Μαζικότατη η  συγκέντρωση Δημόπουλου για το καταστροφικό « έργο Κασιμάτη» στην πλ. Μέμου.Ξεχειλίζει η οργή των πολιτών

 

Περισσότεροι από 250  κάτοικοι της περιοχής της πλατείας Μέμου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της παράταξης « Δήμος για Όλους» , του Γιώργου Δημόπουλου και συμμετείχαν στη συγκέντρωση που πραγματοποίησε για την καταστροφή της πλατείας από το έργο  του  δημάρχου σε αποδρομή , Σταύρου Κασιμάτη και των προβλημάτων της ευρύτερης περιοχής από την αδιαφορία της διοίκησης του.

Η  παράταξη  του κ. Δημόπουλου , είναι η μοναδική που όλα τα τελευταία χρόνια, πραγματοποιεί συγκεντρώσεις και παρεμβάσεις για τα θέματα του Κορυδαλλού και όχι μόνο .

Ήταν εκείνη που αντιτάχθηκε με σφοδρότητα και κινητοποίησε τους κατοίκους της οδού Πόντου και της περιοχής της πλατείας Αγίου Γεωργίου στο επίσης καταστροφικό εκεί σχέδιο του κ. Κασιμάτη και το ακύρωσαν .

Πέραν αυτών, έχει πραγματοποιήσει συγκεντρώσεις στο Σχιστό, στην πλατεία Μερκάτη , στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου ενώ δυο φορές έχει πραγματοποιήσει ενημερωτικές ημερίδες για  καυτά κοινωνικά θέματα , τα  «κόκκινα δάνεια» και το « συνταξιοδοτικό».

Η συγκέντρωση

Στη συγκέντρωση στη  Μέμου  , η οποία έγινε πάνω στην  πλατεία , την Κυριακή ,τόσο ο κ. Δημόπουλος όσο και όλοι οι παριστάμενοι που έλαβαν τον λόγο κατήγγειλαν  το καταστροφικό αυτό έργο που έχει ως αποτέλεσμα , να έχουν κλείσει σχεδόν τα μισά από τα καταστήματα  της πλατείας και να κινδυνεύει να αλλοιωθεί ριζικά , προς το χειρότερο   ο χαρακτήρας της .

Ένα έργο το οποίο , ο κ. Κασιμάτης , προεκλογικά είχε κάνει « κορωνίδα» του αγώνα του και με το οποίο  κυρίως επανεξελέγη , λέγοντας ακόμη και ότι τάχα είναι « η ομορφότερη πλατεία της Αττικής».

« Προσωπικής εμπνεύσεως Κασιμάτη  είναι αυτό το έργο» τόνισε ο κ. Δημόπουλος . Υπενθυμίζοντας, σε καταστηματάρχες και κατοίκους της περιοχής τις καθημερινές επισκέψεις  στα μαγαζιά  και τις γειτονιές τους,  του από αποδρομή δημάρχου , με τις μακέτες στο χέρι , να το προπαγανδίζει .

Ο κ. Δημόπουλος , κατήγγειλε επίσης τις σοβαρότατες ατέλειες που είχε το έργο . Συνέπεια αυτών ήταν , να αναγκαστεί ο δήμος ενώ είχε καταβάλλει τρία εκατομμύρια ευρώ για το «έργο Κασιμάτη» , να προβεί σε διάστημα μόλις τριών χρόνων σε νέα έργα –παρεμβάσεις , δεκάδων χιλιάδων ευρώ , από το δικό τους ταμείο.

Η πλατεία μετατρεπόταν σε « Σαχάρα» μόλις  φύσαγε  κάποιο αεράκι , εξαιτίας του  χώματος με το οποίο είχε καλυφθεί η περιβόητη «βιοκλιματική» πλατεία, πνίγοντας κατοίκους και θαμώνες των γύρω καταστημάτων . Αντίθετα όταν έβρεχε γινόταν μια απέραντη « λασπουριά» , με το νερό να παρασύρει το χώμα στους δρόμους κάτω από την πλατεία  ενώ πάνω σ΄αυτήν το δάπεδο να γεμίζει με λακκούβες.

Έτσι εξαναγκάστηκε η διοίκηση Κασιμάτη , να προβεί σε παρεμβάσεις –ημίμετρα , που και δεν έδωαν οριστική λύση στο προβληματικό αυτό έργο αλλά και επιβεβαίωσε  τόσο την ανικανότητα της να κάνει ένα σωστό έργο.

Πέραν αυτών ο κ. Δημόπουλος κατήγγειλε με δριμύτητα την κατάσταση που εξακολουθεί να βρίσκεται η πλατεία  κατηγορώντας για παντελή αδιαφορία τη διοίκηση Κασιμάτη:

« Οι παιδικές χαρές είναι με σπασμένα τζάμια , χαλασμένα δάπεδα και όργανα με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή  κάποιο από τα παιδικά που παίζουν αμέριμνα ή ακόμη και οι συνοδοί τους , να έχουν ατύχημα. Τα παγκάκια είναι σπασμένα , ο φωτισμός ελλιπέστατος , τα ξύλα στους διαδρόμους επικίνδυνα» είπε μεταξύ άλλων και αναρωτήθηκε:

« Αλήθεια πόσο  αποτιμά την ασφάλεια των παιδιών και των επισκεπτών της πλατείας η διοίκηση Κασιμάτη και δεν προχωρά στις άμεσες αυτές  ενέργειες που πρέπει; Από τα εκατομμύρια που λέει ότι  έχει «τάχα» πλεόνασμα  γιατί δεν διαθέτει μερικές χιλιάδες ευρώ για να φτιάξει; Πρέπει να θρηνήσουμε κάποιο ατύχημα όπως με την παιδική χαρά που υπήρχε μπροστά από το δημαρχείο για να ευαισθητοποιηθεί;»

Μάλιστα , ο κ. Δημόπουλος αποκάλυψε ότι έχει διαταχθεί εισαγγελική έρευνα για την επικινδυνότητα των παιδικών χαρών και την ολιγωρία που επιδεικνύει  η διοίκηση Κασιμάτη.

«Από το Μάιο του 2019 ο κ. Κασιμάτης και ο αναπληρωτής του , έχουν υπογράψει απόφαση , η οποία έχει δημοσιευθεί και στον τοπικό τύπο, σύμφωνα με την οποία  όλες οι παιδικές χαρές του Κορυδαλλού είναι ακατάλληλες και πρέπει να ξηλωθούν , όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά» είπε .

Ο κ. Δημόπουλος κατήγγειλε τους κκ Κασιμάτη και Καλούδη, καθιστώντας τους υπεύθυνους για ότι συμβεί , πως ενώ έχουν υπογράψει αυτή την απόφαση δεν έχουν πράξει  τίποτε .

«Όχι μόνο δεν τις έκλεισαν , όχι μόνο δεν τις ξήλωσαν  αλλά ούτε καν ενημέρωσαν τους πολίτες για τους κινδύνους που διατρέχουν τα χιλιάδες παιδιά  , που παίζουν σ΄αυτές αμέριμνα. Και αυτό για να μην έχουν « πολιτικό κόστος» είπε .

Ο κ. Δημόπουλος επισήμανε  ακόμη ότι λόγω του ότι το έργο έγινε με χρηματοδότηση της ΕΕ , δεν μπορεί μέχρι το 2020, να γίνει κάποια ριζική παρέμβαση .

Παρ΄όλα αυτά πρότεινε σειρά  άλλων παρεμβάσεων , τόσο για την ενίσχυση της επισκεψιμότητας της πλατείας, της φυσιογνωμίας της ως οικογενειακής αλλά και για την ενίσχυση των επιχειρήσεων ώστε να ξανανοίξουν όλες , προσφέροντας νέες θέσεις εργασίας  σε νέους και νέες της πόλης μας , που είναι από  τις πρωταθλήτριες στην ανεργία .

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΩΡΑ:

 • Παιδικές χαρές
  • Αντικατάσταση – Επισκευή Δαπέδου και οργάνων
  • Αντικατάσταση τζαμιών & τοποθέτηση νέων προστατευτικών
  • Πιστοποίηση ότι τηρούν τις προδιαγραφές του νόμου.
 • Διάδρομοι
  • Συντήρηση του ξύλινου δαπέδου & αντικατάσταση όπου χρειάζεται
  • Μελέτη και ενδεχόμενη αλλαγή των υλικών του διαδρόμου που έχει χώμα (εάν και εφόσον είναι δυνατόν).
  • Ενίσχυση και συντήρηση του πρασίνου
  • Συστηματική Καθαριότητα
  • Εξέταση για ενδεχόμενη απομάκρυνση των κατεστραμμένων οργάνων στο χώρο άθλησης των ηλικιωμένων.
  • Παγκάκια, συντήρηση και αντικατάσταση
  • Απαραίτητη η ουσιαστική φύλαξη πλατείας
 • Προγραμματισμός πολιτιστικών δραστηριοτήτων Καλοκαίρι – Σεπτέμβρης συναυλίες, θέατρο, παιδικές εκδηλώσεις, εκθέσεις βιβλίου κλπ.
 • Τακτικές καθημερινές παρουσίες & παρεμβάσεις της αστυνομίας στους χώρους που σιγά–σιγά γίνονται στέκι για πολλές & διάφορες δραστηριότητες.
 • Άμεσος διάλογος με τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων για την από κοινού αντιμετώπιση των προβλημάτων που τους απασχολούν.

 

 
 

About the author

More posts by