«Ντου» της αστυνομίας και συλλήψεις στα γραφεία ΝΔ στον Κορυδαλλό . Πρώτη φορά μετά τη Χούντα

 

Εισβολή στα γραφεία της  οργάνωσης της Νέας  Δημοκρατίας Κορυδαλλού , πραγματοποίησε η αστυνομία . Οι αστυνομικοί προχώρησαν στη σύλληψη μιας 60 χρονης στελέχους του κόμματος , που βρισκόταν μόνη εκείνη την στιγμή στα γραφεία και ήταν υπεύθυνη  για το άνοιγμα τους , την ημέρα εκείνη.

Χωρίς καμία εξήγηση , όπως καταγγέλλουν τοπικά στελέχη , οι αστυνομικοί τη συνέλαβαν και αποχώρησαν . Την 60χρονη ,την οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυδαλλού , όπου  κρατήθηκε για περίπου τρεις ώρες και μετά αφέθηκε ελεύθερη ,χωρίς καμία περαιτέρω εξήγηση , όπως αναφέρουν  οι σχετικές πληροφορίες

 

Η  ενέργεια αυτή της αστυνομίας , είναι η πρώτη φορά που γίνεται μετά την πτώση της χούντας και  μάλιστα από μια κυβέρνηση  και  ένα υπουργείο που αντίστοιχες πράξεις αρνείται πεισματικά να πραγματοποιήσει σε « στέκια» διαφόρων «συλλογικοτήτων» , όπως τα αποκαλεί , όταν ακόμη υπάρχει και εισαγγελική εντολή για έκνομες πράξεις τους,

Ουδέποτε και οπουδήποτε σ΄όλη την ελληνική επικράτεια μετά το 1974 , είχε συμβεί , να μπαίνουν αστυνομικοί  σε γραφείο πολιτικού κόμματος και να συλλαμβάνουν …απλά μέλη του.

Σε συνδυασμό αυτό  με την ένοχη μέχρι τώρα σιωπή του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη  που δεν αποδοκίμασε ή έχει αποφύγει να δώσει οποιαδήποτε διευκρίνηση για πιο λόγο και  με ποίου εντολή έγινε αυτή η πρωτοφανής αυτή ενέργεια που  παραπέμπει σε πολύ σκοτεινές περιόδου της πολιτικής ζωής της Ελλάδας, καταδεικνύει τις επικίνδυνες ατραπούς που οδηγείται πλέον η  πολιτική ζωή του τόπου μας.

Τέλος εντύπωση προκαλεί η στάση της διοίκησης Κασιμάτη σττον Κορυδαλλό και των περίπου δέκα (!) στελεχών της ΝΔ που μετέχουν σ΄αυτή.

Οι κκ Μερεντίτης, ο οποίος είναι μάλιστα και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου  , Πάχος , Ευθυμιάδης , Διακάτου , Μακρυγιάννης , κ.α  ή όπως ο κ. Χουρσαλάς από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας ,στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κορυδαλλού που ακολούθησε τη σύλληψη , ούτε καν το ανέφεραν , πολύ περισσότερο δεν ζήτησαν να καταγγελθεί . Κάτι που αμέσως θα έπρατταν τα στελέχη κάθε άλλου κόμματος .

Γιατί άραγε; Δεν το «γνώριζαν» ενώ είχε βουίξει η πόλη και το κόμμα τους; Το θεωρούν άνευ σημασίας; Δεν ήθελαν να διαταράξουν  -σ΄ότι αφορά τους «γαλάζιους» της Διοίκησης Κασιμάτη – τις αγαστές σχέσεις του δημάρχου τους με το κυβερνών κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου είναι εκ των σημαντικοτέρων υποστηρικτών του , στη Β΄Πειραιά ; Συμβαίνει κάτι άλλο που δεν το γνωρίζουμε ; Και αν ναι γιατί δεν το δημοσιοποιούν;

Ο μόνος που αποκάλυψε αυτή την πρωτοφανή ενέργεια  ήταν ένα απλό  μέλος -αγωνιστής του κόμματος της ΝΔ , Στέφανος Βαγενάς.

 
 

About the author

More posts by