Μόνο  κατά 33% ανανεώθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Κορυδαλλού

gjklgskldjflasΤο μικρότερο ποσοστό ανανέωσης  , σε σχέση με τα αντίστοιχα των άλλων Δήμων της Β΄Πειραιά . έχει σε πρόσωπα το « νέο» Δημοτικό Συμβούλιο  του Κορυδαλλού .
Η  συντριπτική πλειοψηφία του, σχεδόν 67%, ήταν Δημοτικοί Σύμβουλοι και στο απερχόμενο . Σε σύνολο 41 , οι 27  είχαν εκλεγεί και το 2010.  Ορισμένοι δε εξ’ αυτών , όπως οι κκ Γουρδομιχάλης , Κοσμίδης, Αγιώτατος ,   κ.α , « κουβαλούν» πολλές τετραετίες  , προεκλεγόμενοι το …1982 και 1990 .
Στην ίδια την πλειοψηφούσα παράταξη οι πρώτη φορά εκλεγέντες , είναι μόλις 10 σε σύνολο 25.
Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι και οι 14 Δημοτικοί Σύμβουλοί του , που  είναι στο απερχόμενο Δημοτικό Συμβούλιο και έθεσαν εκ νέου υποψηφιότητα ( οι υπόλοιποι 11 είτε αποχώρησαν ή δεν θέλησαν να είναι ξανά υποψήφιοι) , εξελέγησαν όλοι τους ,  έστω και με βαρύτατες απώλειες σε ψήφους , όπως του στενού πυρήνα του κ. Κασιμάτη , οι αντιδήμαρχοι  Χριστοφορίδης , Καλούδης  και άλλοι όπως οι κκ Καπιστίνος , Κοσμίδης . Και ο κ.Λώνας ,  αν και « νέος» στην παράταξη είναι νυν Δημοτικός Σύμβουλος .
Ένα ακόμη αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό ,  είναι ότι στην παράταξη της μείζονος μειοψηφίας του κ. Μελά , οι έξι από τους επτά Δημοτικούς Συμβούλους που εκλέγει ήταν και στο απερχόμενο , εκλεγμένοι το 2010 με τον κ. Κασιμάτη . Ενώ και ο έβδομος είναι πρώην δημοτικός σύμβουλος , που είχε εκλεγεί το 2006 επίσης με  τον κ. Κασιμάτη και το 2010 δεν είχε θέσει υποψηφιότητα .
Στην παράταξη « ΠΑΜΕ ΑΛΛΙΩΣ» , από τους τρεις Δημοτικούς Συμβούλους που θα έχει , μόνο η επικεφαλής ήταν και στο απερχόμενο ενώ στη  Λαική Συπείρωση από τους τρείς  ,ένα είναι μόνο το νέο πρόσωπο .
Στην παράταξη « ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» ,  ο επικεφαλής της , κ. Δημόπουλος είναι νυν Δημοτικός Σύμβουλος ενώ και ο Χρυσάγης που καταλαμβάνει τη δεύτερη έδρα , είχε εκλεγεί το 2010 με τον κ. Βουγιουκλάκη και στη συνέχεια είχε παραιτηθεί . Τέλος  από την « ΠΩΤΗ ΠΟΛΗ» που εκλέγεται μόνο ο επικεφαλής της , κ. Διάκος ,είναι επίσης νυν Δημοτικός Σύμβουλος.
Ποιο αναλυτικά οι νέοι Δημοτικοί Σύμβουλοι  ανά παράταξη- και κατά σειρά εκλογής τους-  είναι :
Από την παράταξη Κασιμάτη: Μακρυγιάννης,Βελιούρης ,Γερακάρης ,Κωτσίδου , Γιαννακάκη, Σούλης , Μανώλης , Ζήσης , Συγλέτος , Αλεξάκη Από την παράταξη Μελά : Τζέρπος
Από την παράταξη Κυλλάκου:Αγγελοπούλου , Καλαμάρη Από την παράταξη Παπουτσιδάκη:Σπέης
 Αναλυτικά οι  ψήφοι που έλαβαν οι υποψήφιοι  ανά συνδυασμό είναι οι εξής :

psifi parataxis kylakou1 copy

psifi parataxis kylakou2 copy

psifi parataxis diakou 1 copy

psifi parataxis diakou2 copy

 

psifi parataxis dimopoulou1 copy

psifi parataxis dimopoulou2 copy

psifi parataxis kassimati1 copy

psifi parataxis kassimati2 copy

 

psifi parataxis mela1 copy

psifi parataxis mela2 copy

 

psifi parataxis papoutsaki1 copy

psifi parataxis papoutsaki2 copy