«Μαδά τη μαργαρίτα» ο Χουρσαλάς  για αν θα ανοίξει ή  θα κάνει πεζόδρομο  την πλ.Ελευθερίας

Τη γνωστή ρήση « τα παιδία παίζουσι» θυμίζει , δυστυχώς, η νεοκλεγείσα Δημοτική Αρχή Χουρσαλά , στο δήμο Κορυδαλλού , στο  θέμα της πλατείας Ελευθερίας.

Δυο μήνες στο « τιμόνι» του δήμου , θεώρησε περιττό , προφανώς, να ενημερώσει τους δημότες του Κορυδαλλού , τι συμβαίνει , ποιες είναι οι εξελίξεις , πότε θα είναι έτοιμη η πλατεία και το Μετρό .

Καθώς και τις επιχειρήσεις , όπου απασχολούνται εκατοντάδες άτομα  και οι οποίες όλα αυτά τα χρόνια υπομένουν όλα αυτά . Κυρίως όμως τους χιλιάδες κατοίκους της πόλης , που για να πάνε στο σπίτι τους  λόγω του κλεισίματος της πλατείας κάνουν  τον «γύρο» της πόλης αλλά και  όσους διαμένουν σε οδούς Σερρών , Ξενοφώντος κ.α . που οι  ήσυχες γειτονιές του μετατράπηκαν εν μια νυχτί , σε πολυσύχναστες οδικές αρτηρίες , νέες « Αθηνάς».

Τους χιλιάδες πολίτες του Κορυδαλού που  έπεσαν θύματα της  τερατώδους  στη σύλληψη εκστρατείας ψεμμάτων της προηγούμενης διοίκησης Κασιμάτη και της τότε κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ,  ότι τάχα όλα θα ήταν έτοιμα από τον Ιούνιο που μας πέρασε και θα λειτουργούσε μάλιστα από τότε και το …Μετρό.

Ενώ η πλατεία ήταν και εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να είναι ένα σκάμμα και οι  εργασίες που αφορούν την ίδια τη λειτουργία του ΜΕΤΡΟ , δεν έχουν ολοκληρωθεί αφού εκκρεμούν σημαντικές  εργασίες στο δίκτυο της επέκτασης . Και οι οποίες φυσικά δεν έχουν καν ξεκινήσει , διότι δεν έχει γίνει καν  η νέα  …προκήρυξη των  διαγωνισμών τους , αφού οι προηγούμενοι ακυρώθηκαν .

Σ΄όλα αυτά , προστίθεται τώρα και η αβεβαιότητα στο αν θα ανοίξει και θα επιτραπεί και πάλι η κυκλοφορία των οχημάτων. Ή θα παραμείνει κλειστή στο σύνολο της  -όπως προέβλεπε το αρχικό σχέδιο Κασιμάτη , που  για τα προβλήματα που θα προκαλούσε είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων , μ΄αποτέλεσμα να το πάρει πίσω -ή εν μέρει .

Το πρόβλημα , την αβεβαιότητα αυτή , τη δημιούργησε ο ίδιος ο νέος δήμαρχος , Νίκος Χουρσαλάς .

Ο οποίος , χωρίς να ρωτήσει κανέναν ειδικό, χωρίς να ενημερώσει έστω σχετικά τον οποιοδήποτε  ακόμη και το Δημοτικό Συμβούλιο , μια ωραία πρωίαν , λες και δεν είχε τίποτε άλλο να κάνει , άρχισε να περιφέρεται πέριξ της πλατείας και να λέει ότι « σκέπτεται» να την κάνει όλη πεζόδρομο. Αυτό άρχισε να λέει μετά και σε συζητήσεις μεταξύ « τυρίου και αχλαδίου»  αλλά και στη συνάντηση που ζήτησε μαζί του , θορυβημένος απ΄όλα αυτά , ο Εμπορικός Σύλλογος.

Αντιλαμβάνεται κανείς , τι προβλήματα θα προκύψουν , αν εφαρμοστεί αυτή η «φαεινή ιδέα» του κ. Χουρσαλά , η πατρότητα της οποίας ανήκει στον προκάτοχο του . Τον οποίο  έχει στο «απυρόβλητο» για όλη την τραγική κληρονομιά που  άφησε στην  πόλη , όπως αυτό του ΜΕΤΡΟ ή  ημιτελή έργα με σκανδαλωδώς λάθος μελέτες. Εξάλλου  ο ίδιος ο κ. Χουρσαλάς ,  υπήρξε  στέλεχος του Σ. Κασιμάτη για πολλά χρόνια και  φαίνεται  σε νοοτροπίες και πρακτικές έχει επηρεασθεί απ΄αυτόν .

Έτσι λοιπόν  ενώ  βαίνουν προς ολοκλήρωσε όλες οι σχετικές εργασίες επί του οδοστρώματος γύρω από την πλατεία και όλοι περίμεναν ότι εντός των ημερών θα δινόταν στην κυκλοφορία , με προσωπική ευθύνη του κ. Χουρσαλά , αυτό μπλοκαρίζεται.

Μάλιστα στη συνεδρίαση  των Δημοτικών Συμβούλων του , που συγκάλεσε την Τετάρτη που μας πέρασε , ανάφερε ότι …πριν ανοίξει η πλατεία θα ρωτήσουν  ειδικούς ( τώρα στο τέλος , αυτό που έπρεπε να γίνει πριν  χρόνια)…θα ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο , αφήνοντας σαφέστατα να εννοηθεί ότι είναι υπέρ του να παραμείνει κλειστή.

 

 
 

About the author

More posts by