Καταγγέλλοντας ακόμη και τρομοκρατία παραιτήθηκαν από τις Επιτροπές του Δήμου οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών και των Γονέων . Θέτουν τον Κασιμάτη προ των ευθυνών του

Αποφασισμένη να θέσει τέρμα στο καθεστώς που επικρατούσε τα προηγούμενα χρόνια σ΄ότι αφορά τη χρηματοδότηση των σχολείων από το δήμο αλλά και τον τρόπο που λειτουργούσαν τα αρμόδια δημοτικά όργανα και στα οποία συμμετείχε , σύμφωνα με το νόμο , κατέδειξε έμπρακτα ότι είναι σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα του Κορυδαλλού .

Μεταξύ άλλων καταγγέλλουν , δογματισμό, τρομοκρατία, απαξίωση , έλλειψη σεβασμού ,προσβλητική συμπεριφορά κ.α

Η τοπική ΕΛΜΕ ( καθηγητές), ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας (δάσκαλοι

 

) και η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων , αποφάσισαν να παραιτηθούν όλα τα μέλη τους – εκπρόσωποι από τις Σχολικές Επιτροπές και την Δημοτική Επιτροπή Παιδείας , για όσα συμβαίνουν από πλευράς διοίκησης Κασιμάτη , στον τόσο ευαίσθητο αυτό τομέα .

Κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στα χρονικά του Δήμου και σε κανέναν άλλο δήμο της χώρας σήμερα δεν έχει γίνει .

Επίσης παραιτήθηκαν και για την στάση του κ. Κασιμάτη -που λαμβάνει αλαζονικά χαρακτηριστικά- να μην κάνει δεκτό το αίτημα που έχουν υποβάλλει για κοινή σύσκεψη μαζί του, προκειμένου να ενημερωθεί και από τη δική τους την πλευρά για το τι συμβαίνει και να αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις .

Η επιστολή που υπογράφεται από τους προέδρους των τριών αυτών φορέων, Νίκο 

 

Κατσούλη , Βασίλη Αρβανίτη και ΆνναΤζαβαλη- Δελή , αποτελεί πραγματικά ένα κόλαφο για όσα αποκαλύπτει ότι συμβαίνουν από πλευράς διοίκησης Κασιμάτη στον τομέα της εκπαίδευσης .

Οι καταγγελίες αυτές δεν έχουν ξαναδιατυπωθεί ποτέ στο παρελθόν για οποιαδήποτε προηγούμενη Δημοτική Αρχή , παρότι έχουν διατυπωθεί και με τέτοιον τρόπο , αφήνοντας στον κ. Κασιμάτη , έστω και αυτή την ύστατη στιγμή δυνατότητα αναθεώρησης της στάσης του και έναρξης διαλόγου.

Η σοβαρότητα των καταγγελιών για όσα συμβαίνουν εξάλλου , ήταν και ο λόγος που αποφάσισαν την παραίτηση -αποχώρηση των εκπαιδευτικών από τα όργανα του Δήμου .

Στην καταγγελία τους, μεταξύ άλλων τονίζουν στον κ. Κασιμάτη ότι “η παιδεία είναι ο συγκερασμός γνώσης και ήθους” και επαναλαμβάνουν το αίτημα τους για σύσκεψη μαζί τους ενώ ζητούν και συζήτηση για την χρηματοδότηση και γενικότερα τα θέματα της Παιδείας στο Δημοτικό Συμβούλιο , 

σε ειδική συνεδρίαση.

Στην επιστολή που έστειλαν στον δήμαρχο και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και η οποία φέρει τον τίτλο “ Αδιέξοδο στην χρηματοδότηση των σχολικών μονάδων», αναφέρουν – καταγγέλλουν , μεταξύ άλλων τα εξής :

– “ Την Τετάρτη 7/2/2018 πραγματοποιήθηκε η Β/βάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Κορυδαλλού, προκειμένου να αποφασίσει για ζητήματα που αφορούν την εκπαιδευτική κοινότητα και την μετάβαση στο νέο μοντέλο χρηματοδότησης.

Ο Σύλλογος ΠΕ Κορυδαλλού – Αγίας Βαρβάρας, η Β΄ ΕΛΜΕ Πειραιά και η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Κορυδαλλού ζήτησαν από τα μέλη της Σχολικής Επιτροπής να αναβάλουν τη συνεδρίασή τους, καθώς

α) δεν έχουν ακόμα πραγματοποιηθεί οι προϋποθέσεις που έχουμε προτείνει και δεν έχουν διασαφηνιστεί επαρκώς σημαντικές λεπτομέρειες, προκειμένου η μετάβαση να πραγματοποιηθεί ομαλά, και κα

 

θώς

β) στις 2/2/2018 δημοσιεύθηκε νέος νόμος που ορίζει τη σύνθεση των σχολικών επιτροπών αυξάνοντας αριθμητικά τη συμμετοχή των εκπροσώπων της εκπαιδευτικής κοινότητας. Ωστόσο, δεν εισακουστήκαμε και η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε, φέρνοντάς μας προ τετελεσμένου γεγονότος».

-“Από την συνεδρίαση αποχώρησαν οι εκπρόσωποι και των τριών φορέων. Έτσι οι αποφάσεις λήφθηκαν χωρίς την συμμετοχή της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Μάλιστα, κατά την έκθεση των ενστάσεών μας ενώπιον της ολομέλειας της σχολικής επιτροπής, παρουσία του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου κ. Γουρδομιχάλη και της Προέδρου Α/βάθμιας κ. Γιαννακάκη, απουσίαζε ο αρμόζων σεβασμός και υπήρξε προσβλητική συμπεριφορά προς τους εκπροσώπους των τρι

ών φορέων -οι οποίοι εκπροσωπούν το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας της πόλης μας- υπονομεύοντας έτσι την πρόθεσή μας για συνεργασία και δυναμιτίζοντας το κλίμα.».

-”Αμέσως μετά, σε μη προγραμματισμένη συνάντηση των τριών φορέων με τον Δήμαρχο Κορυδαλλού κ. Στ. Κασιμάτη, προτάθηκε από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής η από κοινού συζήτηση των τριών φορέων με τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο για θέματα Παιδείας κ. Γ. Γουρδομιχάλη και τους προέδρους των σχολικών επιτροπών κ. Μ. Γιαννακάκη και κ. Γ. Πάχο.

Όμως μετά το κλίμα απαξίωσης και έλλειψης σεβασμού απέναντι στην εκπαιδευτική κοινότητ

α της πόλης μας, θεωρούμε ότι δεν υπάρχει πια αυτός ο δίαυλος επικοινωνίας και συνεργασίας».

  • «Με τις εν λόγω παραιτήσεις η υφιστάμενη σχολικής επιτροπή δεν πληροί τις προϋποθέσεις τόσο του ΦΕΚ 318 25/2/2011 όσο και του ΦΕΚ 310 2/2/2018.

    Κατόπιν τούτων, κοινή θέση των τριών, εμπλεκόμενων με την παιδεία, φορέων της πόλης μας είναι ότι ο χώρος της παιδείας είναι ένας ιδιαίτερα ευαίσθητος, δημοκρατικός και πολιτισμένος χώρος όπου οι αυθαίρετες φωνές, ο χειρισμός, ο δογματισμός και η τρομοκρατία δεν έχουν θέση. Η παιδεία είναι ο συγκερασμός γνώσης και ήθους»

    Προκειμένου να αρθεί , όπως τονίζουν, “το αδιέξοδο και να θεμελιωθεί ξανά η συνεργασία», με κοινή απόφασή τους , ζητούν:

    Επίσπευση των διαδικασιών ανασύστασης των σχολικών επιτροπών με βάση το νέο νόμο ΦΕΚ 310 2/2/2018.

  • Να τεθεί στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου το θέμα της χρηματοδότησης των σχολείων όπου οι θεσμικοί εκπρόσωποι της εκπαιδευτικής κοινότητας θα ενημερώσουν το Δημοτικό Συμβούλιο για το αδιέξοδο το οποίο έχει επέλθει.

 
 

About the author

More posts by