Ιδρύεται κέντρο ψηφιακής καινοτομίας δημιουργεί στον Αι -Διονύση που αναβαθμίζεται 

Κέντρο ψηφιακής καινοτομίας στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου , δημιουργεί η Δημοτική Αρχή Μώραλη , έχοντας εξασφαλίσει την χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής .

Στο πλαίσιο αυτό , ο Πειραιάς θα γίνει το επόμενο διάστημα ο πρώτος Δήμος στην Ευρώπη, που θα έχει εγκρίνει μια ολοκληρωμένη στρατηγική για τη γαλάζια ανάπτυξη.

Στο Κέντρο αυτό δεν θα στεγαστούν » μόνο «soft» ενέργειες,  το «education», την εκπαίδευση, το «mentoring» και το «network».

Όπως είπε ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας , Πέτρος Κόκκαλης, στόχος είναι η περιοχή του Αγίου Διονυσίου , που έχει στεγάσει τα μηχανουργεία του 19ου αιώνα, » να δημιουργήσουμε ένα μηχανουργείο του 21ου αιώνα».

Σύμφωνα με τον κ. Κόκκαλη , θα πρόκειται για έναν χώρο που θα έχει και θα παρέχει στους κατοίκους, στους μαθητές στα σχολεία, στους φοιτητές και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και στα «startups» τα «facilities»  που χρειάζονται «για να μπούμε στην 4η βιομηχανική επανάσταση, στο ψηφιακό «manufacturing», στα «3D printing» στα «laser cut», στα ρομποτικά χέρια, για να γίνει εντέλει στον Πειραιά το δεύτερο στην Ευρώπη, μετά το Ρότερνταμ, κέντρο ψηφιακής καινοτομίας στην Ευρώπη. Αυτό είναι κάτι που πιστεύω ότι θα λειτουργήσει μέσα στο 2018″.

 
 

About the author

More posts by