Λαική αγορά βιολογικών στη Νίκαια που στον Κορυδαλλό η διοίκηση Κασιμάτη έκλεισε

Μια από τις “θεάρεστες” ενέργειες της διοίκησης Κασιμάτη , στον Κορυδαλλό , ήταν να κλείσει η λαική αγορά βιολογικών προιόντων που λειτουργούσε μια φορά τη βοδμάδα ,στον πεζόδρομο της Αγ. Γεωργίου .

Η βιολογική αγορά είχε ξεκινήσει επί δημαρχίας Χρήστου και ο Κορυδαλλός ήταν από τους πρώτους δήμους πανελλαδικά που είχε.

Στη Νίκαια , ο δήμαρχος Γιώργος Ιωακειμίδης , εκτιμώντας πόσο σημαντική είναι η ύπαρξη μιας τέτοιας αγοράς , έδωσε την άδεια λειτουργίας Βιολογικής Αγοράς , που ξεκίνησε ήδη και φιλοξενείται  στους  εξωτερικούς χώρους του Πολιτιστικού Πολυχώρου «“Αγοράς Βιοκαλλιεργητών”, στον περιβάλλοντα χώρο του πολιτιστικού χώρου “ΜΑΝΟΣ ΛΟΪΖΟΣ (Θηβών 245, δίπλα από το Κρατικό).

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου λειτουργεί κάθε Τρίτη 14.00-17.30).

Σε αντιστάθμισμα, ο Σύλλογος Βιοκαλλιεργητών Αττικής,δίδει βιολογικά προϊόντα σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς του δήμου για να καλυφθούν οι διατροφικές ανάγκες των παιδιών.

Στις “Αγορές των Βιοκαλλιεργητών”, που ιδρύθηκαν με σκοπό την απευθείας διάθεση βιολογικών προϊόντων από τους παραγωγούς στους καταναλωτές, συμμετέχουν αμιγώς βιοκαλλιεργητές, που πωλούν πιστοποιημένα προϊόντα δικής τους παραγωγής πρωτογενή ή μεταποιημένα, με τον Σύλλογο να δραστηριοποιείται ήδη σε 28 δήμους της Αττικής και να αριθμεί περισσότερα από διακόσια μέλη εξυπηρετώντας περισσότερους από δέκα χιλιάδες καταναλωτές.

 
 

About the author

More posts by