” Λουδοβίκειες” πρακτικές από Χουρσαλά και ρεζιλίκια στον Αθλητικό-Πολιτιστικό Οργανισμό

 

“L’état c’est moi”, ελληνιστί  «το Κράτος είμαι εγώ», διακήρυττε με αλαζονεία ο βασιλιάς της Γαλλίας, Λουδοβίκος ΙΔ’ , γνωστός και ως …” βασιλιάς ήλιος” . Λειτουργούσε ως απόλυτος μονάρχης και από την αλαζονεία του , παρενέβαινε από την εθνική θρησκεία μέχρι και τη συντήρηση των… δέντρων.

Παραφράζοντας  λοιπόν τη διάσημη αυτή δράση του  Λουδοβίκου , στο ” Ο Δήμος είμαι εγώ” , μπορεί ο καθένας να ερμηνεύσει όσα συμβαίνουν στο Δήμο Κορυδαλλού , από τότε που ανέλαβε τη Διοίκηση ο   Νίκος Χουρσαλάς , με την στήριξη  του κ. Δημόπουλου και των  Δημοτικών Συμβούλων του .

Παραδείγματα πολλά ,  όπως το  …τωρινό , το θέμα των αντιδημάρχων .  Με τον Κορυδαλλό, να είναι ο μοναδικός πανελλαδικά που ακόμη και σήμερα ενώ  ανοίγουν τα σχολεία ΔΕΝ έχει , αντιδήμαρχο Παιδείας . Πολύ δε περισσότερο Οικονομικών , Διοικητικού , Καθαριότητας κλπ , με  ότι αυτό σημαίνει και συνεπάγεται στη λειτουργία του δήμου  . Και για ΟΛΑ αυτά πλέον , να αποφασίζει και να υπογράφει  ΜΟΝΟ ο ίδιος !

Ωστόσο ιδιαιτέρως χαρακτηριστικό – και όχι απλά συγκυριακό- παράδειγμα , είναι όσα έπραξε   εν κρυπτώ από τη Διοίκηση , ακόμη και τον Πρόεδρο του Αθλητικού – Πολιτιστικού Οργανισμού Κορυδαλλού , στο θέμα  του διεθνούς φήμης μαέστρου και συνθέτη Νίκου Χριστοδούλου . Τον οποίο  ουσιαστικά απέλυσαν, μετά από πολλά έτη , που κοσμούσε τον Κορυδαλλό , με τη θέση του Διευθυντή Ωδείου , έναντι  συμβολικής  ανταμοιβής  .

Αποκαλύπτοντας  ποιο είναι το ” όραμα” τους , για τον Κορυδαλλό , που δεν είναι άλλο  τελικά από το σύνδρομο της ” Ψωροκώσταινας” , λέγοντας του  ” Εσύ είναι η Μπάγιερν Μονάχου και εμείς η Προοδευτική”.

Η απόλυση του λοιπόν , όχι μόνο δεν ήταν σε γνώση των αρμοδίων αλλά επιχειρήθηκε και να κρατηθεί …μυστική.

Η συνεδρίαση 

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του συγκεκριμένου Δημοτικού Οργανισμού ,  εκτυλίχθηκαν ιλαροτραγωδικές καταστάσεις , όταν ο Δημοτικός Σύμβουλος και μέλος  του ΔΣ , Μιχάλης Λώνας , έθεσε  το θέμα αφού κανείς από τους “αρμοδίους” και εμπλεκόμενους δεν ενημέρωνε .

Αρχικά ο πρόεδρος του Οργανισμού , Γιάννης Πάχος , σύμφωνα με πληροφορίες , νόμιζε ότι του έκανε ” πλάκα” . Γι αυτό και οι πρώτες του απαντήσεις ήταν  κάτι του στυλ … “κόψε την πλάκα”.Όταν όμως ο κ. Λώνας επέμενε , τότε δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τίποτε .

Εκεί όμως που έγινε το ” έλα να δεις” ήταν  όταν του  υποδείχθηκε να ρωτήσει  σχετικά τον αντιπρόεδρο του Οργανισμού και ένα άλλο μέλος του ΔΣ , που μέχρι εκείνοι την ώρα , έμεναν σιωπηλοί και έδρασαν  ως “αγγελιοφόροι” .

Όντως , έκπληκτος , ο κ. Πάχος τους ρώτησε  και εκείνοι  τελικά   το παραδέχθηκαν .Τι παραδέχθηκαν; Πως ότι έπραξαν ΧΩΡΙΣ να τον ενημερώσουν σχετικά , έγινε  με εντολή του δημάρχου του κ. Χουρσαλά , ο οποίος τους κάλεσε , τους ανακοίνωσε την ” απόφαση” του και ζήτησε να συναντήσουν και να ενημερώσουν τον κ. Χριστοδούλου .

Η  παραδοχή αυτή , προκάλεσε σύμφωνα με πληροφορίες την ” έκρηξη” του κ. Πάχου προς  αυτούς τους δυο , καταγγέλλοντας και κατηγορώντας τους  ενώπιον όλων των υπολοίπων μελών του ΔΣ , τα οποία στη συνέχεια αποχώρησαν  επικρίνοντας με δριμύτητα όλα αυτά αλλά και την αντεθισμική συμπεριφορά του δημάρχου κ. Χουρσαλά .

 

                                                               Αρμόδιοι

Σύμφωνα λοιπόν με το νόμο για την πρόσληψη ή απόλυση ενός Διευθυντή του Ωδείου ή ενός απλού καθηγητή μουσικής στα τμήματα του Αθλητικού και Πολιτιστικού Οργανισμού  του Δήμου Κορυδαλλού , αποκλειστικά αρμόδιοι , είναι ο πρόεδρος  και το Διοικητικό Συμβούλιο του , που έχει οριστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο.Ο Οργανισμός διαθέτει καταστατικό  και οργανόγραμμα των υπηρεσιών του .

Ο κ. Χουρσαλάς, δεν έχει καμία αρμοδιότητα. Μόνο το Δημοτικό Συμβούλιο -και σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση ο δήμαρχος -σε πολύ ” ειδικές” περιπτώσεις  , μπορεί να ακυρώσει κάποια απόφαση του ΔΣ του Οργανισμού

Με απλά λόγια , αυτό που έπραξε ο κ. Χουρσαλάς , είναι σαν ο εκάστοτε πρωθυπουργός , να αποφασίζει εκείνος προσωπικά για τη ΔΕΗ , την ΕΥΔΑΠ ,   να απολύει απευθείας  με προσωπική του απόφαση οποιονδήποτε διευθυντή ή  απλό εργαζόμενο  δεν του “αρέσει” σ΄αυτ’ες ή σε κάποιο υπουργείο !

Και το ερώτημα που τίθεται όλα αυτά  δεν τα γνώριζαν οι δυο ” απεσταλμένοι” του κ. Χουρσαλά ;Τι αντιπρόεδρος είναι ο ένας , αν δεν τα γνώριζε ;

Ούτε ο άλλος  που είναι εδώ και δυο σχεδόν δεκαετίες  υπάλληλος στον Οργανισμό  και …εκπρόσωπος των εργαζομένων Οργανισμού στο Διοικητικό Συμβούλιο ;Πως το αποδέχθηκε; Υπήρξε “πίεση” ( από ποιον  , ενημέρωσε άμεσα και εκ των προτέρων ως όφειλε τον αρμόδιο πολιτικό του προιστάμενο  πχ τον πρόεδρο του Οργανισμού , στον οποίο είναι υπάλληλος και υπάγεται και το Δημοτικό Ωδείο;) ή απλώς υπήρξε “πρόθυμος”;