Δεύτερη αποχώρηση εκπαιδευτικών -γονέων σε μια βδομάδα εξαιτίας του εμπαιγμού της διοίκησης Κασιμάτη

Εξοργισμένο  είναι το σύνολο της εκπαιδευτικής Κοινότητας ( εκπαιδευτικοί και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων )του Κορυδαλλού , με τη διοίκηση Κασιμάτη.

Αιτίες ; Η ανικανότητά της να λύσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία και τα οποία πλέον έχουν οξυνθεί σε υπέρτατο βαθμό , η τοποθέτηση προσώπων σε θέσεις ευθύνης με το αντικείμενό τους , που καταγγέλλονται ότι είναι κατώτερα των περιστάσεων και κυρίως η -μέχρι τα όρια της πρόκλησης- άρνηση του κ. Κασιμάτη να παραστεί ο ίδιος ως δήμαρχος σε σύσκεψη με όλους τους Διευθυντές των Σχολείων και των εκπροσώπων των οργάνων τους και της ΄Ένωσης Γονέων για να να δεσμευτεί επί συγκεκριμένων αποφάσεων και χρονοδιαγράμματα , κ.α .

‘Ετσι , λίγες ημέρες μετά τη μαζική τους αποχώρηση από τη “σύσκεψη” που επιχείρησε να πραγματοποιήσει ο στενότατος πολιτικός του συνεργάτης , Γρηγόρης Γουρδομιχάλης και από την οποία οι δεκάδες εκπαιδευτικοί και γονείς αποχώρησαν μαζικά , εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για την στάση του κ. Κασιμάτη , το ίδιο επαναλήφθηκε και στη συνεδρίαση της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής .

Οι εκπαιδευτικοί και η Ένωση Γονέων ,αποχώρησαν κι απ΄αυτήν καθιστώντας έτσι σαφές ότι δεν θα υπαναχωρήσουν , όσο αποφεύγει ο κ. Κασιμάτης να αναλάβει τις ευθύνες του , με συγκεκριμένες δεσμεύσεις όπως απαιτούν , επί των προβλημάτων των σχολείων .

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου Κορυδαλλού , όπου μια Δημοτική Αρχή θεωρείται σε τέτοιο βαθμό αναξιόπιστη από το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας. Όπως επίσης είναι η πρώτη φορά που δήμαρχος του Κορυδαλλού , να αρνείται να παραστεί σε σύσκεψη που του ζητούν οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς .

Όλα αυτά είναι δείγματα μιας νοοτροπίας “καθεστωτισμού”, από την πολύχρονη -12 χρόνια- παρουσίασή της , στη διοίκηση του Δήμου και την αποξένωσή της από την ίδια την τοπική κοινωνία και τους ανθρώπους της.

Ωστόσο  η εμμονή της αυτή έχει συνέπειες στην ομαλή  λειτουργία των σχολείων  με ότι αυτό συνεπάγεται για  έναν τόσο ευαίσθητο και κρίσιμο τομέα .

 
 

About the author

More posts by