Μαζικότατη  η συγκέντρωση της Φώφης Γεννηματά και στη Νίκαια 

Τι και αν έγινε ανήμερα της γιορτής ενός από τους πιο σημαντικούς αγίους της Ορθοδοξίας ( του Αγ. Δημητρίου)…

Τι και αν έγινε ημέρα ( Πέμπτη) και ώρα ( 6.30 το απόγευμα) που τα καταστήματα ήταν ανοιχτά και οι εργαζόμενοι ακόμη καλά -καλά δεν είχαν γυρίσει στα σπίτια τους από τις δουλειές…

Τι και αν αποφασίσθηκε η πραγματοποίησή της , λίγες μόλις ημέρες πιο πριν και επιλέχθηκε ένας απόμακρος – από συγκοινωνίες και τις άλλες συνοικίες της Β΄Πειραιά- χώρος (Μηχανική Καλλιέργεια στη Νίκαια) …

Η συγκέντρωση που πραγματοποίησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ , επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης , Φώφη Γεννηματά ενόψει της εκλογής νέου ηγέτη του χώρου , όπου είναι υποψήφια,ήταν μαζικότατη και ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Περισσότερα από 350 -400 άτομα , στη συντριπτική  πλειοψηφία τους , από τη Νίκαια και τον Κορυδαλλό , έδωσαν δυναμικό παρών.

Η αίθουσα είχε κυριολεκτικά ασφυκτικά γεμίσει  όπως και το ΄φουαγιέ» με αποτέλεσμα δεκάδες άτομα να μείνουν εκτός της αιθούσης .

Η επίσκεψη αυτή της κυρίας Γεννηματά στη Β΄Πειραιά ήταν η δεύτερη σε διάστημα ενός μηνός και η τέταρτη τον τελευταίο χρόνο . Κάτι που κανείς αρχηγός οποιουδήποτε κόμματος έχει κάνει .

Η πιο πρόσφατη ήταν στο Κερατσίνι όπου και πάλι είχε μια αντίστοιχη πολυπλυθέστατη συγκέντρωση ενώ περιόδευσε ,επισκεπτόμενη όλα τα μαγαζιά , του εμπορικού δρόμου Π. Τσαλδάρη , στην Αμφιάλη.

Όλα δείχνουν ότι πλέον είναι εφικτός ο στόχος που έχει θέσει η τοπική ηγεσία του ΠΑΣΟΚ , το οποίο το 2015 το Γενάρη ήταν τελευταίο σε δύναμη στην περιοχή , για διψήφιο ποσοστό ως Δημοκρατική Συμπαράταξη , δεδομένου και τα ποσοστά που είχαν το ΠΟΤΑΜΙ ( Θεοδωράκης) αλλά και το ΚΙΔΗΣΟ ( Παπανδρέου) και τα οποία έχουν ενταχθεί σ΄αυτήν.

                                                Γεννηματά

Στην ομιλία της , η κυρία Γεννηματά , τόνισε μεταξύ άλλων :«Όσο μεγαλύτερη είναι η συμμετοχή, τόσο πιο έντονο είναι το μήνυμα προς τη Νέα Δημοκρατία και το ΣΥΡΙΖΑ, ότι η Κεντροαριστερά είναι εδώ και ότι η επόμενη αναμέτρηση θα είναι αναμέτρηση για τρεις. Γι’ αυτό ζητώ να έρθουν να ψηφίσουν οι προοδευτικοί πολίτες στις 12 του Νοέμβρη», .

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά επεσήμανε ότι « η συμμετοχή, είναι και μια αντίσταση απέναντι σε αυτό που συμβαίνει. Αρκετά με την ανοχή απέναντι σε όλα αυτά που κάνει η σημερινή κυβέρνηση. Κατανοώ την απογοήτευση των ανθρώπων που αναζήτησαν εκεί ελπίδες που αποδείχτηκαν φρούδες, αλλά σήμερα υπάρχει μια άλλη μέρα, ένα άλλο τοπίο στην πολιτική σκηνή και πρέπει να υπάρξει αντίδραση του ελληνικού λαού».

Η Φώφη Γεννηματά, τόνισε ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μέσα σε λιγότερο από δυο χρόνια, κατάφερε να γίνει πιο παλιό απ’ το παλιό, ενώ  αναφέρθηκε ειδικότερα στον Πρωθυπουργό, λέγοντας:

« Ο κ. Τσίπρας πήγε σε όλες τις διαπραγματεύσεις χωρίς κανένα «χαρτί», δεν εμφάνισε κανένα αξιόπιστο σχέδιο, δεν διαπραγματεύτηκε στην πραγματικότητα. Το ότι ο κ. Τόμσεν μιλά για την «αξιοπιστία» του κ. Τσίπρα αποδεικνύει αυτό που έχω πει πολλές φορές. Ότι είναι ο πρόθυμος πρωθυπουργός που αποδέχτηκε όλα όσα οι προηγούμενες κυβερνήσεις προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν και να διαπραγματευτούν».

Παρουσίες

Ανάμεσα στους εκατοντάδες που συμμετείχαν ήταν οι πρώην βουλευτές , Κανέλλος Λάλος ( ο οποίος είναι και ο υπεύθυνος στη Β΄Πειραιά από την Επιτροπή Αλεβιζάτου για τις εκλογές για την Κεντροαριστερά), ο Δημήτρης Λίντζέρης , ο Γρηγόρης Νιώτης , ο Γιάννης Διαμαντίδης , οι πρώην δήμαρχοι Κώστας Χρονόπουλος , Βασίλης Τράπαλης Στέφανος Χρήστου και Αλέκος Χρυσός, οι Αντιδήμαρχοι της Νίκαις Αφροδίτη Μάλαμα και Σπύρος Γκουτζαμάνης , οι δημοτικοί σύμβουλοι Κορυδαλλού , Φίλιππας Θεοφιλίδης , Γιώργος Γκόγκος , Γιάννης Μελάς , Γιώργος Βιδάλης , του Κερατσινίου , Ζαχαρίας Ζούπης , Λάλος , Περάματος , Θόδωρος Τερζής,  κ.α

 
 

About the author

More posts by