Οργή για τα “ παραμύθια της χαλιμάς” Κασιμάτη-ΣΥΡΙΖΑ

Φούμαρα για …μεταξωτές κορδέλες , επιχείρησαν να παρουσιάσουν με την προπαγάνδα τους , η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμένου και ο ψηφοφόρους τους, δήμαρχος Κορυδαλλού , Σταύρος Κασιμάτης, το γκρέμισμα ενός μέρους των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού. Εκδίδοντας ανακοινώσεις με πομπώδεις χαρακτηρισμούς και διαστρεβλώνοντας την αλήθεια και την πραγματικότητα.

Το όνειρο έγινε πραγματικότητα” ανέφερε ο κ. Κασιμάτης ή ότι “ η Περιφέρεια Αττικής, μαζί με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Κοντονή, τον Δήμαρχο Κορυδαλλού, κ. Κασιμάτη, στο πλαίσιο μιας κοινής προσπάθειας, έκανε πράξη ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας του Κορυδαλλού: το γκρέμισμα των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού” σύμφωνα με την κυρία Δούρου.

Ψευδόμενοι επαίσχυντα και προσβάλλοντας τη νοημοσύνη των πολιτών του Κορυδαλλού .Διότι :

Πρώτον : Δεν καταργήθηκαν οι Γυναικείες Φυλακές του Κορυδαλλού. Εξακολουθούν να υπάρχουν!

Δεύτερον : Γκρέμισαν ένα μέρος του τοίχους αλλά ανέγειραν ΝΕΟ ακόμη πιο ψηλό από τον προηγούμενο , με πυργίσκους ασφαλείας, λίγα μόλις…μέτρα πιο πίσω! Και ο οποίος τοίχος, περικλείει την πτέρυγα με τις κρατούμενες που εξακολουθούν εκεί να κρατούνται .

Αδιαμφισβήτητη απόδειξη η σχετική φωτογραφία με το νέο τοίχο( μεγάλη) που δημοσιεύουμε και που ο καθένας φυσικά μπορεί να δει , διερχόμενος από τη Γρηγορίου Λαμπράκη.

Αυτό που συνέβη με καθυστέρηση και για την οποία ευθύνεται αποκλειστικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ , την οποία μάλιστα ευχαρίστηκε ….θερμά ο κομματικός οπαδός της , δήμαρχος , Σταύρος Κασιμάτης , είναι ότι τώρα ολοκληρώθηκε η σχετική εργολαβία,.

Μια εργολαβία που είχε γίνει επί κυβερνήσεως ΝΔ ( Καραμανλή) ενω η σχετική συμφωνία παραχώρηση της έκτασης των 10 στρεμμάτων στο δήμο Κορυδαλλού έγινε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ , το 2011.

Και φυσικά , σε καμία περίπτωση δεν ήταν για τους Κορυδαλλιώτες , “όνειρο που γίνεται πραγματικότητα” η παραχώρηση των μόλις 10 μόλις στρεμμάτων .

Όνειρο που περιμένουν δεκαετίες να γίνει πραγνατικότητα είναι η οριστική απομάκρυνση των φυλακών , κάτι που φαίνεται ότι δεν γνωρίζει ο κ.Κασιμάτης , αφού μέχρι το 1995 που εξελέγη δημοτικός σύμβουλος , ήταν παντελώς απών από τους αγώνες της κοινωνίας του Κορυδαλλού για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Αντιθέτως , φρόντισε με την ανέγερση του νέου τοίχους , το όνειρο αυτό να μείνει …όνειρο για πολλά ακόμη χρόνια . Διότι ουδείς εχέφρων μπορεί να πιστέψει ότι ανεγέρθη για να …κατεδαφιστεί .

Επίσης ο ΣΥΡΙΖαίος κ. Κασιμάτης , στην ομιλία του ,έκανε λόγο για “ιστορικό βήμα”. Αλήθεια , όσα έχουν προηγηθεί και μάλιστα την περίοδο 1995-2004:

  • Η κατάργηση και μεταφορά αλλού του Σωφρονιστικού Καταστήματος Ανηλίκων

  • Η παραχώρηση της υπερδιπλάσιας από την τωρινή σε έκταση , του πρώην Ασύλου και η ανέγερση εκεί του νέου Δημαρχείου

  • Η κατάργηση δυο πτερύγων των γυναικείων φυλακών και η μεταφορά των κρατουμένων στη Θήβα , φαίνεται ότι κατά τον κ. Κασιμάτη , ήταν …αμελητέα και δεν αποτελούσαν πραγματικά ,ιστορικά βήματα.

    Και γι αυτό απέφυγε πλημμελώς να αναφερθεί σ΄αυτά , όπως και να μνημονεύσει ονομαστικά , με ποιό Δήμαρχος ( Χρήστου) και ποια κυβέρνηση ( ΠΑΣΟΚ) έγιναν . Ενώ κάθε άλλο παρά φειδωλός ήταν για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τον επικεφαλής της , Αλέξη Τσίπρα , για τους οποίους επιφύλαξε …ύμνους .

 
 

About the author

More posts by