Δεν ξεχνάμε ποιοι εμπόδισαν τότε τη δίκη της Χ.Α

 

Ψήφισμα θέλει να εκδώσει  το Δημοτικό Συμβούλιο  Κορυδαλλού  κατά της Χρυσής Αυγής ενόψει της έκδοσης της  δικαστικής απόφασης .

Το Δημοτικό Συμβούλιο ( που σχεδόν τα μισά του μέλη είναι τα ίδια με τότε)  ,   με ομόφωνες αποφάσεις που έλαβε  προχώρησε σε σειρά κινητοποιήσεων , πορείες , κλείσιμο του Δήμου , αποκλεισμό της δικαστικής αίθουσας , εμπόδισε να ξεκινήσει ομαλά η δίκη της Χρυσής Αυγής .

Αποτέλεσμα των ενεργειών τους , ήταν να καθυστερήσει επί μήνες η έναρξη

της  και μετά η συνέχεια να γίνεται  μετ΄εμποδίων, αφού το δικαστήριο συνεδρίαζε τελικά πότε στην Αθήνα και πότε στη Δικαστική Αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού .

“Δικαιολογία” τότε του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν ότι τάχα θα γίνονταν ” επεισόδια” και είναι δίπλα σε σχολεία .

Κάτι βέβαια που ΠΟΤΕ δεν συνέβη ενώ εδώ και δεκαετίες τα σχολεία είναι δίπλα στις φυλακές  και έχουν βιώσει πολυήμερες αιματηρές εξεγέρσεις αλλά και αποδράσεις .

Ούτε “φοβήθηκε” για τυχόν “επεισόδια”  και ούτε αντέδρασε ο Δήμος Κορυδαλλού , όταν στο ίδιο μέρος έγιναν οι δίκες της ” 17Ν” και άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων .

Όπως επίσης ΠΟΤΕ το Δημοτικό Συμβούλιο Κορυδαλλού  πριν τη δολοφονία του Π. Φύσσα , δεν είχε με απόφαση του καταγγείλει τη δράση της γενικά αλλά και στην πόλη του Κορυδαλλού. όπου συχνά -πυκνά τα “τάγματα εφόδου” της  ακόμη και  μέρα -μεσημέρι , παρεύλαναν από τα κεντρικά σημεία της πόλης , σκορπώντας τον τρόμο.

Αλλά ΟΥΤΕ καμία από τις παρατάξεις του  , είχε καταθέσει σχετικό αίτημα για ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο

Τότε ο νυν Δήμαρχος κ. Χουρσαλάς ήταν Δημοτικός Σύμβουλος , όπως συνάδελφοι του  ήταν και οι τωρινοί Δημοτικοί Σύμβουλοι , που ΟΛΟΙ τους είχαν αντιδράσει στη διεξαγωγή της δίκης στον Κορυδαλλό: Δημόπουλος , Γουρδομιχάλης , Χριστοφορίδης ,Αγιώτατος , Μελάς , Γκόκος , Κοσμίδης , Ευθυμιάδης , Πάχος , Ζήσης , Καλομπράτσου , Γαλονοπούλου , Κωτσίδου , Τσίρμπας, κ.α

 
 

About the author

More posts by