«Διαγωνισμός» των « ορφανών»  του Κασιμάτη για το « δακτυλίδι»

 

Καθολική «επιστράτευση»  έχουν σημάνει τα δυο «ορφανά» της πολύχρονης διοίκησης Κασιμάτη , Γουρδομιχάλης –Χριστοφορίδης , ενόψει της εκδήλωσης που διοργανώνει η εναπομείνασα διασπασμένη και παντελώς αποδεκατισμένη  παράταξη τους.

Σκοπός , να αποδείξουν στα μάτια του Στ. Κασιμάτη, που θα παρευρίσκεται, ποιος είναι ο  « ισχυρός»  για να αναλάβει επικεφαλής της  παράταξης , που παραμένει ακέφαλη από τότε που εκείνος  αποχώρησε και τους άφησε κυριολεκτικά στα « κρύα του λουτρού» . Προφανώς , μην αντέχοντας να είναι κάτι άλλο εκτός από δήμαρχος.

Έτσι τα δυο « πουλέν» του, που  τόσο πολιτικά του έχει στοιχίσει στο παρελθόν η συνεργασία του μαζί τους, έχουν επιδοθεί σ΄ έναν δίχως  προηγούμενο διαγκονισμό , για το ποιος θα φέρει τους περισσότερους στη σύναξη , που θα γίνει σε μια καφετέρια.

Αν και το κλίμα που επικρατεί στο δήμο τους υποβοηθά σ΄αυτό , δεδομένου ότι   δεν έχει αλλάξει απολύτως τίποτε σε σχέση με την περίοδο της διοίκησης Κασιμάτη , αφού ο  τωρινός δήμαρχος , Νίκος Χουρσαλάς , έχει  αγκαλιάσει και ταυτιστεί απολύτως με όλα τα πρωτοπαλίκαρα του μηχανισμού της ,τα μηνύματα από τους «ευεργετηθέντες» δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικά . Κάτι που επιβαρύνει την περίπτωση Χριστοφορίδη , αφού αυτός εκ των δυο είχε  σημαντική πρόσβαση πάντα  σ΄αυτό το μηχανισμό  .

Αυτό προφανώς το γνώριζαν στην παράταξη ότι  από τούδε και στο εξής δεν μπορούν να υπολογίζουν στο γνωστό « μπούγιο» του μηχανισμού του δήμου που κουβαλούσαν κάθε φορά  και έτσι επέλεξαν μια μικρή σε χωρητικότητα καφετέρια .

Αναμένεται λοιπόν να « επιστρατευτούν» , « φίλιες» δυνάμεις  ακόμη και εκτός του Κορυδαλλού , όπως συμβαίνει σχεδόν σε κάθε εκδήλωση που  κάνει ο  κ. Γουρδομιχάλης .

Σμπαραλιασμένη και διασπασμένη η εν λόγω παράταξη , με τα δυο αυτά «πουλέν» πλέον να βαδίζουν ηλικιακά προς τα εβδομήντα τους χρόνια , εκτός εξουσίας και  φθαρμένα πολιτικά από την πολύχρονη  άσκηση  αυτής , αποτελεί ερωτηματικό , τι υπηρετεί η επιδίωξη τους, να αναλάβουν επικεφαλής.

Κάτι που επίσης αν συμβεί , όχι μόνο δεν μπορεί να αποτελεί ελπίδα για ανασύνταξη της αλλά το πιο πιθανόν να οδηγήσει σε νέα διάσπαση της και  τελεσίδικη διάλυση.

Διότι είναι γνωστό τοις πάσι , όλες αυτές τις τετραετίες που συνδιοίκησαν ποια ήταν η άποψη  που είχε ο καθένας εκ των δυο για τον άλλο.

 
 

About the author

More posts by