Γ. Δημόπουλος : Όχι στο κουκούλωμα των παρανομιών στο Δήμο

 

Πλήρη διαλεύκανση της οικονομικής κακοδιαχείρισης στη Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή του δήμου Κορυδαλλού , με διπλοεγγραφές τιμολογίων –ποσών , που δημόσια   ο πρόεδρος της , Ι. Πάχος,   ομολόγησε και ο ίδιος ο Δήμαρχος Στ. Κασιμάτης επιβεβαίωσε , απαιτεί  ο επικεφαλής της παράταξης , «Δήμος για Όλους», Γιώργος Δημόπουλος.

Ο κ. Δημόπουλος , καταγγέλλει τον Στ. Κασιμάτη, ότι αρνήθηκε τη διερεύνηση των οικονομικών της Σχολικής Επιτροπής. Τουναντίον μάλιστα στη συνεδρίαση …εκθείασε  τον Ι. Πάχο , επί προεδρίας του οποίου έχουν συμβεί όλα αυτά, για το «έργο» του.

Όπως  καταγγέλλει ο κ. Δημόπουλος ,  σ’ ανακοίνωσή τιου «ο κ.Κασιμάτης ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για όλα τα παραπάνω, λες και η ανάληψη της ευθύνης είναι η Κολυμβήθρα τουΣιλωάμ, και όλα πλέον θα είναι μια χαρά.

Δεν τόλμησε να ζητήσει έστω τις παραιτήσεις όσων είχαν όχι μόνο την πολιτική αλλά και την ουσιαστική ευθύνη διοίκησης και διαχείρισης.

Δεν πρότεινε καμία διαδικασία ελέγχου των όσων καταγγέλθηκαν και εν τέλει δεν έπεισε ούτε το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά ούτε και την Εκπαιδευτική Κοινότητα και οι λόγοι είναι προφανείς».

Η τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Κορυδαλλού , ήταν αποκαλυπτική για τα όσα συμβαίνουν στο δήμο επι ημερών Κασιμάτη.

«Αναδείχθηκε η αδιαφάνεια και η κακοδιοίκηση της διοίκησης Κασιμάτη» καταγγέλλει ο κ. Δημόπουλος, προειδοποιώντας για « την ολισθηρή πορεία δίχως τέλος που ακολουθεί η διοίκηση Κασιμάτη, με μεγάλες συνέπειες στο Δήμο και την πόλη  του Κορυδαλλού».

Αναφέρει επίσης η ανακοίνωση του  επικεφαλής της παράταξης «Δήμος για Όλους», Γ. Δημόπουλου:

                 Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ  χρέη

« Τα φαινόμενα αυτά αναγκάστηκε δημόσια να ομολογήσει και παραδεχθεί ο ίδιος ο Σταύρος Κασιμάτης, μετά τις καταγγελίες  των εκπροσώπων των δασκάλων, των καθηγητών, της Ένωσης Γονέων και του επικεφαλής της παράταξης μας , Γιώργου Δημόπουλου .

Στη Σχολική Επιτροπή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, επιβεβαίωσαν ότι τα χρέη της ανέρχονται σε τετρακόσιες πενήντα χιλιάδες ευρώ (450.000)!!!!!!

Στη Σχολική Επιτροπή της Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης, οι ομολογίες τόσο του ιδίου του Κασιμάτη, όσο και του προέδρου της, Ι. Πάχου, ήταν  ακόμη περισσότερο αποκαλυπτικές για την παντελή αδιαφανή διαχείριση των εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ της κρατικής επιχορήγησης και της καταστρατήγησης  των νόμιμων διαδικασιών.

Και οι δυο τους ομολόγησαν διπλοεγγραφές (!!!!), εκταμιεύσεις ποσών χωρίς εγκεκριμένες αποφάσεις, παράνομες δαπάνες, προμήθειες χωρίς να γνωρίζει τίποτα το Διοικητικό Συμβούλιο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, μη ανάρτηση στο πρόγραμμα «Διαύγεια» σειρά πράξεων τους κ.α. Ενώ για το συνολικό ύψος των χρεών δήλωσαν ότι ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ!!!!!

Εντύπωση  προκαλεί η πλήρης πολιτική και διαχειριστική κάλυψη που έδωσε στον Ι. Πάχο για όλα αυτά,  προσωπικά ο Στ. Κασιμάτης.

Ακόμη περισσότερο εκτεθειμένοι  είναι με την  ανεπιτυχή προσπάθεια τους,  τις τελευταίες βδομάδες, να συγκληθεί  η Σχολική Επιτροπή για να εγκρίνει τον επίσημο  οικονομικό απολογισμό της, δηλαδή όλες  τις παραπάνω  παράτυπες και παράνομες ενέργειες και παραλείψεις».

       Επίθεση κατά των εκπαιδευτικών

Επίσηςο κ. Δημόπουλος , καταγγέλει τον εντεταλμένο  για θέματα παιδείας Δημοτικό Σύμβουλο,Γρηγόρη Γουρδομιχάλη, ότι «υπό το βάρος των παραπάνω αποκαλύψεων,  κατέφυγε σε μια πρωτοφανή επίθεση κατά των εκπροσώπων και των θεσμικών οργάνων της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Με απρεπείς, απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς επιβεβαίωσαν  τη διολίσθησή τους σε αντιδημοκρατικές – αλαζονικές και καθεστωτικές πρακτικές και νοοτροπίες».

 
 

About the author

More posts by