Μεγάλη συγκέντρωση  Δημόπουλου  στην πλ. Αγ. Γεωργίου .Καταπέλτης για την εγκατάλειψη της  από τον Κασιμάτη . Μαχητικά στο πλευρό του ο Νικητόπουλος

 

Το πάνδημο αίτημα για την  απαλλαγή  του Κορυδαλλού από τη σημερινή  τραγική σ΄όλα  τα θέματα  Δημοτική Αρχή , επιβεβαίωσε ότι ενσαρκώνει  η υποψηφιότητα του Γιώργου Δημόπουλου  με την ευρεία συμπαράταξη, που   έχει συγκροτηθεί και υπερβαίνει κομματικές  περιχαρακώσεις.

Στη  συγκέντρωση  ( Κυριακή 17/3) που πραγματοποίησε στην πλατεία Αγ. Γεωργίου ,  παρέστησαν ο διακεκριμένος γιατρός – καρδιολόγος  και με μεγάλη προσφορά και δράση  για την πόλη ,  Κώστας Νικητόπουλος,ο  Δημοτικός Σύμβουλος και τ. Αντιδήμαρχος , Γιάννης Σούλης ,το στέλεχος της  δημοτικής παράταξης ΠΑΜΕ ΑΛΛΙΩΣ» , Ρένα Δακουτρού, ο επικεφαλής  της παράταξης « Κορυδαλλός – Πρώτη Πόλη» , Γιάννης Διάκος και άλλοι  διακόσιοι κάτοικοι της περιοχής .

Ο κ. Δημόπουλος , σύμφωνα μ΄ανακοίνωση του , ”  κάλεσε όλους τους πολίτες του Κορυδαλλού  να συμπορευτούν στον νικηφόρο αγώνα  για τις  Δημοτικές Εκλογές , που θ΄απαλλάξει τον Κορυδαλλό, από τη σημερινή ανίκανη , φθαρμένη , κουρασμένη και τελματωμένη Δημοτική Αρχή . Και  να καταστεί και πάλι ο Κορυδαλλός ,μια πόλη που θα κάνει να αισθάνεται  υπερήφανος γι αυτήν  κάθε δημότης του , σε κάθε περιοχή του  και τον Δήμο έναν πραγματικό « Δήμο για Όλους» και όχι μιας « παρέας».

«Χωρίς την ανατροπή της σημερινής διοίκησης  , δεν  μπορούμε  σε τίποτε να ελπίζουμε. Το έδειξε , το επιβεβαίωσε άλλωστε η ίδια η  ζωή , με τις πράξεις τους, την ανικανότητα τους και την αδιαφορία τους» , τόνισε .

Ο κ. Δημόπουλος , παρουσίασε  ένα συγκεκριμένο και κοστολογημένο σχέδιο για την περιοχή  ενώ κατήγγειλε  τη Δημοτική Αρχή για τη φορομπηχτική –ανάλγητη πολιτική της . Από το 2015  -εν μέσω κρίσης – αύξησε συνολικά 15% τα δημοτικά τέλη , κάτι που κανένας άλλος δήμος δεν έχει κάνει .Και τα χρήματα αυτά δεν πήγαν πουθενά . Ούτε ένα νέο απορριμματοφόρο δεν έχει αγοράσει ο δήμος , είπε.

Ο κ. Νικητόπουλος , στο χαιρετισμό ,  κατηγόρησε τον  σημερινό δήμαρχο , Σ. Κασιμάτη ,ότι αθέτησε  τη δέσμευση που είχε δώσει στο λαό του Κορυδαλλό  το 2006 ότι θα έμενε μόνο 8 χρόνια αν εκλεγόταν. Και υπενθύμισε ότι αυτό ήταν, που ο τωρινός δήμαρχος κατηγορούσε τότε τον προκάτοχο του  και ψηφίστηκε από τους πολίτες για να εκλεγεί. « Κούρασε και κουράστηκε» ο  Σ.  Κασιμάτης ,τόνισε . Eνώ τον κατήγγειλε με δριμύτατα  για την έλλειψη έργου ,  υποβάθμισης των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου , για τη σιωπή του στην κατάργηση του ΙΚΑ Σχιστού  κ.α .

Ο κ. Νικητόπουλος ,  κάλεσε όλους τους πολίτες του Κορυδαλλού , να στηρίξουν και να ψηφίσουν  τον Γιώργο Δημόπουλο. Τον μόνο , όπως είπε , που όλα αυτά τα χρόνια αντιτάχθηκε σθεναρά σε καταστροφικούς σχεδιασμούς του τωρινού δημάρχου και στην αδράνεια – αδιαφορία του ,  σε μείζονα θέματα της πόλης και ιδιαίτερα της περιοχής του Αγ. Γεωργίου .

« Ο  Γ. Δημόπουλος , είπε , είναι ο μόνος απ΄όλους , που γνωρίζει όλα τα θέματα και μπορεί , το έχει αποδείξει ,  να παλέψει για να επιλυθούν. Αυτό έκανε κι όλα τα προηγούμενα χρόνια . Όταν άλλοι σιωπούσαν στο Δημοτικό Συμβούλιο και ήταν άφαντοι στην πόλη» .

Ο κ. Νικητόπουλος , υπογράμμισε ότι ανεξαρτήτως τι  θα ψηφίσει ο καθένας στον πρώτο γύρο « είναι υποχρεωμένος  για να ελπίζει ο Κορυδαλλός  σ΄ ένα καλύτερο μέλλον , στο β΄ γύρο  να ψηφίσει  εκείνον που θα είναι αντίπαλος του τωρινού δημάρχου».  Τονίζοντας παράλληλα ότι η ΝΔ δεν έχει δώσει σε κανέναν υποψήφιο στον Κορυδαλλό , την στήριξη της .

Ο κ. Δημόπουλος , στην ομιλία του , επισήμανε τις   μεγάλες επιπτώσεις που έχει στην περιοχή η  καταστροφική απραγία  και  αδιαφορία,  χρόνια τώρα  της τωρινής Δημοτικής Αρχής .

« Οι οποίοι , είπε ,  σ΄αρκετές περιπτώσεις  – όπως με την περίπτωση της οδού Πόντου και τις κυκλοφοριακές αλλαγές για το ΜΕΤΡΟ- έδειξαν εμπάθεια για την περιοχή  .Και οι σχεδιασμοί τους   , συνιστούσαν τουλάχιστον ΒΙΑΙΗ ΕΠΙΘΕΣΗ εναντίον της και εναντίον της ποιότητας ζωής όλων».

Ο κ. Δημόπουλος , τόνισε ότι « όπως τότε αντισταθήκαμε δυναμικά και τα αποτρέψαμε , αυτό οφείλουμε να πράξουμε και τώρα , στις Δημοτικές Εκλογές του Μαίου : Ο Κορυδαλλός   δεν αντέχει άλλα 4 χρόνια έναν τέτοιο δήμαρχο . Ο δήμος μας έχει μείνει ακόμη στον «αραμπά» .Κάθε μέρα όμως που παραμένουν στη διοίκηση του Δήμου , αυτό έχει τεράστιες συνέπειες στον Κορυδαλλό

ΜΕΤΡΟ

Και ανάφερε ως παράδειγμα  την  έλευση του ΜΕΤΡΟ , όπου ο τωρινός δήμαρχος  «όχι μόνο δεν διεκδίκησε κανένα  αντισταθμιστικό όφελος  , αλλά όλα αυτά τα χρόνια  δεν έκανε ούτε μια  μελέτη για να γνωρίζει ο δήμος , ποιες θα είναι οι θετικές και αρνητικές συνέπειες στην πόλη , στην οικονομική της δραστηριότητα , στην ίδια την κοινωνική της συνοχή .Ούτε καν  το στοιχειώδες δεν έπραξε : Την κατάρτιση μιας κυκλοφοριακής μελέτης . Για το πως  ο Κορυδαλλός και  ιδιαίτερα αυτή η περιοχή θα αντέξει τα δεκάδες χιλιάδες οχήματα που καθημερινά θα καταφθάνουν στον σταθμό της πλ. Ελευθερίας και θα αναζητούν  μετά παντού , σ΄όλα αυτά τα στενά  να σταθμεύσουν».

Επίσης τον κατήγγειλε ότι «όχι μόνο δεν έκανε αυτά αλλά  αρνήθηκε -απέρριψε το αίτημα μας για τη δρομολόγηση δυο μεγάλων γκαράζ , που να συγκρατούν αυτό το τεράστιο κύμα των οχημάτων και να μην καταφθάνει εδώ.Εδώ και χρόνια τους έχουμε προτείνει  την κατασκευή μεγάλων υπόγειων χώρων στάθμευσης : Τόσο  κάτω από τον τεράστιο προαύλιο χώρο του Δημαρχείου  .Αλλά και  εκεί που είναι σήμερα το μεγάλο υπέργειο γκαράζ του δήμου , στα 88 στρ. Και τα δυο θα μπορούσαν να είχαν τουλάχιστον 900 θέσεις . Ενώ βρίσκονται και τα δυο σημεία επί της λεωφόρου Γρηγορίου Λαμπράκη. Οπότε  εκεί θα κατευθύνονταν οι  οδηγοί που θα  έρχονταν από τους άλλους δήμους αλλά και από το Σχιστό και Άνω Κορυδαλλό».

Ο κ. Δημόπουλος , επισήμανε παράλληλα  ότι « αυτά τα θέματα , όπως και άλλα κανείς  από τις άλλες παρατάξεις που ξανακατεβαίνουν στις εκλογές ή  ή τους υποψηφίους δημάρχους που όψιμα , λίγους μήνες πριν τις εκλογές παρουσιάστηκαν,  δεν τα  στήριξαν όταν τα θέταμε στο Δημοτικό Συμβούλιο».

Ο κ. Δημόπουλος , τόνισε επίσης ότι « το χειρότερο όλων  είναι πως ο απερχόμενος σημερινός δήμαρχος ,μετά τη συντριβή  του  στις εκλογές, θ’ αφήσει παντελώς γυμνό ΜΝΟ – ανέτοιμο και χωρίς « όπλα  το» δήμο  να τα αντιμετωπίσει. Χωρίς Δημοτική Αστυνομία. Αποτέλεσμα αυτού , θα είναι όταν ξεκινήσει το ΜΕΤΡΟ , ο δήμος να μην μπορεί να κόψει ούτε μια κλήση , ούτε να παρέμβει σε στοιχειώδη πράγματα. Θα πρέπει για οτιδήποτε να καλούμε την Τροχαία και  όποτε αυτή δεήσει».

Υποβάθμιση

Ο κ. Δημόπουλος κατήγγειλε  ότι « τα 13 χρόνια που είναι στη διοίκηση του δήμου ο σημερινός  δήμαρχος ,  το μοναδικό  έργο που έχει κάνει στην περιοχή είναι ο ποδηλατόδρομος –ΜΑΙΜΟΥ που έχει κάνει στην Αγ. Γεωργίου» . Αντίθετα πρόσθεσε:

-Έκλεισε το δημοτικό γυμναστήριο που βρισκόταν στην Αγ. Γεωργίου

– Την  άφησε χωρίς ΚΑΠΗ αφού το κοντινότερο είναι  σ΄απόσταση τουλάχιστον 1 χιλιομέτρου , πάνω ψηλά από την πλατεία της Ελευθερίου Βενιζέλου .

– Την άφησε  χωρίς κατάλληλους παιδικούς σταθμούς.

– Χωρίς νηπιαγωγεία, μ΄’ αποτέλεσμα το Σεπτέμβρη πολλά παιδιά να υποχρεωθούν να πάνε σε ιδιωτικά .

– Εγκατέλειψε παντελώς την πλατεία . Τα παρτέρια μόνο χώρος πρασίνου δεν είναι . Ενώ το κάτω μισό είναι σαν χωματερή, σαν να μην είναι πλατεία .

-Μετά από κάποια ώρα τα βράδια  στην πλατεία Αγ. Γεωργίου , είναι  αποτρεπτικό να την περνά κανείς  λόγω της παρουσίας ατόμων , που έχουν τουλάχιστον  αντικοινωνική αν όχι παραβατική συμπεριφορά

-Κεραίες τηλεφωνίας φυτρώνουν παντού

– ΣΚΑΝΔΑΛΟ αποτελεί ακόμη και αυτή ανακατασκευή της παιδικής χαράς. Έπρεπε να ΠΑΡΕΜΒΕΙ ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ για να υποχρεωθεί να το κάνει . Αυτή είναι η Αλήθεια . Εξαναγκάσθηκε. Φοβήθηκε ότι θα καταδικαστεί .Γι αυτό δεν το έκανε όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Αλλά και τώρα που λέει ότι πλήρωσε χιλιάδες ευρώ για την ανακατασκευάσει , βλέπουμε ΤΙ ανακατασκευή έκανε και τι είδους είναι τα έργα που κάνει . Ακόμη και ΧΘΕΣ , για τέταρτη φορά συνεργεία επισκεύαζαν αυτά που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ είχαν επισκευάσει το…Σεπτέμβριο .

–              ΔΕΝ πράττει τίποτε για το μαρτύριο που βιώνουν κάθε νύχτα οι κάτοικοι των εδώ γύρω δρόμων από την ηχορύπανση .

Ο δήμαρχος  ,τόνισε ο κ. Δημόπουλος , ούτε θεατής  ,ούτε « τροχονόμος  αρμοδιοτήτων είναι : Ότι συμβαίνει στην πόλη του , τον αφορά . Και αν δεν  έχει την αρμοδιότητα να το επιλύσει , είναι υποχρεωμένος να πιέσει και να διεκδικήσει ναχητικά την επίλυση του».

Δεσμεύσεις

Παρουσιάζοντας το πρόγραμμα του , ο κ. Δημόπουλος  τόνισε  ότι πέραν  της κατασκευής  των γκαράζ που είναι κάτι που αφορά όλο τον Κορυδαλλό και την ίδρυση Δημοτικής Αστυνομίας  , για την περιοχή της Αγ. Γεωργίου , ως Δημοτική Αρχή θα προχωρήσει στην :

–              Ίδρυση ενός νέου ΚΑΠΗ . Αντιλαμβάνεστε τη σημασία που έχει , ιδιαίτερα για  άτομα συνταξιούχους , της τρίτης ηλικίας , που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα για οτιδήποτε , είναι μονάχοι ή δεν έχουν που να δραστηριοποιηθούν

–              Θα ζητήσουμε συνεργασία με την ΕΚΚΛΗΣΙΑ και ενισχύοντας  την να επεκτείνουμε τη διανομή φαγητού που παρασκευάζει σ΄όσους έχουν ανάγκη .

–              Δημιουργία πάρκου σκύλων σ ένα από τα παρτέρια  της πλατείας . –    Κατασκευή παιδικής χαράς για τα παιδιά με ειδικές ανάγκες

–   Αναβάθμιση των σχολικών υποδομών που τώρα είναι σε άθλια κατάσταση .

– Στήριξη των δραστηριοτήτων των σχολείων  με καινοτόμα προγράμματα , για τα οποία ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε ο δήμος και παρέχουν σημαντικά Ιδρύματα όπως το Ίδρυμα Νιάρχιος σε πολλούς δήμους κ.α

–              Επαναλειτουργία και πάλι Δημοτικού Γυμναστηρίου

–              Ενίσχυση του δημοτικού φωτισμού με νέας τεχνολογίας συστήματα,ώστε να πάψουν να υπάρχουν σκοτεινές γειτονιές μ΄ότι κινδύνους αυτό εγκυμονεί

–              Βελτίωση της καθαριότητας . Τακτικότατο πλύσιμο των κάδων . Και όχι μια φορά τον χρόνο που γίνεται τώρα και μυρίζουν ακόμη και όταν βρίσκεσαι στα μπαλκόνια.

–              Κίνητρα  για νέα ζευγάρια που επιλέγουν να κατοικήσουν  εδώ αλλά και σ΄όλη την πόλη   . Απαλλαγή από δημοτικά τέλη για 3 χρόνια σε κάθε νιόπαντρο ζευγάρι”.