Διπλοεγγραφές τιμολογίων  και αδιαφάνεια παραδέχθηκε η «χρηστή» διοίκηση Κασιμάτη

 

Είναι γνωστό τοις πάσι εδώ και χρόνια η κακοδιοίκηση της Δημοτικής Αρχής Κασιμάτη. Τώρα όλο και πιο συχνά αποκαλύπτεται και η κακοδιαχείριση  της .

Στη συνεδρίαση της Τετάρτης 14 του μηνός , υποχρεώθηκε να ομολογήσει  διπλοεγγραφές και άλλες ατασθαλίες στη Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή .Της οποίας πρόεδρος είναι ο Ι.Πάχος , πρόσωπο που χαίρει της βαθύτατης εκτίμησης του ίδιου του Στ. Κασιμάτη.

Ομολογία και παραδοχή παρατυπιών-παρανομιών που εξαναγκάστηκε να κάνει η διοίκηση Κασιμάτη ,μετά τις σφοδρές πιέσεις όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας ( γονείς- εκπαιδευτικοί) , με προεξέχουσα την ΕΛΜΕ Κορυδαλλού

Είναι μάλιστα τέτοια η σχέση Κασιμάτη-Πάχου,  που δημόσια , στη συνεδριάση επανειλημμένα ο Στ. Κασιμάτης  εξέφρασε …την εμπιστοσύνη του , στο «έργο» που επιτελεί ο  Ι.Πάχος. Κι αυτό παρά την παραδοχή που αναγκάστηκε ο ίδιος ο κ. Πάχος να κάνει περί διπλοεγγραφών δαπανών κ.α. Δηλαδή ότι επί των ημερών του ,τα  οικονομικά βιβλία της Σχολικής Επιτροπής είναι χειρότερα και από μπακαλοτέφτερα .Έφθασε μάλιστα στο σημείο ο Στ. Κασιμάτης να …εγκαλεί τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης Δημόπουλο-Παπουτσιδάκη-Κυλλάκου-Διάκο , που άσκησαν σκληρή κριτική , γιατί δεν …αναγνωρίζουν αυτό το «έργο»  του Ι.Πάχου.

Εκτός από τον κ. Κασιμάτη,  δεν υπάρχει άλλος δήμαρχος , που δεν θα είχε αντικαταστήσει πάραυτα ένα στέλεχος του, όπως στην περίπτωση Πάχου ,  από τη θέση  που κατέχει,  εάν αποκαλύπτονταν ότι είχαν διαπραχθεί όσα οι ίδιοι ομολόγησαν .

Όπως δεν πρέπει να υπάρχει σ΄ όλη την Αυτοδιοίκηση άλλος αιρετός στην πρίπτωση Πάχου , που από ελάχιστο δείγμα πολιτικής ευθιξίας δεν θα είχε παραιτηθεί .’Η έστω για τα «μάτια του κόσμου» υπέβαλε προσωπικά την παραίτηση του , άσχετα αν δεν γινόταν δεκτή από τον  επικεφαλής της Δημοτικής του Αρχής.

Και φυσικά δεν υπάρχει άλλη παράταξη , εκτός απ΄αυτή του Στ. Κασιμάτη ,  όπου ΟΛΟΙ μα ΟΛΟΙ οι Δημοτικοί της Σύμβουλοι , σ΄ ένα τόσο σημαντικό θέμα –παραδοχής κακοδιαχείρισης και κακοδιοίκησης – να συμπαρατάσσονται τόσο απροκάλυπτα με την πολιτικά αήθη αυτή στάση του επικεφαλής τους, προσφέροντας πλήρη πολιτική κάλυψη στον Ι.Πάχο . Με προεξέχοντες τους Γρ. Γουρδομιχάλη και Δ. Χριστοφορίδη .Και να μη ζητούν καμία περαιτέρω διερεύνηση  από τις αρμόδιες Αρχές των παρανομιών και παρατυπιών  που αποκαλύφθηκαν .

Η πλήρης πολιτική κάλυψη  του Στ. Κασιμάτη αλλά και σύσσωμης της δημοτικής του ομάδας στον Ι.Πάχο , αποτελεί και απάντηση σε κάποιους «αφελείς» , στο χώρο της εκπαίδευσης και των Γονέων. Οι οποίοι  «πίστευαν» ότι τάχα ο Στ. Κασιμάτης, ήταν «διαφορετικός» σε σχέση με όλους αυτούς που κατάγγελναν ακόμα και στον ίδιο.

Τέλος , και στη συνεδρίαση αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου , αποκαλύφθηκε γι άλλη μια φορά , η στοχοποίηση απόμ πλευράς παράταξης Κασιμάτη , του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης « Δήμος για Όλους» , Γιώργο Δημόπουλο.

Η σθεναρή , σοβαρή αντιπολίτευση του κ. Δημόπουλου τον έχει καταστήσει «κόκκινο πανί» για την παράταξη Κασιμάτη και προσωπικά του ίδιου του Κασιμάτη . Διότι ο κ. Δημόπουλος είναι εκείνος  που συνέβαλε κι αυτός μαζί με την εκπαιδευτική κοινότητα να αποκαλυφθούν οι παρανομίες στη Σχολική Επιτροπή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης .

Αλλά και σ΄ άλλα θέματα προ καιρού , όπως  στο θέμα των παιδικών χαρών , στη σύλληψη Δημοτικού Συμβούλου  του Κασιμάτη κα  Επίσης ήταν εκείνος που εναντιώθηκε και κινητοποίησε τους κατοίκους της οδού Πόντου , αποτρέποντας το καταστροφικό σχέδιο της διοίκησης Κασιμάτη για την περιοχή του Αγ. Γεωργίου.

Στη δε συνεδρίαση της Τετάρτης 15 του μηνός , ήταν ο μόνος που απαίτησε ευθέως την παραίτηση Πάχου και εκείνος που έθεσε την πρόταση –που δεν έγινε αποδεκτή από την παράταξη Κασιμάτη- να διερευνηθούν από τις αρμόδιες Αρχές τα της Σχολικής Επιτροπής .

 
 

About the author

More posts by