Θεμελιώθηκε το Ειδικό Σχολείο Κορυδαλλού

math-themeliosi_eidikou 198

Θεμελιώθηκε από τον Δήμαρχο Σταύρο Κασιμάτη και τον Διευθυντή του Ειδικού Σχολείου , Ηρακλή Παληά, το νέο κτίριο επί της οδού Σταματοπούλου, που θα στεγάσει την ειδική αγωγή.

Δεκαπέντε χρόνια μετά τους σεισμούς του 1999, που άφησε χωρίς στέγη τον ευαίσθητο χώρο της ειδικής εκπαίδευσης και μόλις δύο μήνες από την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης, το έργο ξεκίνησε και προχωρά ήδη με γοργούς ρυθμούς.

Η ολοκλήρωση του αναμένεται στα τέλη του 2015 και θα φιλοξενήσει το Ειδικό Νηπιαγωγείο και Δημοτικό, στα οποία φοιτούν παιδιά από τον Κορυδαλλό και την ευρύτερη περιοχή και στεγάζονται τα τελευταία χρόνια σε λυόμενες αίθουσες στην περιοχή των 88 στρεμμάτων.

«Η κατασκευή του Ειδικού Σχολείου ήταν ένας από τους σημαντικότερους στόχους της δημοτικής μας αρχής», τονίζει ο Σταύρος Κασιμάτης. «Η παροχή κατάλληλων συνθηκών εκπαίδευσης στα παιδιά με ειδικές ανάγκες είναι στοιχειώδης υποχρέωση κάθε σύγχρονης κοινωνίας. Μετά από συστηματικές προσπάθειες καταφέραμε να γίνει πραγματικότητα».

Το νέο σχολείο γειτνιάζει με το 2ο Κλειστό Γυμναστήριο, που ολοκληρώθηκε πρόσφατα και φιλοξενεί δραστηριότητες αθλητικών σωματείων της πόλης.