Γ. Δημόπουλος :Θρασύδειλοι δολοφόνοι  όσοι έριξαν τις φόλες

Τον εντοπισμό και δίωξη  όσων ενέχονται στην απάνθρωπη ενέργεια   εκείνων  που έριξαν φόλες εναντίον αδέσποτων γατιών , στη διασταύρωση Χαριλάου Τρικούπη και Ιάσωνος στο Κορυδαλλό , ένα στενό κάτω από την πλατεία Μέμου, ζητεί ο επικεφαλής της παράταξης « Δήμος για  Όλους» , Γιώργος Δημόπουλος.

Από τις φόλες , ένα μικρό γατάκι ,στειρωμένο και εμβολιασμένο , είχε επώδυνο θάνατο.
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του , ο κ. Δημόπουλος, ευαισθητοποιμένοι δημότες του Κορυδαλλού , που βρήκαν νεκρό το γατάκι  , εντόπισαν εκεί κι άλλεςφόλες, τις οποίες μάζεψαν .
«Η παράταξή μας , « Δήμος για Όλους» καταδικάζει κάθε ενέργεια που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή, τόσο των αδέσποτων όσο και των δεσποζόμενων ζώων και καλούμε όλους τους συμπολίτες, να τα προστατεύσουν.Επίσης καλούμε τη διοίκηση Κασιμάτη που ΣΙΩΠΑ , να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα» , τονίζει .
Επίσης  υπενθυμίζει ότι, στο πλαίσιο εφαρμογής του Ν. 4039/2012, η θανάτωση των ζώων με φόλες είναι αξιόποινη πράξη, η οποία τιμωρείται με φυλάκιση και χρηματική ποινή. Η συγκεκριμένη πράξη, μάλιστα, διώκεται αυτεπάγγελτα, κάτι που σημαίνει ότι οποιοσδήποτε λάβει γνώση αυτού του εγκλήματος με οποιονδήποτε τρόπο, έχει υποχρέωση και δικαίωμα να το καταγγείλει στις αρμόδιες διωκτικές αρχές.

 
 

About the author

More posts by