Καραγκιοζιλίκια. Συγκάλεσε συνεδρίαση η Κατσάνου και ζητούσε να …μη πάνε

 

 

Κάθε άλλο παρά με το ” δεξί” ξεκίνησε για το δήμο Κορυδαλλού , η νέα χρονιά .

Η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν πραγματοποιήθηκε γιατί από τους 41 Δημοτικούς Συμβούλους παρέστησαν μόνο …4. Ούτε καν ο δήμαρχος , Νίκος Χουρσαλάς , ούτε καν οι καλοπληρωμένοι αντιδήμαρχοι, ούτε φυσικά και οι υπόλοιποι.

Τι είχε συμβεί ;

Η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ,Μερόπη Κατσάνου, για άλλη μια φορά έκανε το ” θαύμα” της:

Ενώ συγκάλεσε τη συνεδρίαση του , την ίδια σχεδόν στιγμή τηλεφωνούσε σ΄ επικεφαλής παρατάξεων , να μην προσέλθουν , λέγοντας τους ότι ” δεν θα γίνει” και ” θα αναβληθεί”.Κάτι φυσικά που είναι πέρα για πέρα παράτυπο.

Όμως τη συγκεκριμένη μέρα και καθορισμένη ώρα , προσήλθαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , τόσο… η ίδια όσο και άλλοι τρεις Δημοτικοί Σύμβουλοι ( Βαγενάς , Ευθυμιάδης , Ζήσης) οι οποίοι δεν γνώριζαν τίποτε σχετικό και περίμεναν επί ώρα να “γίνει ” απαρτία.

Από την πλευρά της , η Μ. Κατσάνου, όχι μόνο δεν τους είπε,  έστω και τότε,  τι είχε πράξει , αλλά εξέφραζε και την… απορία της , γιατί δεν …προσέρχονται .Αφήνοντας κατά μια  εκδοχή των όσων διημείφθησαν εκείνο το χρονικό διάστημα , αιχμές  για την  παντελή απουσία της …αντιπολίτευσης

Έτσι λοιπόν μετά από αναμονή σχεδόν 3/4 συμπλήρωσε πρακτικό ότι η συνεδρίαση αναβάλλεται λόγω έλλειψης απαρτίας  .

Ωστόσο τα ερωτήματα παραμένουν:

  • Γιατί υπονόμευσε τη συνεδρίαση η κυρία Κατσάνου; Θα απουσίαζε ο δήμαρχος -αν και η παρουσία του σύμφωνα με το νόμο δεν είναι υποχρεωτική; Θα απουσίαζαν πολλοί Δημοτικοί Σύμβουλοι από τις δυο παρατάξεις που συνδιοικούν το δήμο; Και αν έτσι είναι γιατί τότε όρισε συνεδρίαση; Και γιατί -πιο λογικό και σωστό και νόμιμο- δεν την ακύρωσε;
  • Ή μήπως για κάτι άλλο ;Και ποιο είναι αυτό;
  • Επίσης γιατί παρέστη η ίδια  ενώ ζήτησε από  όλους τους υπολοίπους να απουσιάζουν;
  • Και το πιο αυτονόητο: Γιατί δεν ενημέρωσε αμέσως  τους υπολοίπους τρεις παριστάμενους Δημοτικούς Συμβούλους τι  είχε συνεννοηθεί και πράξει; Και κάνοντας τους , ουσιαστικά ” καψόνι” ,  να το παίζει ” ανήξερη” για το τι συμβαίνει  , αφήνοντας τους ,  να περιμένουν εκεί τόση ώρα ;

Μπορεί κάποιος βέβαια να πει ” έλα μωρέ και τι έγινε”, υπάρχουν τόσα άλλα σημαντικά θέματα .Δεν είναι όμως  έτσι.

Διότι τα παραπάνω , ένα πράγμα  σίγουρα καταδεικνύουν : Ένα πολιτικό ύφος και πολιτικό  ήθος της  νέας πολιτικής ηγεσίας  , που  συναγωνίζεται …επάξια , την αλαζονεία και τον καθεστωτισμό  εκείνης του Κασιμάτη .

Με τη διαφορά όμως αυτοί  βρίσκονται στους θώκους της εξουσίας  μόλις…  4 μήνες ενώ τους άλλους πήρε κάτι χρόνια για να γίνουν έτσι!

 

 
 

About the author

More posts by