Κλοπή! Ζητά να πληρώσουν  τέλη όλα τα μαγαζιά για όσο ήταν κλειστά  λόγω κορωνοιού , η συνδιοίκηση Χουρσαλά –Δημόπουλου

Οι εννέα μήνες θητείας που συμπληρώνει η συνδιοίκηση Χουρσαλά- Δημόπολου ,επιβεβαιώνει απ΄ότι φαίνεται πολύ γρήγορα ,  όσους  προέβλεπαν ότι θα αποτελέσει όχι μόνο ίδια αλλά και χειρότερη εκδοχή της προηγούμενης διοίκησης Κασιμάτη.

Γι αυτό , δεν είναι τυχαίο , ότι η « ομάδα» που διοικεί τώρα το δήμο , έχει την φανερή ή υπόγεια στήριξη του συνόλου των Δημοτικών Συμβούλων που εξελέγησαν στις τελευταίες εκλογές με την παράταξη Κασιμάτη, ανεξαρτήτως αν έμειναν σ΄αυτήν ή υποχώρησαν .

Απόδειξη , η ανάλγητη στάση που τήρησαν τόσο οι παρατάξεις της διοίκησης ( Χουρσαλά-Δημόπουλου)  όσο και του Γουρδομιχάλη ( πρώην  Κασιμάτη) στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , όπου δεν δέχθηκαν  το αυτονόητο , ηθικό και δίκαιο :

Την απαλλαγή από τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού των καταστημάτων όσο ήταν ή εξακολουθούν και παραμένουν να είναι κλειστά  λόγω κορωνοιού .

Κάτι που ήδη πολλοί άλλοι δήμοι και μάλιστα με δημάρχους της Νέας Δημοκρατίας ( πχ Αθήνα , Θεσσαλονίκη , Γλυφάδα ) , όπως είναι ο κ. Χουρσαλάς έπραξαν .

Τη σχετική πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Κορυδαλλού , κατέθεσε , η παράταξη ” Μαζί για τον Κορυδαλλό” του Νίκου Κατσούλη , στο πλαίσιο μιας δέσμης μέτρων , που παραθέτουμε στη συνέχεια.

Όπως επίσης και να προβεί σε μειώσεις   από δω και στο εξής λόγω της  αναμενόμενης –σύμφωνα και με την κυβέρνηση- μεγάλης οικονομικής δυσπραγίας που θα ακολουθήσει , των υπέρογκων τελών , που  είχε επιβάλλει τα προηγούμενα χρόνια η διοίκηση Κασιμάτη .

Το μόνο που δέχθηκε τελικά , η συνδιοίκηση Χουρσαλά – Δημόπουλου , ήταν η απαλλαγή του τέλους των τραπεζοκαθισμάτων για τις καφετέριες και άλλες αντίστοιχες επιχειρήσεις , που είναι κλειστές.

Και το οποίο τέλος  τραπεζοκαθισμάτων είναι ένα πολύ μικρό ποσό, σε σχέση μ΄εκείνα που πληρώνουν για καθαριότητα και δημοτικό ηλεκτροφωτισμό ( που αύξησε φέτος πάνω από 20% η συνδιοίκηση Χουρδαλά –Δημόπουλου) όλες οι επιχειρήσεις –καταστήματα του Κορυδαλλού.

Αντίθετα , τα εκατοντάδες εμπορικά και άλλα καταστήματα και επιχειρήσεις καθώς και οι καφετέριες κλπ , που έκλεισαν θα πληρώσουν , σαν να λειτουργούσαν κανονικά , τα υπέρογκα τέλη καθαρισμού –φωτισμού , για  όλο αυτό το διάστημα .

Μάλιστα ο αντιδήμαρχος Απ. Αρώνης , στέλεχος του Εμπορικού Συλλόγου , δεν στήριξε τη δέσμη μέτρων ενώ ήταν από εκείνους που είχαν ψηφίσει προ μηνών και την υπέρογκη ( 6 φορές πάνω από τον πληθωρισμό !), αύξηση των τελών ηλεκτροφωτισμού !

                                                   Οι προτάσεις

Πιο συγκεκριμένα ,  η παράταξη « Μαζί για τον Κορυδαλλό» , πρότεινε τα ακόλουθα  :

« Α. Ενίσχυση της ρευστότητας τους:

 1. Άμεση ένταξη στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», ένα πρόγραμμα στήριξης τοπικών επιχειρήσεων. Στόχοι του προγράμματος είναι: κοινωνικοί, αναπτυξιακοί, περιβαλλοντικοί, με την προοπτική δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.
  2. Απαλλαγή από το τέλος χρήσης κοινόχρηστων χώρων για το χρονικό διάστημα όπου τα καταστήματα είναι κλειστά και δύο μήνες μετά, με δυνατότητα περαιτέρω επέκτασης του χρονικού διαστήματος κατά περίπτωση.
  3. Απαλλαγή από τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού για το ίδιο διάστημα.
  4. Αναστολή πληρωμής ρυθμίσεων για το ίδιο διάστημα.
  5. Ρύθμιση παλαιών οφειλών και για χρέη που έχουν δημιουργηθεί έως 29/2/2020 με δυνατότητα εξόφλησης έως 100 δόσεις χωρίς προσαυξήσεις.
  6. Ολοκλήρωση, όσο το δυνατόν συντομότερα, της διαδικασίας προμηθειών αλλά και την πληρωμή των τιμολογίων δαπανών του Δήμου για την ενίσχυση της ρευστότητας των συναλλασσόμενων με τον Δήμο επιχειρήσεων.
 2. Ανάδειξη / προβολή των επιχειρήσεων του Κορυδαλλού:
 3. Προωθητική καμπάνια ανταποδοτικής μορφής. Κάλεσμα των Δημοτών/ Καταναλωτών για στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων με κίνητρο την μείωση των Δημοτικών τους τελών από το 2021.
  2. Παροχή προσωρινών χώρων από τον δήμο σε επιχειρήσεις που δεν μπορούν να αντέξουν προσωρινά το ενοίκιο.
  3. Ίδρυση Γραφείου ενασχόλησης με τα θέματα της Τοπικής Επιχείρησης το οποίο θα προβεί:
  a. Στη δημιουργία του Μητρώου Τοπικών Επιχειρήσεων όπου μέσα από αυτό θα υλοποιούνται τμηματικά οι προμήθειες και τα έργα του Δήμου. Με τον τρόπο αυτόν όλες οι τοπικές επιχειρήσεις θα έχουν άμεση πρόσβαση και θα νέμονται των Δημοτικών προμηθειών & έργων.
  b. Στη δημιουργία Δημοτικού portal (τύπου skroutz) στο οποίο οι τοπικές επιχειρήσεις όλων των κατηγοριών θα μπορούν να αναρτούν τιμοκαταλόγους προσφερόμενων προϊόντων, υπηρεσιών & έργων.
  c. Έρευνα αγοράς που αφορά τις τοπικές επιχειρήσεις και στοχεύει στη συγκέντρωση στοιχείων με σκοπό τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών για την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας.
  d. Ενημέρωση για συμμετοχή σε εκθέσεις, σεμινάρια, προγράμματα κατάρτισης και χρηματοδοτούμενα Προγράμματα
  e. Αντιμετώπιση του παραεμπορίου
  f. Ανάπτυξη συνεργασιών με:
  i. επιμελητήρια
  ii. Τράπεζες
  iii. εμπορικούς συλλόγους
  iv. εκπαιδευτικά ιδρύματα
 4. Δημιουργία ΣΥΣΤΑΔΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ( Ανάπτυξη εταιρικών επιχειρηματικών συμπράξεων)».

 

 
 

About the author

More posts by