Μαχητικά στο πλευρό των δημοτών του Κορυδαλλού ο Δημόπουλος. Καθεστωτική και αδιάφορη η διοίκηση Κασιμάτη

 

Για το τι θα έπραττε,  αν εκείνη ασκούσε τη διοίκηση του Δήμου Κορυδαλλού και όχι η παντελώς αδιάφορη και με καθεστωτική νοοτροπία Δημοτική Αρχή Κασιμάτη, εφαρμόζει καθημερινά η δημοτική παράταξη « Δήμος για Όλους» του Γιώργου Δημόπουλου .

Με μια μαζικότατη εκδήλωση για τα «κόκκινα δάνεια» , τους πλειστηριασμούς των πρώτων κατοικιών και τις άγριες περικοπές των συντάξεων , ιδιαίτερα για όσα…επέρχονται , η  δημοτική παράταξη του Γιώργου Δημόπουλου, αποδεικνύει πως θεωρεί το ρόλο του δήμου :

Έμπρακτα και όχι μόνο στα «λόγια» να είναι στο πλευρό των  δημοτών του , σ’ όλα τα μείζονα τουλάχιστον  θέματα που απασχολούν  το κοινωνικό σύνολο , αναλαμβάνει σειρά πρωτοβουλιών .

Στην εκδήλωση  υπήρξαν σημαντικές παρουσίες που πιστοποιούν  την ανάδειξη της παράταξης « Δήμος για Όλους» στον κύριο  φορέα ανατροπής της σημερινής κουρασμένης , τελματωμένης και ανίκανης διοίκησης  του δήμου.

Ο  κ. Δημόπουλος ,  παρουσίασε μεταξύ άλλων και την πρόταση της Δημοτικής του Παράταξης και που ΑΠΕΡΡΙΨΕ η διοίκηση Κασιμάτη , να αναλάβει ο δήμος με τη νομική του υπηρεσία  την στήριξη οικονομικά αδύναμων δημοτών του , των οποίων το σπίτι  κινδυνεύει να κατασχεθεί ή να βγει σε πλειστηριασμό .

Ο κ. Δημόπουλος , είχε καταθέσει σχετική πρόταση , σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , όπου η διοίκηση Κασιμάτη την απέρριψε.

Επίσης σε εκείνη τη συνεδρίαση ζητούσε να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο να λάβει απόφαση  , με την οποία θα ζητείτο από την κυβέρνηση να  ψηφίσει άμεσα νομοθετική ρύθμιση  που να προστατεύει πλήρως την πρώτη κατοικία, για όσους αποδεδειγμένα  δεν μπορούν να εξοφλήσουν το δάνειό τους.

Όπως γράφουν τα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΝΕΑ , στη συνεδρίαση εκείνη , « η παράταξη Κασιμάτη , με πρωτεργάτες τον ίδιο τον Στ.Κασιμάτη και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου , Θ. Μερεντίτη, αρνήθηκαν και απέρριψαν» αυτή  την πρόταση του επικεφαλής της παράταξης « Δήμος για Όλους» , Γιώργου Δημόπουλου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα , «έφτασε ο κ. Μερεντίτης ακόμη και στην επαίσχυντη ενέργεια , να κλείσουν το μικρόφωνο του κ. Δημόπουλου  ενώ  στην αρχή  επιχείρησαν με ειρωνείες, να το αποφύγουν .

Είναι αυταπόδεικτο πλέον ότι ο κ. Κασιμάτης , έχοντας σ΄αυτό ακόμη και  την ανοχή των νεοδημοκρατών δημοτικών του συμβούλων , πράττει οτιδήποτε για να μη δυσαρεστήσει το κόμμα του , τον ΣΥΡΙΖΑ, που τόσο βοήθησε  για να ανέλθει στην εξουσία και να εκλεγεί η ανιψιά του, βουλευτής στη Β΄Πειραιά .

Εντύπωση ωστόσο προκαλεί και η στάση όλων των Δημοτικών Συμβούλων του κ. Κασιμάτη. Ουδείς απ΄αυτούς , ακόμη και εκείνοι που αρέσκονται να πλασάρονται ως « αλληλέγγυοι» ή «αριστεροί» , στήριξαν το αίτημα του κ. Δημόπουλο. Τουναντίον μάλιστα.

Επίσης οι παρατάξεις Μελά –Κυλλάκου , που επίσης αρνήθηκαν να στηρίξουν την πρόταση του κ. Δημόπουλου για έμπρακτη στήριξη στους δανειολήπτες , επικαλέστηκαν το επιχείρημα της Διοίκησης Κασιμάτη , ότι έχει λάβει στο παρελθόν τέτοια απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο.

Όμως η απόφαση εκείνη ,αφενός μεν  ελήφθη πριν 3 χρόνια που τότε δεν υπήρχαν οι σαρωτικοί πλειστηριασμοί που ξεκίνησαν τώρα και αφετέρου δεν περιέχει καμία  πρόταση ή κατηγορηματική δήλωση για πλήρη προστασία της πρώτης κατοικίας , όπως ανέφερε και η πρόταση Δημόπουλου.

Γι αυτό και η παράταξη « Λαική Συσπείρωση» δεν το είχε ψηφίσει τότε : Επειδή  δεν περιείχε  καμία πρακτική στήριξη στους δανειολήπτες.

                    Η  παλιά απόφαση

Η παλιά απόφαση , που επικαλείται η διοίκηση Κασιμάτη , δεν αναφέρει καμία  έμπρακτη νομική στήριξη  προς τους πολίτες αυτούς . Ούτε  καν όπως προείπαμε, την πλήρη προστασία της πρώτης κατοικίας!»

Η εφημερίδα δημοσίευσε αυτούσια τη σχετική απόφαση που 18-4-2016, όταν δηλαδή ακόμα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διαβεβαίωνε σ΄όλους τους τόνους ότι πλειστηριασμοί δεν θα γίνουν , ισοδύναμα μέτρα  κ.α .

Και όπως επισημαίνουν τα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΝΕΑ  για εκείνη την απόφαση της διοίκησης Κασιμάτη

«1)    Είναι …ακατανόητη: Τι σημαίνει αναφέροντας ότι ζητά « την απαγόρευση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για διαγραφή χρεών από τόκους»; Δηλαδή αποδέχεται πλειστηριασμούς για μόνο το κεφάλαιο του δανείου που έχει συνάψει κάποιος ;Και αυτό είναι πλήρης προστασία της πρώτης κατοικίας ;

2)      Σε τι  ύψος εννοούν  τη «δραστική περικοπή δανείων» όταν την αναφέρουν έτσι γενικώς και αορίστως ; Και πως ένας άνεργος ή ένας συνταξιούχος ή μισθωτός  μέχρι 600 ευρώ , που είναι σχεδόν 5  και πλέον  εκατομμύρια έλληνες σ΄ αυτές τις κατηγορίες , μπορούν να ξοφλήσουν οποιαδήποτε δόση μετά από « δραστική περικοπή» για να αποτρέψουν τον πλειστηριασμό του σπιτιού τους;

3)         Δυο χρόνια τώρα πως υλοποίησαν τη βούλησή τους για «απόλυτη συμπαράσταση» και έθεσαν « ως  προτεραιότητα να σταθεί το Δημοτικό Συμβούλιο δίπλα» σε εκείνους « που λόγω της κρίσης και της ανεργίας δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις»; Υπάρχει έστω κι ένας που του « συμπαραστάθηκαν» ; Υλοποιήθηκε κ. Μερεντίτη αυτή η απόφαση;Και αν όχι γιατί; Δεν υπάρχουν στον Κορυδαλλό δανειολήπτες με κόκκινα δάνεια;

Εάν έχει ίχνος ευαισθησία η Διοίκηση Κασιμάτη, οφείλει να αποδεχθεί την πρόταση Δημόπουλου.

Διαφορετικά εκτός από ανάλγητη και ουραγός της κυβέρνησης , θα είναι και η μόνη πανελλαδικά που αρνείται να πράξει αυτό που έχει προτείνει ακόμη και η ίδια η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδα. Και το οποίο ήδη έχουν υλοποιήσει πολλοί Δήμοι».

                     Η εκδήλωση

Στην εκδήλωση εξειδικευμένοι επιστήμονες και  ειδικοί  στα θέματα αυτά , ενημέρωσαν αναλυτικά τους δημότες , που γέμισαν την αίθουσα  συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου .

Ιδιαιτέρως σημαντική ήταν η συμβολή  στην εκδήλωση, του Δημοτικού Συμβούλου, Αλέξη Θανόπουλου, ο οποίος  γνωρίζει πολύ καλά το νέο ασφαλιστικό . Με κατατοπιστικό τρόπο ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για  τις δραματικές αλλαγές που έχουν ήδη επέλθει ή επέρχονται  με  την εφαρμογή των αλλαγών που έχουν ψηφιστεί από την κυβέρνηση .

Ο νομικός σύμβουλος της ΕΚΠΟΙΖΩ,  Βίκτωρας Τσιαφούτης ,αναφέρθηκε στο τι ισχύει  σήμερα για τα «κόκκινα δάνεια» αλλά κυρίως  και στις δυσοίωνες προοπτικές που προδιαγράφονται για τους δανειολήπτες με την κατάργηση του νόμου Κατσέλη και την  μαζική πώληση των δανείων αυτών σε fundς κ.α.

 

 

 

 
 

About the author

More posts by