Γ. Δημόπουλος : Επί δυο χρόνια έκρυβαν τη σύλληψη  Κοσμίδη  από την αστυνομία για υπόθεση του Δήμου

Επιβεβαιώθηκαν πλήρως οι  επίμονες αναρτήσεις μας , εδώ και δυο χρόνια για σύλληψη από την αστυνομία στενότατου   πολιτικού συνεργάτη  του κ. Κασιμάτη και δημοτικού συμβούλου της παράταξης του .

Στις αναρτήσεις  μας αλλά και στα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου που ακολούθησαν αλλά και στις  επανειλημμένες ερωτήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο  του δραστήριου επικεφαλής της παράταξης « Δήμος για Όλους», Γιώργου Δημόπουλου, ο κ. Κασιμάτης , αρνιόταν επίμονα να απαντήσει . Όχι μόνο για το ποιος ήταν ο Δημοτικός Σύμβουλος που συνελήφθη , αν έχει παραπεμφθεί σε δίκη , με ποια κατηγορία αλλά και για τους λόγους –αίτια . Δείγμα της καθεστωτικής νοοτροπίας  με την οποία διακατέχεται η διοίκηση του.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  και «με καθυστέρηση δυο χρόνων» όπως επισημαίνει  σ΄ανακοίνωση του , ο κ. Δημόπουλος , « η Δημοτική Αρχή Κασιμάτη, παραδέχθηκε ότι ο κ Κοσμίδης, Δημοτικός της σύμβουλος και στέλεχός της, είχε συλληφθεί και παραπέμφθηκε με τη διαδικασία του αυτοφώρου πριν από 2 χρόνια, στο πανηγύρι του Αγ. Στυλιανού» .

Ο κ. Δημόπουλος καταγγέλλει ότι « δυο χρόνια σιωπούσε πεισματικά να ενημερώσει τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο  όσο και τους πολίτες του Κορυδαλλού, για τη σύλληψη  αυτή και τους λόγους της. Λες και είναι ένα σύνηθες φαινόμενο  και μάλιστα «άνευ σημασίας».

Υπενθυμίζει ότι « ως παράταξη επανειλημμένα θέσαμε το θέμα υπό ερώτηση και η απάντηση που λαμβάναμε ήταν είτε η σιωπή είτε ότι αφορά «προσωπικά δεδομένα». Όταν η ιδια η αρμόδια Αρχή Προσωπικών Δεδομένων έχει αποφανθεί πως δεν μπορεί να γίνεται επίκληση προσωπικών δεδομένων, όταν πρόκειται για δημόσια πρόσωπα και κυρίως όταν η σύλληψη  ή η δίωξη αφορά  πτυχές του δημόσιου ρόλου και της άσκησης των καθηκόντων που απορρέουν από αυτόν ..

Διότι με τη λογική του ίδιου του κ. Κασιμάτη, ποτέ δεν θα ενημερώνονταν οι πολίτες της χώρας αν ειχε συλληφθεί ένας υπουργός, βουλευτής, διοικητής Οργανισμού, Δήμαρχος ή αν θα του ασκούνταν διώξεις» .

Ο κ. Δημόπουλος σημειώνει ότι « στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (25/4), ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Κασιμάτη κ. Κοσμίδης , ανακοίνωσε ότι εκείνος ήταν που είχε συλληφθεί πριν δυο χρόνια. Και επίσης ότι έγινε η σχετική δίκη και αθωώθηκε».
Μ’ αφορμή τη δημόσια παραδοχή και δεδομένου ότι δεν δόθηκε καμία περαιτέρω εξήγηση για την υπόθεση από τους κκ Κοσμίδη και Κασιμάτη , ο κ. Δημόπουλος τους καλεί να το πράξουν .

Και τους ερωτά με ανακοίνωση που εξέδωσε :

–       Γιατί  αυτά τα δυο χρόνια δεν το ανακοίνωνε ο κ. Κοσμίδης  ;

–       Γιατί  στις επανειλημμένες φορές που τέθηκε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και ήταν παρών, σιωπούσε  και το έκρυβε;

–       Γιατί ο κ. Κοσμίδης ακόμη και  στη συνεδρίαση της 25/4/18 όπου το παραδέχθηκε, δυο χρόνια μετά τη σύλληψη του, δεν ενημέρωσε τους λόγους για τους οποίους συνελήφθη; Γιατί σχηματίστηκε δικογραφία από τον εισαγγελέα εις βάρος του; Για ποιους λόγους κατηγορήθηκε; Για ποιους λόγους δικάστηκε;

–  Γιατί δεν ενημέρωσε αναλυτικά τι αναφέρει η απόφαση του Δικαστηρίου ;

-Αν ενεπλάκησαν στην υπόθεση υπηρεσίες του δήμου;

«Οι πολίτες του Κορυδαλλού  και το Δημοτικό Συμβούλιο κκ Κασιμάτη και Κοσμίδη, έχουν ΔΙΚΑΙΩΜΑ να ενημερωθούν αναλυτικά και για όλες τις πτυχές της υπόθεσης. Και εσείς είστε ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να το πράξετε» , τονίζει στην ανακοίνωση του , ο κ. Δημόπουλος .

 

 
 

About the author

More posts by