Ο Γουρδομιχάλης ο μεγάλος νικητής των εκλογών και της «επόμενης» μέρας

DIMARXEIO KORYDALLOY - KASSIMATIS - GOURDOMIXALIS

Τα φαινόμενα πολλές φορές εξαπατούν , όχι όμως πάντα. Αυτό , το δεύτερο , ισχύει και στην περίπτωση των  δημοτικών εκλογών στον Κορυδαλλό .

Ο μεγάλος νικητής ουσιαστικά είναι ο Γρηγόρης Γουρδομιχάλης .

Μπορεί να μην έθεσε τελικά υποψηφιότητα κόντρα στον Κασιμάτη , παρότι το συζητούσε και « διερευνούσε» έντονα προ μηνών  και να συμπαρατάχθηκε μαζί του , συμμετέχοντας ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο συνδυασμό του , ωστόσο πέτυχε τον « στόχο» του :

Να γίνει ο αδιαμφισβήτητος κυρίαρχος του «παιχνιδιού» στη διαγραφόμενη «μετά – Κασιμάτη» εποχή και ο ισχυρότερος πόλος στις διεργασίες που θα προηγηθούν .

Οι σχεδόν 1800 ψήφοι που έλαβε προσωπικά στον α’γύρο, με τον δεύτερο σε ψήφους Δημοτικό Σύμβουλο της παράταξης Κασιμάτη, να λαμβάνει …τους μισούς ( περίπου 900)  και η ενεργός στήριξη που παρείχε και στο β΄γύρο  στην επανεκλογή της Δημοτικής Αρχής , τον καθιστά τοις πράγμασι ,συγκυρίαρχο του συνδυασμού.

Η συμβολή του , στο αποτέλεσμα των εκλογών αυτών ,-τόσο ως επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα όσο και με τις ψήφους που πήρε- απάλειψε οριστικά την εικόνα του « μουσαφίρη» και  του «ξένου σώματος» που είχε την προηγούμενη τετραετία στον σκληρό πυρήνα ( στελεχών –ψηφοφόρων) του κ. Κασιμάτη και προπαντός των συνοδοιπόρων  του 2006 .

Δεν είναι τυχαία η περίπτωση σφοδρού ενδοπαραταξιακού πολέμιου του κατά την προηγούμενη τριετία  και προσωπική «επιρροή» του κ. Κασιμάτη,  που  μόνιμη επωδός του ήταν ακόμη και προεκλογικά « καθίστε τι θα γίνει μετά τις εκλογές με τον Γουρδομιχάλη» , τώρα  ακούγεται ότι  του κάνει πρωτοφανή επίθεση φιλίας .Και φυσικά όταν τα έλεγε , δεν εννοούσε με τίποτα αυτό.

Αποτελεί δείγμα , ότι όλοι πλέον στο εσωτερικό της παράταξης Κασιμάτη , έχουν αποκρυπτογραφήσει τις διαγραφόμενες από το αποτέλεσμα εξελίξεις αλλά και την προεκλογική στάση και συνεργασία κορυφής   Δημάρχου – Γουρδομιχάλη και σπεύδουν να λάβουν θέση  για την «επόμενη» μέρα.

Και η « μέρα» αυτή δεν θα είναι όταν λήξη η πενταετής θητεία του επανεκλεγέντος κ. Κασιμάτη , το 2019 ή νωρίτερα αν τυχόν παραιτηθεί ώστε ο διάδοχός του , να πορευτεί σ΄ εκείνη τη μάχη από θέση ισχύος , ως νυν Δήμαρχος, κάτι που έχουμε δει να συμβαίνει σ΄ άλλους Δήμους ,  αλλά από τον …προσεχή Σεπτέμβριο. Τότε που θα ( ανα) συγκροτηθεί η « νέα» διοίκηση.

Είναι απολύτως βέβαιον , ότι η ηγετική πυραμίδα που θα διαμορφωθεί στο Δήμο ( αντιδήμαρχοι , πρόεδροι Οργανισμών κ.α) θα φέρει ( και) την σφραγίδα Γουρδομιχάλη .

Σύμφωνα με πληροφορίες , ο ίδιος από τώρα υπογραμμίζει μ’ έμφαση και νόημα ότι στη  νέα 25 μελή Δημοτική Ομάδα , έχει τουλάχιστον επτά « δικούς»  του , από έναν «πιστό» που διέθετε  μέχρι τώρα .

Αν αυτό ευσταθεί αντιλαμβάνεται κανείς , ότι διαθέτει την πλέον συμπαγή ενδοπαραταξιακά «ομάδα» και μάλιστα ισχυρή , αφού κάποιοι εξ΄αυτών είχαν αξιοζήλευτη επίδοση σε ψήφους .

Ένα ακόμη σημαντικότατο γεγονός που ενισχύει όλα τα παραπάνω είναι πως δεν υπάρχει κανείς από τους υπολοίπους 24 εκλεγμένους Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξης της Δημοτικής Αρχής , ο οποίος να είναι πολιτικά και εκλογικά  «ισοϋψής» του .

Αν , μέχρι πριν τις εκλογές , υπήρχε στη σκέψη ελαχίστων το όνομα του στενότατου συνεργάτη του κ. Κασιμάτη και προσωπικού του φίλου ,  του αντιδημάρχου , Δημήτρη Χριστοφορίδη , ο καταποντισμός του σε ψήφους , σίγουρα τους έχει κάμει να την απαλείψουν οριστικά .

Για όλους αυτούς τους λόγους και ενδεχομένως « άλλους» που ουδείς γνωρίζει ,  πλην των ίδιων των κκ Κασιμάτη και Γουρδομιχάλη ,  η «επόμενη» μέρα , είναι κιόλας εδώ.