Ούτε σ΄αυτό τηρήσατε την υπόσχεσή σας κ. Κασιμάτη;Ξεχειλίζει η οργή των κατοίκων της περιοχής του Αγ. Γεωργίου σε επιστολή κόλαφο που του έστειλαν

Χωρίς μισόλογα , αλλά ευθέως καταγγέλλουν , το Δήμαρχο Κορυδαλλού , Σταύρο Κασιμάτη , δεκάδες κάτοικοι της οδού Πόντου και των γύρω δρόμων της πλατείας Αγ. Γεωργίου ότι αθέτησε τη δέσμευση που τους είχε δώσει , πως δεν θα προχωρούσε στη μετατροπή της σε μια δεύτερη “ Αθηνάς” , όπως τώρα στα ξαφνικά προωθεί να γίνει .

Σ΄επιστολή που υπογράφουν δεκάδες κάτοικοι της περιοχής μετά από συγκέντρωση που πραγματοποίησαν , αποκαλύπτουν ότι ο ίδιος “ σε παλαιότερη συνάντηση” τους είχε “διαβεβαιώσει για την μη συνέχιση της ιδέας περί λεωφορειοποίησης της οδού Πόντου”.

Διαβεβαίωση”, που αποδείχθηκε τελικά κενού περιεχόμενου , όπως και άλλες που έχει δώσει κατά καιρούς ο κ. Κασιμάτης

Όπως γράφαμε και σε άλλη ανάρτησή μας προ ημερών , η διοίκηση Κασιμάτη , μπροστά στην παντελή αδυναμία της ,να επιτηρήσει και να πατάξει την παράνομη στάθμευση στην οδό Αθηνάς , που είναι όλο κι όλο οκτώ στενά , καταδικάζει μια ολόκληρη περιοχή -εκείνη της πλατείας Αγ. Γεωργίου, εκτρέποντας σ΄αυτήν το κυκλοφοριακό φόρτο.

Χωρίς ολοκληρωμένες μελέτες αλλά έχοντας στο “χέρι” μόνο κάτι “ προκαταρκτικές μελέτες-προτάσεις” όπως αποκάλυψε τα σχετικά έγγραφα και κατήγγειλε ο επικεφαλής της παράταξης “ Δήμος για Όλους” , Γιώργος Δημόπουλος, προχωρά κυριολεκτικά στο “πόδι” στη μονοδρόμηση της Αθηνάς , επιτρέποντας σ΄αυτήν μόνο άνοδο και ορίζοντας την παράπλευρη οδό Πόντου ως κάθοδο για λεωφορεία ,φορτηγά και όλα τα οχήματα που από την πλατεία Ελευθερίας κατευθύνονται προς το Περιβολάκι.

Μη λαμβάνοντας υπόψη ότι επί της οδού Πόντου βρίσκεται ένα δημοτικός παιδικός σταθμός , στην άλλη κυριολεκτικά γωνία , δυο σχολεία – το ένα δημοτικό- με εκατοντάδες παιδιά , η εκκλησία του Αγ. Γεωργίου επ΄αυτής , όπου καθημερινά δεκάδες- και τις Κυριακές εκατοντάδες- ηλικιωμένοι διέρχονται την οδό για να μεταβούν σ΄αυτήν , ότι εφάπτεται με την πλατεία Αγίου Γεωργίου , που μέχρι τώρα ήταν η πιο πολυσύχναστη οικογενειών με παιδιά και το κυριότερο την στενότητα του δρόμου και των πεζοδρομίων .

Επίσης , αν ευοδωθεί ο σχεδιασμός Κασιμάτη , επιπτώσεις δεν θα έχουν μόνο οι κάτοικοι της οδού Πόντου αλλά και των γύρω οδών , όπως της Αγ. Γεωργίου και των κάθετων ( Ξενοφώντος, Μ. Αλεξάνδρου , Χαρ. Τρικούπη, Διομήδους, Πυθαγόρα , Μαλαγαρδή, Αβέρωφ, Ασκληπιού) αφού και προς τα εκεί θα διοχετεύεται κίνηση ενώ θα περιορισθούν σημαντικά οι θέσεις στάθμευσης.

Οι κάτοικοι

Στην απόφαση αυτή του Δημάρχου , Σταύρου Κασιμάτη, έχουν εναντιωθεί όλοι οι κάτοικοι ,οι οποίοι ήδη έχουν συλλέξει υπογραφές διαμαρτυρίες και τις έχουν αποστείλει στη διοίκησή του.

Στην επιστολή του , οι κάτοικοι δηλώνουν ότι του επιστρέφουν “ την πρόσκληση για διαβούλευση ως μη αποδεκτή , ως μια διαβούλευση που από πίσω της κρύβονται ειλημμένες αποφάσεις και που στόχο έχουν την εξυπηρέτηση συμφερόντων και συντεχνιών. Θεωρούμε την πρόταση σας ως μια πρόταση που όχι απλά δεν αναπτύσσει την περιοχή, αλλά αντιθέτως την υποβαθμίζει και την οδηγεί στον μαρασμό και την παρακμή”.

Ακόμη του επισημαίνουν ότι χρέος μιας δημοτικής αρχής είναι να βάζει σε πρώτο πλάνο το “ευ ζειν” των πολιτών της.

Επίσης ότι “δεν μας προξενεί μόνο ανησυχία αλλά οργή και θλίψη, η διαπίστωση πως , αντί να μπείτε στη διαδικασία αστυνόμευσης της οδού Αθηνάς ώστε να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα, κάνετε τα πάντα ώστε να μεταφερθούν τα προβλήματα στην οδό Πόντου και στους παράπλευρους δρόμους. Μια κατάσταση που εκτός από εμάς, θα επηρεάσει τα παιδιά μας, το περιβάλλον, την καθημερινή μας ισορροπία και τα σχολεία της περιοχής”.

Ολόκληρη η επιστολή διαμαρτυρίας των κατοίκων έχει ως εξής:

Η επιστολή

Ψήφισμα – Επιστολή Διαμαρτυρίας

Κορυδαλλός 8/11/2017

Κατόπιν της μαζικής συνέλευσης στης 6/11/2017 , των κατοίκων της περιοχής Πόντου και Βύρωνος και γύρω από αυτές, αποφασίσαμε ως πολίτες του δήμου Κορυδαλλού να σας εκφράσουμε τη βαθιά μας ανησυχία και την αντίθεσή μας ως προς την ανακοίνωση του Δήμου Κορυδαλλού με ημερομηνία 26/10/2017 και αριθμό πρωτοκόλλου 3125 περί «Δημόσιας διαβούλευσης για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στης οδούς Αθηνάς-Πόντου-Κοραή στο δήμο Κορυδαλλού»

Μία δημοτική αρχή που θέλει να βάζει σε πρώτο πλάνο το “ευ ζειν” των πολιτών της, σύμφωνα πάντα και με τα νέα πρότυπα αστικής ανάπτυξης καθώς και την κείμενη ελληνική και ευρωπαϊκή  νομοθεσία, είναι ανεπίτρεπτο να αδιαφορεί και να μη λαμβάνει τα απαραίτητα εκείνα μέτρα, τα οποία μεταξύ άλλων θα προλαμβάνουν ή θα ελαχιστοποιούν τις αντιδράσεις.

Δεν μας προξενεί μόνο ανησυχία αλλά οργή και θλίψη, η διαπίστωση πως , αντί να μπείτε στη διαδικασία αστυνόμευσης της οδού Αθηνάς ώστε να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα, κάνετε τα πάντα ώστε να μεταφερθούν τα προβλήματα στην οδό Πόντου και στους παράπλευρους δρόμους. Μια κατάσταση που εκτός από εμάς, θα επηρεάσει τα παιδιά μας, το περιβάλλον, την καθημερινή μας ισορροπία και τα σχολεία της περιοχής. Σας θυμίζουμε ότι σε παλαιότερη συνάντηση μας, τόσο με την τότε δημοτική αρχή του κ.Χρήστου όσο και με τον νυν δήμαρχο κ.Κασιμάτη , είχαμε λάβει διαβεβαιώσεις για την μη συνέχιση της ιδέας περί λεωφορειοποίησης της οδού Πόντου.

Για τους παραπάνω λόγους, σας επιστρέφουμε την πρόσκληση για διαβούλευση ως μη αποδεκτή , ως μια διαβούλευση που από πίσω της κρύβονται ειλημμένες αποφάσεις και που στόχο έχουν την εξυπηρέτηση συμφερόντων και συντεχνιών. Θεωρούμε την πρόταση σας ως μια πρόταση που όχι απλά δεν αναπτύσσει την περιοχή, αλλά αντιθέτως την υποβαθμίζει και την οδηγεί στον μαρασμό και την παρακμή.

  • ΟΧΙ στην απαξίωση της γειτονιάς μας
  • ΟΧΙ στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος
  • ΟΧΙ στις μονομερής αποφάσεις σε άγνοια των πολιτών
  • ΝΑΙ στην ποιοτική αναβάθμιση της ζωής των κατοίκων της περιοχής με καίριες παρεμβάσεις
  • ΝΑΙ στην ειλικρινή διαβούλευση με τους πολίτες

Συντονιστική Επιτροπή Κατοίκων

 
 

About the author

More posts by