Δεν θα ασκήσει έφεση ο Δήμος Κορυδαλλού αν δικαιωθούν οι σχολικοί φύλακες 

d.s. korydallou - sima kor  Τη δέσμευση ότι δεν πρόκειται να ασκήσουν περαιτέρω ένδικα μέσα σε περίπτωση που οι αγωγές που έχουν ασκήσει οι σχολικοί φύλακες γίνουν δεκτές και μπορέσουν να επιστρέψουν στη δουλειά τους, ανέλαβε η διοίκηση του Δήμου Κορυδαλλού και παρατάξεις της μειοψηφίας σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Το αίτημα έβαλαν οι ίδιοι οι σχολικοί φύλακες, καλώντας τα μέλη του Σώματος να πάρουν την πολιτική αυτή απόφαση.

                       Κασιμάτης :  Δεν προσφύγαμε ποτέ         Μιλώντας για το θέμα ο Δήμαρχος , Σταύρος Κασιμάτης , υπενθύμισε ότι η Δημοτική Αρχή σ’ όλες τις αποφάσεις που αφορούν τους εργαζόμενους δεν έχει ποτέ προσφύγει σε δεύτερο βαθμό, με πολλαπλούς κινδύνους. «
       Αυτό – είπε- έκανε και το 2007 σε κάποιες δικαστικές αποφάσεις που αφορούσαν μονιμοποιήσεις εργαζομένων, αυτό έγινε και το 2011 όταν βγήκε η πρωτόδικη απόφαση για τα 176, και με πολλαπλούς κινδύνους επαναλαμβάνω, δεν προσφύγαμε στο δεύτερο βαθμό. Από τους ελάχιστους Δήμους στη χώρα που δεν προσφύγαμε στο δεύτερο βαθμό και γι’ αυτό το λόγο κιόλας έχουν καταβληθεί σε κάποιους το 100% της αποζημίωσης αυτής και σε κάποιους άλλους το 40, 50, 60%».             Άρα λοιπόν, τόνισε, «παραβιάζετε ανοιχτές θύρες. Είναι υποχρέωση μας και τουλάχιστον εμείς ως δημοτική παράταξη δεσμευόμαστε ότι δεν πρόκειται να προσφύγουμε σε δεύτερο βαθμό». 
                         Μαρνάς: Απέρριψαν την πρόταση ΚΚΕ      Εκ μέρους της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ο Δημοτικός Σύμβουλος Παύλος Μαρνάς,  τοποθετήθηκε υπέρ του αιτήματος των σχολικών φυλάκων και ενημέρωσε ότι το ΚΚΕ έχει καταθέσει τροπολογία για την επάνοδο όλων αυτών των εργαζομένων στη δουλειά τους, αλλά δυστυχώς όλα τα κόμματα πήραν αρνητική θέση. Σημείωσε τέλος την ανάγκη ενός κινήματος που να κατοχυρώνει τη μόνιμη και σταθερή δουλειά σ’ όλους τους εργαζομένους.   
                 Κυλλάκου: Επαναπρόσληψη        Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε από την πρώτη πλευρά δίπλα στους εργαζόμενους αυτούς, επισήμανε η επικεφαλής της Ανοιχτής Δημοτικής Κίνησης Πάμε Αλλιώς Καίτη Κυλάκου.       «Έχουμε δεσμευτεί πολιτικά στην επαναπρόσληψη τους από την κυβέρνηση που θα προκύψει μέσα από την ανατροπή αυτών των πολιτικών από την κυβέρνηση της αριστεράς. Το έχουμε διατυπώσει δημόσια, έχουμε δεσμευτεί στη Βουλή, έχουμε δεσμευτεί ως δημοτική παράταξη» είπε και πρόσθεσε:
        «Είναι το έλασσον, το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει πολιτική απόφαση ότι δεν θα προσφύγει σε περίπτωση που δικαιωθούν. Είναι το έλασσον. Το μείζον είναι να πάρει πολιτική απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο για όσο διαρκεί αυτή η θητεία του, αλλά και το επόεμνο, να διεκδικήσει με αγώνες την ανατροπή αυτών των πολιτικών που οδήγησαν και την τοπική αυτοδιοίκηση και το Δήμο σ’ αυτό το σημείο και αυτούς τους ανθρώπους να έχουν χάσει τη δουλειά τους και να εμπαίζονται από τη δικομματική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ». 
                   Δημόπουλος :  Να δεσμευτούμε         Το συγκεκριμένο ζήτημα είναι σοβαρό και δεν επιδέχεται ούτε κομπασμούς, ούτε αλαζονεία, ούτε μικροπολιτική, τόνισε από την πλευρά του ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Δημόπουλος.
         «Οι συγκεκριμένοι φίλοι, συμπολίτες και συνεργάτες εισπράττουν στο μεγαλύτερο βαθμό την ανάλγητη πολιτική που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια» υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι σ’ αυτή την αδικία είχαν παρθεί κάποιες αποφάσεις που στήριζαν το δίκιο των εργαζόμενων.   «Άρα – είπε- αυτό που περιμένουν κατά την άποψη τη δικιά μου να ακούσουν από εμάς, είναι ότι πέρα από την πολιτική τελικά απόφαση,  πρέπει να είμαστε δίπλα τους. Αγωνιστικά πρωτίστως, βεβαίως πολιτικά και βεβαίως σ’ αυτό τον αγώνα να είμαστε πρωτοπόροι, να είμαστε σ’ αυτή την προσπάθεια που κάνουν εδώ, να ανατρέψουν αυτή την πολιτική».       Αυτό που χρειάζεται λοιπόν,  είπε ο κ. Δημόπουλος, είναι το Δημοτικό Συμβούλιο να στρατευθεί στην κατεύθυνση εκείνη που έχουν κάποιοι δίκιο και μαζί τους να παλέψει να το κατακτήσει αυτό το δίκιο.           «Υπό αυτή την έννοια θεωρώ να πάρουμε μια απόφαση γι’ αυτό που ζητάνε, πέρα από τις δηλώσεις που γίνονται εδώ. Μια απόφαση που να στηρίζει αυτή την προσπάθεια και αύριο μεθαύριο μακάρι να δικαιωθούν και να αποφασίσουμε εδώ,  να δεσμευτούμε εδώ ότι και μεθαύριο θα κάνουμε τα ίδια πράγματα» κατέληξε. 
  Κασιμάτης : « Δεν σας είδα τότε κ. Κυλλάκου»
        Αυτονόητη χαρακτήρισε τη συμφωνία των μελών του Σώματος γι’ αυτό το θέμα, ο Δήμαρχος Σταύρος Κασιμάτης.        Επειδή όμως κάποιοι όπως είπε, παίζουν με τις ψυχές αυτών των ανθρώπων, υπενθύμισε ότι όταν τον Ιούλιο ξεκίνησε όλη αυτή η κατάσταση, στις κινητοποιήσεις που έγιναν από την τοπική αυτοδιοίκηση, στις οποίες ήταν μπροστά και ο Δήμος Κορυδαλλού, δεν είδε να συμμετέχει και η κ. Κυλάκου, η οποία μιλάει τώρα για ανατροπή αυτής της πολιτικής. «Δεν την είδα στους αγώνες αυτούς μπροστά» είπε, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της κ. Κυλάκου. 
  « Ήμουν παρούσα και ψεύδεστε»
  «Εκτίθεστε διότι οι ίδιοι οι σχολικοί φύλακες γνωρίζουν πάρα πολύ καλά» ήταν η απάντηση της κ. Κυλάκου, η οποία μάλιστα πρόσθεσε, αναφερόμενη στις κινητοποιήσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης: «Ήμουν παρούσα και ψεύδεστε».  Αποτέλεσμα ήταν μια λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ του Δημάρχου και της κ. Κυλάκου, με τον πρώτο να υπενθυμίζει ότι ο Δήμος Κορυδαλλού είναι ο πρώτος Δήμος που έχει κλείσει σε κινητοποιήσεις από το 2011  και την κυρία  Κυλάκου να καλεί μεταξύ άλλων το Δήμαρχο να ανακαλέσει. 
   Διάκος
Σημειώνεται τέλος ότι ο επικεφαλής του συνδυασμού «Κορυδαλλός Πρώτη Πόλη» Γιάννης Διάκος τόνισε, απαντώντας στις προτροπές να πάρει ξεκάθαρη θέση για το ζήτημα, ότι κάποιοι σχολικοί φύλακες είναι υποστηρικτές ενός συνδυασμού που έχει Δημοτικούς Συμβούλους που είναι απόντες.   «Αυτοί δεν έχουν πάρει πολιτική δέσμευση εδώ μέσα» επισήμανε.

 Παπουτσιδάκη Η παραπάνω τοποθέτηση προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από πλευράς «Λαϊκής Συσπείρωσης» με τη Δημοτική Σύμβουλο Ελευθερία Παπουτσιδάκη να επισημαίνει ότι το γεγονός ότι θα έμπαιναν ταμπέλες στους εργαζόμενους και θα κρινόταν το δίκιο τους ανάλογα με το ποιος ψήφισε τι, «είναι καινούργιο φρούτο να το λέμε με τόσο θράσος». Και συνέχισε: «Και είναι πραγματικά θράσος, διότι το να έχει κάποιος δίκιο και να έχει το δικαίωμα στη δουλειά, στη μόνιμη εργασία, είναι κάτι σταθερό που το διεκδικείς πάγια. Ούτε προεκλογικά βέβαια, ούτε να το λες έξω και να μην το ψηφίζεις μέσα, όπως είθισται από κάποιες παρατάξεις».