Καταπέλτης κατά διοίκησης Κασιμάτη και η Ένωση Συλλόγων Γονέων Κορυδαλλού

 

Επίσημες –και μάλιστα γραπτές- απαντήσεις και προπαντός ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ απαιτεί από τη διοίκηση Κασιμάτη,  η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Κορυδαλλού, για την παράνομη πληρωμή  της πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής  για… σεμινάριο  πωλητών λαικών αγορών το οποίο παρακολούθησε η πρόεδρος της και Δημοτική Σύμβουλος κυρία Γιαννάκη , της οποίας τυγχάνει να είναι αυτό και το επάγγελμα.

Όπως προκύπτει η σχετική επιστολή που κατέθεσε το δήμο ,  από τις …19 Σεπτεμβρίου 2018 η πρόεδρος Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Κορυδαλλού, , Άννα Τζαβαλή –Δελή,   ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΘΕΙ ακόμη .

 Όπως καταγγέλλεται στην  επιστολή της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Κορυδαλλού,  παρότι η ίδια η κυρία Γιαννακάκη τους διαβεβαίωσε ότι εντός τριών ημερών  θα  τους έδινε « τις «πρωτότυπες βεβαιώσεις» των δυο σεμιναρίων που παρακολούθησε η κυρία Γιαννακάκη  « στις 18/4/18 και ΠΑΡΑΤΥΠΩΣ χρεώθηκε η Σχολική Επιτροπή με το τιμολόγιο πληρωμής  ΤΠΥ 108( ημερ. Έκδοσης 18/4/18, ημερ Πληρωμής 18/4/18) ΧΩΡΙΣ  ΚΑΜΙΑ προγενέστερη απόφαση των μελών και παρά τη συνεχή διαβεβαίωση για ισότιμη , αναλογική και διαφανή  διαχείριση των οικονομικών της Σχολικής Επιτροπής», αυτό δεν έχει συμβεί μέχρι τώρα.

Οι αποκαλύψεις για την σκανδαλώδη κακοδιαχείριση των χρημάτων των δημοτών , στο Δήμο Κορυδαλλού, επί των ημερών της διοίκησης Κασιμάτη είναι συντριπτικές .

Σύμφωνα με την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΝΕΑ , αυτό το πρόσφατο κρούσμα , « έρχεται να προστεθεί στις βαρύτατες καταγγελίες κακοδιαχείρισης και κακοδιοίκησης , ύψους δεκάδων χιλιάδων ευρώ από διπλοεγγραφές τιμολογίων ή πληρωμές  δίχως να έχουν προηγηθεί οι σύμφωνα με το νόμο αποφάσεις –εγκρίσεις , στη Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή.

Και που  αναγκάσθηκε να παραδεχθεί δημόσια  και ο ίδιος ο απερχόμενος δήμαρχος Στ. Κασιμάτης , « κάτω από το βάρος των καταγγελιών –αποκαλύψεων από τη συνδικαλιστική ένωση των καθηγητών Κορυδαλλού  (ΕΛΜΕ) , της Ένωσης Γονέων της πόλης αλλά και της σφοδρότατης κριτικής του επικεφαλής της παράταξης « Δήμος Για  Όλους», Γιώργου Δημόπουλου. Ο οποίος μάλιστα είχε προσφύγει στον εισαγγελέα γιατί μέχρι τότε η Σχολική Επιτροπή του Δήμου αρνιόταν να του δώσει τα οικονομικά στοιχεί που ζητούσε και αφορούσαν όλα αυτά που αποκαλύφθηκαν στη συνέχεια», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά  η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΝΕΑ.

 Η εφημερίδα τονίζει ότι « όπως και τότε έτσι και τώρα , η υπόλογη διοίκηση Κασιμάτη , με την στήριξη  των Δημοτικών Συμβούλων της παράταξης της , δεν έπραξε, αυτά που όφειλε να κάνει:

_ Δεν έστειλε στον εισαγγελέα  το « φάκελο» για διερεύνηση

–           Δεν ζήτησε να διεξαχθεί εξονυχιστικός έλεγχος στα οικονομικά των δυο Σχολικών Επιτροπών ( Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια) από το Σώμα Οικονομικών Ελεγκτών  του Υπ. Οικονομικών αλλά και για την κακοδιοίκηση από το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης

Αντ΄αυτού συγκατάνευσε μόνο στη σύσταση μιας άτυπης « εξεταστικής επιτροπής»  από το Δημοτικό Συμβούλιο . Η οποία όμως , αν και έχουν περάσει τόσοι μήνες από τότε , δεν έχει πράξει ακόμη κανέναν έλεγχο , με αποκλειστική ευθύνη του Στ. Κασιμάτη , ο οποίος « διαβεβαίωνε» ότι θα το έπραττε « άμεσα».

              Καταπέλτης ο Δημόπουλος

Πλήρη και άμεση διερεύνηση των όσων συμβαίνουν , απαιτεί ο επικεφαλής της παράταξης , « Δήμος για Όλους» , Γιώργος Δημόπουλος .

Ο κ. Δημόπουλος , είναι εκείνος που τόσο στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου , όσο και με αλλεπάλληλες ανακοινώσεις του , έχει αποκαλύψει και στηλιτεύσει με δριμύτητα τις « επικίνδυνες ατραπούς» που « έχει  οδηγήσει η αλαζονεία και η αδιαφάνεια της διοίκησης  Κασιμάτη ακόμη και τον πιο ευαίσθητο και νευραλγικό τομέα της πόλης μας: Αυτόν της Παιδείας».

Ο κ. Δημόπουλος , έχει καταγγείλει τον σε αποδρομή δήμαρχο Στ. Κασιμάτη, ότι  όχι μόνο δεν  έχουν ερευνηθεί ακόμα  τα οικονομικά της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής αλλά και …εκθειάζει  τον  τότε πρόεδρο Ι. Πάχο , επί προεδρίας του οποίου έχουν συμβεί όλα αυτά, για το «έργο» του.

Όπως  καταγγέλλει ο κ. Δημόπουλος ,  σ’ ανακοίνωσή του «ο κ.Κασιμάτης ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για όλα τα παραπάνω, λες και η ανάληψη της ευθύνης είναι η «Κολυμβήθρα του Σιλωάμ», και όλα πλέον θα είναι μια χαρά.

                 Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ  χρέη

Σε σχετική ανακοίνωση του , ανάφερε συγκεκριμένα:

« Στη Σχολική Επιτροπή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, επιβεβαίωσαν ότι τα χρέη της ανέρχονται σε τετρακόσιες πενήντα χιλιάδες ευρώ (450.000)!!!!!!

Στη Σχολική Επιτροπή της Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης, οι ομολογίες τόσο του ιδίου του Κασιμάτη, όσο και του προέδρου της, Ι. Πάχου, ήταν  ακόμη περισσότερο αποκαλυπτικές για την παντελή αδιαφανή διαχείριση των εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ της κρατικής επιχορήγησης και της καταστρατήγησης  των νόμιμων διαδικασιών.

Και οι δυο τους ομολόγησαν διπλοεγγραφές (!!!!), εκταμιεύσεις ποσών χωρίς εγκεκριμένες αποφάσεις, παράνομες δαπάνες, προμήθειες χωρίς να γνωρίζει τίποτα το Διοικητικό Συμβούλιο της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, μη ανάρτηση στο πρόγραμμα «Διαύγεια» σειρά πράξεων τους κ.α. Ενώ για το συνολικό ύψος των χρεών δήλωσαν ότι ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ!!!!!

Εντύπωση  προκαλεί η πλήρης πολιτική και διαχειριστική κάλυψη που έδωσε στον Ι. Πάχο για όλα αυτά,  προσωπικά ο Στ. Κασιμάτης».

 

 
 

About the author

More posts by