Οριστικό . Ο Διάκος πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης. Δημόσια δέσμευση Δημόπουλου-Χουρσαλά

 

Έκλεισε , οριστικά και αμετάκλητα το ποιoς θα είναι πρόεδρος στην υπό σύσταση  Δημοτική Επιχείρηση του Κορυδαλλού , που θα έχει μεταξύ άλλων και τους νευραλγικούς τομείς της κοινωνικής πολιτικής , του πολιτισμού , του αθλητισμού κ.α , που σήμερα  είναι στο δήμο .

Δυο φορές τον τελευταίο μήνα, ο « συγκυβερνήτης» και αναπληρωτής δήμαρχος , Γιώργος Δημόπουλος , δεσμεύτηκε δημόσια , ότι θα τηρηθεί η αρχική υπόσχεση και συμφωνία που υπήρξε ,για τον Δημοτικό Σύμβουλο , Γιάννη  Διάκο , να είναι  ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης , όταν αυτή συσταθεί.

Οι  δημόσιες αυτές δεσμεύσεις του κ. Δημόπουλου , διαψεύδουν τις πληροφορίες εκείνες που ήθελαν , τον δήμαρχο κ. Χουρσαλά , να αντιδρά παρά την υπόσχεση που είχε και εκείνος δώσει , στον κ. Διάκο , να γίνει πρόεδρος.

Επίσης  θέτουν  οριστικό τέλος και σε  όσα ακούγονταν ότι «προόριζε» ο κ. Χουρσαλάς, για τη θέση αυτή , έναν εκ των Δημοτικών Συμβούλων  Καλομοπράτσου ( ανεξάρτητη- πρώην στην παράταξη Κασιμάτη), Κασιδιάρη ( παράταξη Δημόπουλου) και Τσιρακίδη ( παράταξη Χουρσαλά) , που στηρίζουν επίσης τη Δημοτική Αρχή.

Ο κ. Δημόπουλος , την πρώτη φορά που δημόσια  δεσμεύτηκε, ήταν αρχές Ιουλίου , ενώπιον  της ολομέλειας της παράταξης του , που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο. Αλλά και πριν λίγες ημέρες , στη συνεδρίαση της  Δημοτικής του Ομάδας. Και  τις δυο φορές  ανάφερε ρητά ότι ειλημμένη απόφαση  – που σημαίνει δηλαδή και από πλευράς του κ. Χουρσαλά-  είναι  ο κ. Διάκος για πρόεδρος. Θα είναι λοιπόν  παντελώς απίθανο μετ΄από αυτά  να μην το τηρήσουν και να πράξουν αντίθετα όπως σ΄άλλες περιπτώσεις , όπως με το Δημοτικό Σύμβουλο επίσης του κ. Δημόπουλου , τον Στέφανο Βαγενά.

Ο κ. Διάκος , που είναι εκ των παλαιοτέρων στο Δημοτικό Συμβούλιο , περίπου 30 χρόνια , αν και νέος σε ηλικία ( 52 ετών),  υπήρξε υποψήφιος δήμαρχος και έχει διατελέσει αντιδήμαρχος επί Κασιμάτη, το 2007.  Στις εκλογές  πέρυσι κατέβηκε και εξελέγη με την παράταξη Δημόπουλου , που συνδιοικεί στο δήμο. Επίσης είναι αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής .

 
 

About the author

More posts by