Ηχηρό και μαζικό όχι στην εξωφρενική απόφαση Κασιμάτη για μονοδρόμηση της Πόντου

Πλημμυρίζει η οργή τους κατοίκους της πυκνοκατοικημένης περιοχής που περικλείται από τις οδούς Αθηνάς και Αγ. Γεωργίου , εξαιτίας της εξωφρενικής απόφασης της διοίκησης Κασιμάτη , να μετατρέψει σε …λεωφορειόδρομο και μοναδική κάθοδο προς τη Νίκαια από την πλατεία Ελευθερίας , την οδό Πόντου.

Σε μαζική συγκέντρωση που πραγματοποίησαν σε καφετέρια της πλατείας Αγ. Γεωργίου , το απόγευμα ( Δευτέρα 6/11), με πρωτοβουλία του επικεφαλής του συνδυασμού “ Δήμος για Όλους”, Γιώργου Δημόπουλου ,οι κάτοικοι βροντοφώναξαν ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ.

Ύστερα από μια κινητοποίηση που πραγματοποίησε ο κ. Δημόπουλος , δεκάδες κάτοικοι γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα της καφετέριας , με αποτέλεσμα πολλοί να μην μπορέσουν να εισέλθουν και να μείνουν απ΄έξω.

Ο κ. Δημόπουλος , στη σύντομη παρέμβασή του κατήγγειλε την ανικανότητα και την ελαφρότητα με την οποία λαμβάνει αποφάσεις η διοίκηση Κασιμάτη με βαρύτατες συνέπειες στη ζωή των πολιτών .

Δεν υπάρχει καμία μελέτη . Μόνο κάτι προκαταρκτικές προτάσεις , όπως αναφέρονται στο σχετικό σχέδιο του γραφείου που τις συνέταξε και στο οποίο το είχε αναθέσει ο κ. Κασιμάτης. Είναι μάλιστα από το 2009 και δεν λαμβάνουν υπόψη τα νέα δεδομένα , το ΜΕΤΡΟ” , είπε.

Ο κ. Δημόπουλος κάλεσε τον κ. Κασιμάτη , να ακυρώσει το σχέδιό του για την οσό Πόντου , από την οποία θέλει να γίνεται η κάθοδος όλων των οχημάτων ( λεωφορείων , φορτηγών , ΙΧ, μηχανών ) από την πλατεία Ελευθερίας και η Αθηνάς να είναι μόνο άνοδος . “Να επιτηρήσει την οδό Αθηνάς με τους υπαλλήλους της αρμόδιας υπηρεσίας που τους έχουν ανατεθεί καθήκοντας δημοτικής αστυνομίας και να πατάξει την παράνομη στάθμεση . Επίσης να ζητήσει από την Τροχαία αυστηρή αστυνόμευση και όχι να μετατρέπει σε λεωφορειόδρομους συνοικιακούς δρόμους. Είμαστε ριζικά αντίθετοι στα σχέδια αυτά της διοίκησης Κασιμάτη”.

Ο κ. Δημόπουλος αναφέρθηκε επίσης στους κινδύνους πουα θα διατρέχουν οι περίοικοι , στην εκρηκτική κατάσταση από την κατάργηση θέσεων στάθμευσης , στην αλλοίωση που θα υποστεί η φυσιογνωμία της περιοχής και προπαντός η πλατεία Αγ. Γεωργίου ,η οποία τους ανοιξιάτικους και καλοκαιρινούς μήνες συγκεντρώνει καθημερινά εκατοντάδες παιδιά με τους γονείς τους κ.α

Ακόμη , διέψευσε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς που διαχέονται από το Δημαρχείο , ότι τάχα είναι “ απαίτηση του Μετρό”.

Μιλάνε για δήθεν απαίτηση του Μετρό όταν δεν έχουν μεριμνήσει να το υποχρεώσουν να κατασκευάσει πάρκινγκ ή έστω να καταρτίσει μια μελέτη για τις εππιπτώσεις που θα υπάρξουν συνολικά στην ευρύτερη περιοχή , όταν λειτουργήσει και την αντιμετώπισή τους”, είπε .

Κάτοικοι που έλαβαν το λόγο δεν έκρυβαν την οργή τους για τις αποφάσεις Κασιμάτη και εξέφρασαν τη βούλησή τους , να αγωνιστούν για την ακύρωση των σχεδίων του .

Απορρίπτουμε το σχέδιο Κασιμάτη. Ζητάμε να παραμείνει η Αθηνάς διπλής κατεύθυνσης και να επιτηρείται αυστηρά . Λέμε όχι στην υποβάθμιση και απαιτούμε έργα που θα αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής μας” , τόνισαν στις ομιλίες τους.

Ήδη ξεκίνησαν συγκέντρωση υπογραφών ενώ ορίστηκε και Επιτροπή η οποία θα αναλάβει κινητοποιήσεις και μαζική παρουσία στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα τεθεί το θέμα.

 
 

About the author

More posts by