Επικίνδυνη προχειρότητα από τη διοίκηση Κασιμάτη και για τις κυκλοφοριακές αλλαγές στο κέντρο του Κορυδαλλού με την έλευση του Μετρό

Όπως πράττει σ΄όλα , έτσι και στο θέμα της « επόμενης μέρας» της λειτουργίας του Μετρό και των κυκλοφοριακών επιπτώσεων  που θα υπάρξουν στο κέντρο της πόλης  , η διοίκηση Κασιμάτη , «ξύπνησε» σχεδόν  στο «και ένα» από το λήθαργο της .

Αντί λοιπόν ,  αυτά τα  έξι χρόνια που κατασκευαζόταν το Μετρό , να έχει αναθέσει την κατάρτιση  σοβαρής  κυκλοφοριακής μελέτης σε ειδικό γραφείο , εκείνη  αναλισκόταν σε φωτογραφίσεις , σε επισκέψεις που πραγματοποιούσε κατά καιρούς στο εργοτάξιο .

Δυστυχώς όμως , ακόμη και τώρα  δεν αποφάσισε την ανάθεση σε ειδικό γραφείο την κατάρτιση κάποιας κυκλοφοριακής μελέτης , ώστε να  προετοιμαστεί ο Κορυδαλλός  να αντιμετωπίσει τη νέα κατάσταση που θα δημιουργηθεί αλλά άρχισε να «διαβουλεύεται». Όπως μόνο αυτή « ξέρει»  να καθιστά κωμωδία μια  τέτοια και τόσο σημαντική διαδικασία :

  • Χωρίς καμία ολοκληρωμένη πρόταση .
  • Με προτάσεις «γενικώς και αορίστως».
  • -Αγνώστου « πατρός», δηλαδή ποιός τις εκπόνησε , κ.ά.

Και αυτό το ονόμασε « διαβούλευση» .Καλώντας  τους πολίτες- και μόνο της γύρω περιοχής από την πλ Ελευθερίας  , λες και οι υπόλοιποι Κορυδαλλιώτες που μένουν λίγο μακρύτερα πχ στη Σερρών δεν θα  έχουν επιπτώσεις – να  καταθέσουν σ΄ ένα τόσο ειδικό θέμα τις απόψεις τους .Χωρίς να έχουν στα χέρια τους μια ολοκληρωμένη επιστημονική πρόταση . Η οποία να εξηγεί και να αποδεικνύει με στοιχεία γιατί πρέπει να γίνει  το άλφα ή το βήτα. Λες και οι πολίτες έχουν ειδικές γνώσεις που να μπορούν να αντιληφθούν τις επιπτώσεις –παρενέργειες μιας πρότασή τους , μετά από ένα – δυο χρόνια ή αμέσως στην ευρύτερη περιοχή .

Και με το Δημοτικό Συμβούλιο για άλλη μια φορά στο «σκοτάδι» και αμέτοχο.

Όπως λοιπόν έπραξε και με την περίπτωση της οδού Πόντου , όπου εξαναγκάστηκε να  αναστείλει το καταστροφικό της σχέδιο , μετά τον ξεσηκωμό των πολιτών και της μεγάλης κινητοποίησης της παράταξης Δημόπουλου , το ίδιο πράττει και σ΄αυτό το θέμα .

Χωρίς προηγουμένως να έχει ενημερώσει  το Δημοτικό Συμβούλιο για την πρόταση της , χωρίς να  θέλει να ακούσει τις προτάσεις των άλλων παρατάξεων και κυρίως χωρίς να διευκρινίζει  πως  κατέληξε σ΄αυτές τις προτάσεις .

Το ανέθεσε σε κάποιο ειδικό γραφείο, ήταν η κατάληξη καφενοσυζήτησεων μεταξύ τους ,   ήταν της αρμόδιας Τεχνικής Υπηρεσίας ή   « θεική επιφοίτηση» της ;

Στα ερωτήματα αυτά που εξ΄αρχής έχουν τεθεί η διοίκηση Κασιμάτη , εξακολουθεί  ηχηρά …να σιωπά . Αποκαλύπτοντας την  επικίνδυνη για το μέλλον της πόλης προχειρότητα ,αντιμετωπίζει το τεραστίας σημασίας αυτό  θέμα. Το οποίο είναι βέβαιον ότι θα επηρεάσει όχι μόνο τις ζωές και τις συνθήκες διαβίωσης χιλιάδων πολιτών που διαμένουν στην τεράστια περιοχή του ιστορικού κέντρου του Κορυδαλλού από τη Γρηγορίου Λαμπράκη έως την πλ Αγ. Γεωργίου και την πλ. Μέμου αλλά και το ίδιο το μέλλον  και  την οικονομία  της πόλης.

 
 

About the author

More posts by