Γ.Δημόπουλος:Ταφόπλακα στα καταστροφικά σχέδια του Κασιμάτη

 

Εξαναγκάστηκε προσωπικά ο ίδιος ο  Κασιμάτης να τα πάρει όλα πίσω για τη μεταροπή της οδού Πόντου σε δεύτερη «Αθηνάς» μετά τη μεγάλη κινητοποίηση των κατοίκων της περιοχής, όπως τονίζει χαρακτηριστικά σ΄ανακοίνωσή του , ο επικεφαλής της παράταξης « Δήμοε για Όλους», Γιώργος Δημόπουλος.

Ο κ. Δημόπουλος ήταν ο  μόνος από όλες τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης που αντιτάχθηκε εξ΄αρχής μαχητικά στο παρανοικό αυτό σχέδιο για την οδό Πόντου , που στα μουλωχτά , όπως καταγγέλλει,η διοίκηση Κασιμάτη προσπάθησε να επιβάλλει.

Μόνο εκείνος και τα στελέχη της παράταξής του , ενημέρωσε πόρτα –πόρτα όλους τους κατοίκους ενώ πραγματοποίησε το Νοέμβριο  και μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Αγ. Γεωργίου , υποχρεώνοντας  τότε τη διοίκηση Κασιμάτη να παγώσει αυτό το εγκληματικό περιβαλλοντικά σχέδιό της.

Επίσης ήταν εκείνος που πίεζε να τεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα , όπως είχε υποσχεθεί ο κ. Κασιμάτης να το πράξει από τότε , στους κατοίκους , οι οποίοι μάλιστα είχαν καταθέσει γραπτώς σχετικό αίτημα με  400(!) υπογραφές .Φυσικά ο κ. Κασιμάτης , δεν τήρησε κι αυτή την υπόσχεση.

Το παρανοικό σχέδιο της διοίκησης Κασιμάτη , προέβλεπε:

  • Την αντιδρόμηση της Πόντου , με κατεύθυνση τη Νίκαια
  • Τη μονοδρόμηση της Αθηνάς , ως ανόδου
  • Την υποχρεωτική διέλευση από την Πόντου όλων των οχημάτων (ΙΧ, φορτηγών , λεωφορειων) δικύκλων , από την πλατεία Ελευθερίας με κατεύθυνση το Περιβολάκι. Κι αυτό σε ένα δρόμο κατά πολύ μικρότερο της Αθηνάς , πυκνοκατοικημένο , με σχολεία, παιδικό σταθμό , πλατεία κ.α

Σ΄ανακοίνωσή του , ο κ.Δημόπουλος καταγγέλλει τον κ. Κασιμάτη ότι εκείνος ήταν ο εμπνευστής του σχεδίου και  είχε αναθέσει από το 2009, όπως προκύπτουν απο τα σχετικά έγγραφα, τη σύνταξη της σχετικής προμελέτης. Και όχι «μελέτης» , όπως ψευδέστατα  ισχυριζόταν η διοίκηση μέχρι πρότινος .

Επίσης ότι  « με ψευδείς δικαιολογίες, συκοφαντίες και αοριστολογίες στη σύσκεψη που  στο Δημαρχείο προσπάθησε  ανεπιτυχώς να παραπλανήσει και να συσκοτίσει για τις επιδιώξεις που είχε εξ’ αρχής. Αποποιούμενος τις τεράστιες ευθύνες του».

Έφθασε ακόμη , τονίζει « στο σημείο  ο κ. Κασιμάτης ,  τονίζει  ως άλλος «Πόντιος Πιλάτος» να ισχυριστεί ότι δεν είχαν τη συγκατάθεσή του, οι αποφάσεις της Δημοτικής του Αρχής για μετατροπή της οδού Πόντου, σε μια δεύτερη «Αθηνάς».Υποτιμώντας τη νοημοσύνη των πολιτών .Οι πολίτες όμως ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ» .

Ο κ. Δημόπουλος επισημαίνει  ότι « η ακύρωση των σχεδίων της διοίκησης Κασιμάτη, αποτελεί δικαίωση του αγώνα και της παράταξής μας «ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» που μόνη και αμέσως (τον Νοέμβριο) ενημέρωσε τους κατοίκους πόρτα – πόρτα και πραγματοποίησε μεγάλη συγκέντρωση, στην Πλ. Αγ. Γεωργίου, αποκαλύπτοντας τις σκοτεινές επιδιώξεις της διοίκησης Κασιμάτη».

Και  υπογραμμίζει , «δεν εφησυχάζουμε, παραμένουμε σε εγρήγορση γιατί είναι αναξιόπιστοι και συνεχίζουμε τον Αγώνα μας».

 
 

About the author

More posts by