Δημοπρατήθηκε ένα από τα μεγαλύτερα αντιπλημμυρικά έργα σε Κορυδαλλό και Νίκαια. Οι δρόμοι που θα γίνει

 

Δημοπρατήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής , το έργο της κατασκευής δικτύου αποχέτευσης ομβρίων υδάτων στους   δήμους Κορυδαλλού και Νίκαιας- Αγίου Ι. Ρέντη. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 18.600.000 €, χρηματοδοτείται από ιδίους πόρους της Περιφέρειας .

Με το έργο θα εκτελεστούν εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας σε μια μεγάλη έκταση περίπου 1.250 στρεμμάτων που εκτείνεται δυτικά της λεωφόρου Θηβών και καλύπτει την περιοχή από το γήπεδο του Ιωνικού και τη Λεωφόρο Γρηγορίου Λαμπράκη μέχρι τη συμβολή της με τη Λ. Θηβών και την Π. Ράλλη.

Αναλυτικά με το υπό εκτέλεση έργο θα καλυφθεί η περιοχή μεταξύ των οδών Αναπαύσεως – Μουσών – Κοραή – Γρ. Λαμπράκη – Ατταλείας στο Δήμο Νίκαιας.

Στο  Δήμο Κορυδαλλού θα κατασκευαστούν ο βασικός συλλεκτήρας στη Λεωφόρο Γρ. Λαμπράκη συνολικού μήκους περίπου 2.200,00 μ. και οι αγωγοί των οδών Θησέως, Μετσόβου, Πόντου, Σουλίου, Φρ. Ρούσβελτ, Πλατάνων, Χειμάρρας, Δραγατσανίου, Σινώπης, Κύπρου, Κουντουριώτου, Ταξιαρχών, Ψαρών, Αγ. Βαρβάρας, Ζαλόγγου, Ρόδου Χρ. Σμύρνης και Συμμάχων.

Σε δηλώσεις του η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι « ακολουθώντας τις οδηγίες και κατευθύνσεις του Περιφερειάρχη μας Γιώργου Πατούλη, θα συνεχίσουμε τις παρεμβάσεις για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή και τις περιουσίες όλων μας.

Η κατασκευή του αντιπλημμυρικού έργου στην ευρύτερη περιοχή της Λεωφόρου Γρ. Λαμπράκη αποτελούσε διαχρονικό αίτημα Δημοτικών αρχών, φορέων και πολιτών της περιοχής του Κορυδαλλού και της Νίκαιας. Για το λόγο αυτό αμέσως μετά την οριστική παραλαβή της μελέτης το Νοέμβριο του 2019, η οποία είχε δημοπρατηθεί το 2015, προχωρήσαμε τον Ιανουάριο του 2020 στην ένταξη του έργου και στη χρηματοδότησή του από ίδια έσοδα με το ποσό των 18,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Θέλω να διαβεβαιώσω ότι το έμπειρο και άρτια καταρτισμένο προσωπικό της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά θα συνεργαστεί με τον ανάδοχο που θα αναδείξει η διαγωνιστική διαδικασία και θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια τόσο για την έγκαιρη και έντεχνη κατασκευή του έργου, όσο και για την κατά το δυνατόν λιγότερη όχληση των οδηγών και εν γένει των πολιτών που κινούνται ή διαμένουν στην περιοχή υλοποίησης των εργασιών ».

 
 

About the author

More posts by