Είναι “αθεόφοβοι”. Αυτό το δρόμο θέλει να κάνει …λεωφορειόδρομο ο Κασιμάτης

Δεν έχουν τέλος τα …εξωφρενικά της διοίκησης Κασιμάτη , στον Κορυδαλλό.Τώρα θέλει να μετατρέψει ένα στενό συνοικιακό δρόμο σε …λεωφορειόδρομο!

Μπροστά στην παντελή αδυναμία της ,να επιτηρήσει και να πατάξει την παράνομη στάθμευση στην οδό Αθηνάς , που είναι όλο κι όλο οκτώ στενά , καταδικάζει μια ολόκληρη περιοχή -εκείνη της πλατείας Αγ. Γεωργίου, εκτρέποντας σ΄αυτήν το κυκλοφοριακό φόρτο.

Χωρίς ολοκληρωμένες μελέτες αλλά έχοντας στο “χέρι” μόνο κάτι “ προκαταρκτικές μελέτες-προτάσεις” όπως καταγγέλλει ο επικεφαλής της παράταξης “ Δήμος για Όλους” , Γιώργος Δημόπουλος, προχωρά κυριολεκτικά στο “πόδι” στη μονοδρόμηση της Αθηνάς , επιτρέποντας σ΄αυτήν μόνο άνοδο και ορίζοντας την παράπλευρη οδό Πόντου ως κάθοδο για λεωφορεία ,φορτηγά και όλα τα οχήματα που από την πλατεία Ελευθερίας κατευθύνονται προς το Περιβολάκι.

Μη λαμβάνοντας υπόψη ότι επί της οδού Πόντου βρίσκεται ένα δημοτικός παιδικός σταθμός , στην άλλη κυριολεκτικά γωνία , δυο σχολεία – το ένα δημοτικό- με εκατοντάδες παιδιά , η εκκλησία του Αγ. Γεωργίου επ΄αυτής , όπου καθημερινά δεκάδες- και τις Κυριακές εκατοντάδες- ηλικιωμένοι διέρχονται την οδό για να μεταβούν σ΄αυτήν , ότι εφάπτεται με την πλατεία Αγίου Γεωργίου , που μέχρι τώρα ήταν η πιο πολυσύχναστη οικογενειών με παιδιά και το κυριότερο την στενότητα του δρόμου και των πεζοδρομίων .

Στην απόφαση αυτή του Δημάρχου , Σταύρου Κασιμάτη, έχουν εναντιωθεί όλοι οι κάτοικοι ,οι οποίοι ήδη έχουν συλλέξει υπογραφές διαμαρτυρίες και τις έχουν αποστείλει στη διοίκησή του.

Επίσης ο κ. Δημόπουλος, που αμέσως μόλις γνωστοποιήθηκε η πρόθεση αυτή του κ. Κασιμάτη , κινητοποιήθηκε για να την ακυρώσει, ενημερώνοντας πόρτα-πόρτα τους συνδημότες του στην περιοχή , διοργανώνει αύριο συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην καφετέρια “blaze”, στην πλατεία Αγ. Γεωργίου  δίπλα από το σούπερ-μάρκετ “Κρητικός” , στις 6 το απόγευμα.

Όπως τονίζεται, αν ευοδωθεί ο σχεδιασμός Κασιμάτη , επιπτώσεις δεν θα έχουν μόνο οι κάτοικοι της οδού Πόντου αλλά και των γύρω οδών , όπως της Αγ. Γεωργίου και των κάθετων ( Ξενοφώντος, Μ. Αλεξάνδρου , Χαρ. Τρικούπη, Διομήδους, Πυθαγόρα , Μαλαγαρδή, Αβέρωφ, Ασκληπιού) αφού και προς τα εκεί θα διοχετεύεται κίνηση ενώ θα περιορισθούν σημαντικά οι θέσεις στάθμευσης.

 
 

About the author

More posts by