Με πασαλείμματα αντί για επισκευές άνοιξαν τα σχολεία του Κορυδαλλού καταγγέλλει ο Δημόπουλος

 

 

«Με πασαλείμματα της τελευταίας στιγμής κι αυτά σε ορισμένα σχολεία» καταγγέλλει ο επικεφαλής της παράταξης « Δήμος για Όλους» , Γιώργος Δημόπουλος , άνοιξαν ΚΑΙ φέτος τα σχολεία του Κορυδαλλού , εξαιτίας της ανικανότητας της διοίκησης Κασιμάτη.

Όταν μάλιστα η ίδια η διοίκηση Κασιμάτη , τονίζει , ισχυρίζετυαι  ότι έχει « 3.000.000 Ευρώ στα ταμεία του δήμου» αλλά δεν διαθέτει χρήματα για να γίνουν οι επισκευές και τα έργα συντήρησης που πρέπει να γίνουν στα σχολεία

Μ΄ανακοίνωσή του , καθιστά απολύτως υπεύθυνο τον απερχόμενο δήμαρχο Στ. Κασιμάτη και την ομάδαμε την οποία διοικεί το δήμο για ότι συμβεί από  τους «  κινδύνους ( που) εγγυμονεί  αυτό για την ασφάλεια των μαθητών και ιδιαίτερα των δημοτικών και νηπιαγωγείων».

Ο κ. Δημόπουλος , τονίζει ότι « μετά από 12 χρόνια απόλυτης ευθύνης και εξουσίας του κ. Κασιμάτη και της διοίκησης του, είναι εμφανέστατη η απόλυτη ανεπάρκεια.

Χωρίς ουσιαστικές επισκευές και εργασίες συντήρησης στις κτιριακές εγκαταστάσεις τους θα υποδεχθούν και φέτος τους χιλιάδες μαθητές τα σχολεία και νηπιαγωγεία του Κορυδαλλού.

Για άλλη μια χρονιά η απερχόμενη διοίκηση αποδεικνύει ποιο είναι το «ενδιαφέρον» της για την παιδεία».

Ο κ. Δημόπουλος , αναφέρει και συγκεκριμένα ότι :

  • Οι μαθητές του ειδικού σχολείου ακόμα στεγάζονται σε κοντέινερ λόγω της αδιαφορίας τους. Το νέο κτίριο παραμένει ακόμη γιαπί.
  • Μαθητές του 5ου γυμνασίου  σε κοντέινερ, περιμένοντας την ανέγερση του νέου κτιρίου, χρόνια τώρα ,στην οδό Σταματόπουλου.
  • Παρά τις κατά καιρούς υποσχέσεις για ανέγερση του νέων αιθουσών σε διπλανό «δήθεν» απαλλοτριωμένο οικόπεδο, στο 16ο(Πλατεία Ελευθερίας) δημοτικό σχολείο υπάρχουν ακόμα και σ’ αυτό αίθουσες σε κοντέινερ.
  • Το 18οδημοτικό σχολείο  (Σερρών), στεγάζεται σε ενοικιαζόμενο κτίριο με χώρους που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις  για την σύγχρονη και ασφαλή λειτουργία του.
  • Τι να πούμε για το 3ογυμνάσιο (Ρινιοτάκη)(Αγ. Γεωργίου) που ακόμα μετά από αρκετές δεκαετίες λειτουργίας και αυτό σε ενοικιαζόμενο χώρο δεν διαθέτει ούτε τα στοιχειώδη…
  • Το δε 8ογυμνάσιο βρίσκεται και αυτό ακόμη σε ενοικιαζόμενη πολυκατοικία (οδό Αρκεσίνης).

                      Τι έγιναν τα ελλείμματα ;

Επίσης ο κ. Δημόπουλος υπενθυμίζει και καταγγέλλει την κακοδιαχείριση (  διπλοεγγραφές τιμολογίων, ελλείμματα)  και κακοδιοίκηση στη Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή  επί ημερών διοίκησης Κασιμάτη και η οποία  κάθε χρόνο διαχειρίζεται εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

«Μετά από καταγγελίες, τονίζει ,  της παράταξης μας,της ΕΛΜΕ και της ένωσης γονέων , αποκαλύφθηκαν ελλείμματα, διπλοεγγραφές στη δευτεροβάθμια σχολική επιτροπή, κακοδιοίκηση σε βαθμό που αναγκάστηκε ο ίδιος ο δήμαρχος να παραδεχθεί και να ομολογήσει ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου.

Κακοδιαχείριση και κακοδιοίκηση που επιχείρησε στη συνέχεια με παράτυπες διαδικασίες και παράνομες αποφάσεις (που αναδείχθηκαν μετά από προσφυγή της παράταξης μας)  ανεπιτυχώς να «κουκουλώσει», με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα να μην έχει συγκαλέσει τη διαπαραταξιακή εξεταστική επιτροπή που αποφάσισε το Δ.Σ μετά από πρόταση της παράταξης μας «Δήμος Για  Όλους» για να διερευνήσει το που «πήγαν» αυτά τα χρήματα».

 

 

 

 
 

About the author

More posts by