Μια Κορυδαλλιώτισσα στη μεγαλύτερη διοικητική θέση της ΕΕ


Στη θέση της γενικής διευθύντριας του Τμήματος Μετανάστευσης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τοποθετήθηκε η Κορυδαλλιώτισσα, Παρασκευή Μίχου.

Πρόκειται για την υψηλότερη διοικητική θέση που έχει καταλάβει μέχρι σήμερα έλληνας στον διοικητικό μηχανισμό της ΕΕ.

Η Παρασκευή Μίχου, που είναι αναπληρώτρια γενική διευθύντρια , θα είναι η πρώτη γυναίκα που θα αναλάβει τη θέση αυτή. Ο διορισμός της θα τεθεί σε ισχύ την 1η Μαρτίου και θα διαρκέσει μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Η Παρασκευή Μίχου, που είναι γεννημένη το 1955 , ο πατέρας της ήταν δάσκαλος στο 1ο Δημοτικό Σχολείο , προσλήφθηκε με εξετάσεις στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 1995 και εργάστηκε σε διάφορες υπηρεσίες του σώματος, ενώ έχει ασκήσει και καθήκοντα γενικής διευθύντριας Δικαιοσύνης από τον Οκτωβρίου 2014 μέχρι τον Οκτωβρίου 2015.

Σήμερα είναι αρμόδια για Θεσμικές και Διοικητικές Πολιτικές, Έξυπνη Νομοθεσία και Πρόγραμμα Εργασίαςκαι έχει συντελέσει στη διαμόρφωση της συνολικής ανταπόκρισης της Κομισιόν στη μεταναστευτική και προσφυγική κρίση, και ειδικά στο συντονισμό της διαχείρισης κρίσεων για τη μετανάστευση σε όλες τις υπηρεσίες της Επιτροπής.

Με τη νέα της ιδιότητα, θα συνεργάζεται άμεσα με τον επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο, αρμόδιο για τη Μετανάστευση, τις Εσωτερικές Υποθέσεις και την Ιθαγένεια, καθώς και με τον επίτροπο Τζούλιαν Κινγκ, αρμόδιο για την Ένωση Ασφάλειας, υπό την εποπτεία του πρώτου αντιπροέδρου, Φρανς Τίμερμανς, αρμόδιου για τη Βελτίωση της Νομοθεσίας, τις Διοργανικές Σχέσεις, το Κράτος Δικαίου και τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Προτού αναλάβει τη θέση της αναπληρώτριας γενικής γραμματέως το 2015, η κυρία Μίχου κατείχε τη θέση της γενικής διευθύντριας στη Γενική Διεύθυνση Δικαιοσύνης και Καταναλωτών για διάστημα μεγαλύτερο του ενός χρόνου. Προηγουμένως, εργάστηκε σε διάφορες υπηρεσίες της Κομισιόν, μεταξύ άλλων ως μεσαίο και ανώτερο διοικητικό στέλεχος, κυρίως σε τομείς πολιτικής που αφορούν το ρυθμιστικό πλαίσιο της εσωτερικής αγοράς και του τομέα των τηλεπικοινωνιών.

 
 

About the author

More posts by