Κάνει “πλάτες” η Κατσάνου στην παράταξη Κασιμάτη και δεν εφαρμόζεται ο νόμος

” Κουρελόχαρτο” έχει καταστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Κορυδαλλού ο νόμος,  για την εξυπηρέτηση αυστηρά προσωπικών και παραταξιακών συμφερόντων του συνδυασμού  ” Κασιμάτη” και παραγόντων του.

Με την   προκλητική πλήρη κάλυψη που παρέχουν   σ΄αυτό , τόσο η  Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου , Μερόπη Κατσάνου , που είναι και   η αρμόδια να εφαρμόζει  όσα ρητά ορίζει ο νόμος  όσο και ο δήμαρχος , Νίκος Χουρσαλάς . Προφανώς στη βάση κάποιας  συμφωνίας ή συνεννόησης με την παράταξη ” Κασιμάτη”, διότι το νόμο , τον γνωρίζουν πολύ καλά .

Ενώ λοιπόν ο νόμος ορίζει ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ότι καμία παράταξη δεν μπορεί να παραμένει …ακέφαλη , η κυρία Κατσάνου εδώ και 3 μήνες  …το ” πνίγει”.

Η σκοπιμότητα της στάσης αυτής , που παραβαίνει κατάφωρα το νόμο είναι πασιφανής .Δεδομένου ότι η εκλογή νέου επικεφαλής θα προκαλούσε νέες αναταράξεις στην ήδη διαλυμένη , μετά την αποχώρηση των εννέα Δημοτικών Συμβούλων της ,παράταξη ” Κασιμάτη”. Και η οποία έχει μείνει πλέον μόνο μ΄ έξι Δημοτικούς Συμβούλους .

Έτσι σε κάθε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , με την πλήρη ανοχή και στήριξη της κυρίας Κατσάνου , παρουσιάζονται ως …ατύπως (!) επικεφαλής της παράταξης Κασιμάτη… δυο :  Τόσο ο Γρ. Γουρδομιχάλης και Δ. Χριστοφορίδης . Μια ακόμη …πρωτοτυπία του Δήμου Κορυδαλλού , που εκθέτει πανελλαδικά  την πόλη μας .

Μάλιστα …επανειλημμένα έχει δηλώσει αυτή την ιδιότητα του ” ατύπως ” επικεφαλής , ο Γρ. Γουρδομιχάλης , στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Με την κυρία Κατσάνου  , τον κ. Χουρσαλά  και τους λοιπούς της διοίκησης του , εκείνες τις στιγμές  να κάνουν πως ” δεν ακούν” και να

συνεχίζουν σαν να μη τρέχει τίποτε.

Παρότι , όπως αναφέραμε, ο νόμος είναι σαφής . Και ορίζει ότι σε περίπτωση παραίτησης του επικεφαλής , συνεδριάζει η παράταξη εκλέγει νέο και ενημερώνει  εγγράφως σχετικά τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και αυτός με τη σειρά του το Σώμα , όπως οφείλει.

Ωστόσο αν και στην παράταξη ” Κασιμάτη” είχαμε  μέχρι τώρα …δυο παραιτήσεις …επικεφαλής , ποτέ το Σώμα δεν ενημερώθηκε σχετικά .

Συγκεκριμένα , τέλη Αυγούστου ,ο Σ. Κασιμάτης, μετά την άρνηση του   , να ορκιστεί ως Δημοτικός Σύμβουλος , θεωρώντας προφανώς υποτιμητικό για τον εαυτό του ,να είναι στην αντιπολίτευση , παραιτήθηκε και από επικεφαλής , μετά από εντονότατες  πιέσεις που του ασκούσε η πλειοψηφία των Δημοτικών Συμβούλων του .

Αμέσως , σύμφωνα με το νόμο τότε , εξελέγη νέος επικεφαλής της παράταξης , ο γιατρός Παναγιώτης  Μακρυγιάννης .

Ο οποίος στη συνέχεια παραιτήθηκε και αυτός από επικεφαλής και ανεξαρτητοποιήθηκε μαζί μ΄άλλους οκτώ Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξης ” Κασιμάτη” ,  στην πρώτη κιόλα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , στις 8 Σεπτεμβρίου .

Έκτοτε λοιπόν  η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, παραμένει ακέφαλη . Χωρίς ποτέ από την κυρία Κατσάνου να απαιτηθεί να εφαρμοστεί ο νόμος για εκλογή νέου .

Γιατί άραγε;

Τι έχουν συνεννοηθεί – συμφωνηθεί με την παράταξη Κασιμάτη;

Έχει να κάνει με τις εκλογές στον ΠΕΣΥΔΑΠ;

Αναμένουν πρώτα να επανεκλεγεί εκεί πρόεδρος ο Γρ. Γουρδομιχάλης και μετά να γίνει εκλογή επικεφαλής στην παράταξη αυτή ;Με τον Δ. Χριστοφορίδη να επιλέγεται για τη θέση αυτή;

Πως αποδέχονται το αλισβερίσι αυτό , οι υπόλοιποι της διοίκησης Χουρσαλά , οι δημοτικοί της  σύμβουλοι αλλά και οι άλλες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου ;

 
 

About the author

More posts by