστοχη” η μελέτη για το έργο του Κολυμβητηρίου, που επίσης τόσο προπαγάνδιζε ο πρώην  δήμαρχος με πανάκριβα πολυτελή φυλλάδια  . Και τώρα πρέπει να γίνει νέα , η οποία θα αυξήσει κατά πολύ το συνολικό κόστος του έργου  και φυσικά  άγνωστο πότε θα ολοκληρωθεί

Μάλιστα στην επίσημη ανακοίνωση ( 30/9)   που εξέδωσαν  επιβεβαιώνουν  με  …καμάρι ότι επί όλων των παραπάνω όχι μόνο δεν μίλησαν αλλά  και ”  ψήφισαν θετικά όλες τις εισηγήσεις που είχαν ως σκοπό την ολοκλήρωση, βελτίωση, επανέναρξη έργων που είναι σε εξέλιξη”.

Δεν γνώριζαν; Φυσικά και γνώριζαν .Διότι συμμετέχουν στα αρμόδια όργανα που συζητούνται πριν τεθούν αυτά τα θέματα στο Δημοτικό Συμβούλιο  και όπως κάθε πολίτης δεν μπορεί να μην είχαν διαβάσει ή έστω ακούσει τις αντίστοιχες ” διαβεβαιώσεις” του ηττηθέντος δημάρχου

Εκτός κι αν τελικά, με την ηχηρή αυτή σιωπή τους,  ήθελαν να αποφύγουν  να θίξουν θέματα , που εξ΄ανάγκης θα  έπρεπε να αναφερθούν σ΄αυτή την “κληρονομιά” Κασιμάτη , για δικούς τους…μελλοντικούς παραταξιακούς -πολιτικούς λόγους.

 

 

 

 

 

 

 
 

About the author

More posts by