Πάλι μετά από κατακραυγή ο Χουρσαλάς ανέκρουσε πρύμναν και ενημέρωσε για ΜΕΤΡΟ και Μητσοτάκη …τελευταία στιγμή

 

 

Κυριολεκτικά στο παρά πέντε και μόλις 3 ώρες πριν τα εγκαίνια της επέκτασης του ΜΕΤΡΟ στον Κορυδαλλό και της άφιξης του πρωθυπουργού , Κυριάκου Μητσοτάκη , ο κατά τ΄ άλλα « νεοδημοκράτης» δήμαρχος,. Νίκος Χουρσαλάς , εδέησε να ενημερώσει τους πολίτες.

Το αποτέλεσμα τελικά ήταν  εξαιτίας της στάσης του « νεοδημοκράτη» δημάρχου και αντιπάλου του πρωθυπουργού στις εσωκομματικές εκλογές  που εξελέγη πρόεδρος της ΝΔ ,  πολλοί οπαδοί του κόμματος , να μην το γνωρίζουν .

Ευτυχώς υπήρξαν στελέχη της ΝΔ , όπως ο Δημοτικός Σύμβουλος , Γιάννης Διάκος, που ενεργοποιήθηκαν διαβλέποντας τις συνέπειες που θα υπήρχαν  από την στάση Χουρσαλά και  της Δημοτικής του Αρχής και κινητοποίησαν οπαδούς να παραστούν. Και έτσι όταν ο πρωθυπουργός ανέβηκε στην πλατεία Ελευθερίας , δεν συνάντηση μόνο παράγοντες εν ενεργεία ή …αποστρατεία που είχαν έρθει εκεί και από άλλες περιοχές του Πειραιά και της Δυτικής Αθήνας.

Για τη σχετική ενημέρωση της τελευταίας στιγμής από Χουρσαλά , όπως και σε πολλές άλλες περιπτώσεις,  είχε προηγηθεί καταγγελία  από την ιστοσελίδα μας  για την αποπροσανατολιστική ανακοίνωση που  εδώ και ημέρες είχε εκδώσει και η οποία προκαλούσε τεράστια σύγχυση τόσο για το πότε θα γίνονταν τα εγκαίνια αλλά και πότε θα λειτουργούσε το ΜΕΤΡΟ.

Με συνεχείς αναρτήσεις , η ιστοσελίδα μας , προσπάθησε να ενημερώσει σωστά ως

προς τα παραπάνω .

Δέχθηκε μάλιστα φραστικές  επιθέσεις μέσω του f/b από  χρήστες – «κολλητούς» και  φιλικά  προσκείμενους στον κ. Χουρσαλά. Οι οποίοι  «κραδαίνοντας» την εδώ και ημέρες  ανακοίνωση του , προσπαθούσαν  να τον …υπερασπιστούν και να απαξιώσουν το αληθές των αναρτήσεων μας.

Όλους αυτούς τελικά , ο ίδιος ο κ. Χουρσαλάς τους άφησε …σύξυλους , εκδίδοντας νέα ανακοίνωση , τη Δευτέρα … τρεις ώρες πριν τα εγκαίνια , μετά την κατακραυγή και τα ερωτήματα που έθεσε η ιστοσελίδα μας .

Συγκεκριμένα διαπιστώνοντας τη Δευτέρα , ανήμερα των εγκαινίων την παντελή έλλειψη ενημέρωσης από πλευράς δήμου ,  μ΄ανάρτηση μας τον ρωτούσαμε γιατί δεν ενημερώνει σχετικά  τους πολίτες , παρά το γεγονός έχει προσλάβει σχεδόν διπλάσιους  από τους  προκατόχους του « ειδικούς συμβούλους και συνεργάτες».

Επίσης γιατί δεν πράττει όπως οι άλλοι δήμοι , πχ ο δήμος Αγ. Βαρβάρας , ο οποίος από το Σάββατο και με αφίσα διαδικτυακά ενημέρωνε τους πολίτες.

Αντίθετα με την ανακοίνωση του , ο κ. Χουρσαλάς , όχι μόνο δεν έλεγε καθόλου , ΠΟΤΕ και από ΠΟΙΟΝ θα γίνουν τα εγκαίνια αλλά ούτε και  τη σωστή ώρα που θα ξεκινούσε την Τρίτη 7/7 το Μετρό.

Στο κείμενο του αναφερόταν απλώς ότι το Μετρό «ανοίγει τις πύλες του» και συνοδευόταν  από μια φωτογραφία με  ώρα 7μμ κάνοντας τους πολίτες να νομίζουν ότι από  τότε θα λειτουργούσε και όχι από τις 5.30 το πρωί , που ήταν το ορθό και το ΓΝΩΡΙΖΕ ο δήμος Κορυδαλλού εδώ και  ημέρες.

Ρωτάγαμε λοιπόν :

«Με ολόκληρη –στην κυριολεξία – στρατιά συμβούλων να τον περιτριγυρίζει ,  ούτε καν την ανακοίνωση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών  δεν διάβασαν ;

Επίσης γιατί ο κ. Χουρσαλάς ( που στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ είχε πολεμήσει σφοδρά  την εκλογή Μητσοτάκη στην θέση του προέδρου ) , κρατά κρυφό το πότε και από ποιόν θα γίνουν τα εγκαίνια;

Δεν όφειλε να ενημερώσει για να παραστούν οι πολίτες και κυρίως εκείνοι που είναι μέλη και φίλοι του κυβερνώντος κόμματος;

Γιατί το έπραξαν οι άλλοι δήμοι και όχι εκείνος;»

Η  1η ανακοίνωση

Και για του λόγου το αληθές ,  παραθέσαμε και τη σχετική ανακοίνωση  που είχε αναρτήσει ο δήμος , με τη σχετική φωτο που τη συνοδεύει  και  στην οποία αναγράφεται η ώρα 7μμ :

«Ο σταθμός του Μετρό στην Πλατεία Ελευθερίας ανοίγει τις πύλες του στις 7 Ιουλίου

Ύστερα από αναμονή αλλά και υπομονή πολλών ετών ανοίγει στις 7 Ιουλίου τις πύλες του ο σταθμός του Μετρό στην Πλατεία Ελευθερίας. Ένα σημαντικό έργο για την ποιότητα της ζωής μας, διαμορφώνει μια νέα πραγματικότητα για την πόλη μας. Οι κάτοικοι του Κορυδαλλού αποκτούν απευθείας πρόσβαση στο κέντρο της Αθήνας, το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και όλους τους κεντρικούς συγκοινωνιακούς κόμβους. Παράλληλα, αποτελεί ευκαιρία και συνάμα πρόκληση για όλους μας να αναδείξουμε το Μετρό σε μοχλό ανάπτυξης. Από την πλευρά μας, με συντονισμένες δράσεις και ενέργειες, επιδιώκουμε τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων, την αύξηση της επισκεψιμότητας του εμπορικού κέντρου, τη στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων. Στο πνεύμα αυτό, αποδίδεται, ύστερα από 8 χρόνια εργασιών, και η Πλατεία Ελευθερίας. Πλήρως διαμορφωμένη, με πράσινο και δύο πρότυπες παιδικές χαρές με σύγχρονα και ασφαλή όργανα για τους μικρούς μας φίλους και όλες τις ανέσεις για τους γονείς, παππούδες και γιαγιάδες. Παράλληλα, τοποθετείται σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στο μοντέλο μια πόλης φιλικής προς το περιβάλλον, ενώ σύντομα θα λειτουργήσει η Δημοτική Συγκοινωνία, με σύγχρονο στόλο ώστε να ενώσουμε τις γειτονιές της πόλης με τον νέο σταθμό Μετρό εξασφαλίζοντας την άνετη πρόσβαση κάθε κατοίκου. Την Τρίτη 7 Ιουλίου, το Μετρό έρχεται στην πόλη μας! Επόμενη στάση, ο Κορυδαλλός που μας αξίζει…»

 

                                Η 2η ανακοίνωση

Και μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε για την στάση του αυτή και τις  αντιδράσεις που εισέπραξε , αναγκάσθηκε  εκών άκων , να εκδώσει   νέα ανακοίνωση , αργά το μεσημέρι της Δευτέρας , τρεις  ΜΟΛΙΣ ώρες πριν τα εγκαίνια .

Στην οποία ανάφερε όσα  αναφέραμε και εμείς στις αναρτήσεις μας .

Η οποία σημειωτέον  ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΑ ,  ΔΕΝ αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του δήμου , ( και  επομένως  εξακολουθούσαν  οι επισκέπτες της ακόμα και την ώρα των εγκαινίων να διαβάζουν άλλα αντί άλλων ) . Στάλθηκε μόνο σε κάποια Μέσα Ενημέρωσης . Γιατί άραγε ;

  • « Ξεχάστηκε»; Είναι δυνατόν κάτι τόσο σημαντικό;
  • Ήταν «κόπος» να αναρτηθεί ;
  • Ή έγινε με εντολή κάποιου; Ποίου και Γιατί;
  • Για να μην εκτεθούν σε σχέση μ΄όσα έγραψαν μέχρι τότε;
  • ‘Η απλώς ήταν « στάχτη στα μάτια» για τις αντιδράσεις και οι πολίτες που ενημερώνονται από την ιστοσελίδα του δήμου  να εξακολουθήσουν να μην γνωρίζουν για την άφιξη του πρωθυπουργού;

Γράφει λοιπόν αυτή η 2η ανακοίνωση, που επαναλαμβάνουμε  εκδόθηκε αργά το μεσημέρι της Δευτέρας ΚΑΙ δεν αναρτήθηκε ΠΟΤΕ στην ιστοσελίδα , όπου ακόμη και σήμερα  παραμένει μόνο  η αρχική , που δεν αναφέρει τίποτε για τα εγκαίνια και την ώρα έναρξης λειτουργίας του ΜΕΤΡΟ

 

                                      «    Τα εγκαίνια του σταθμού Μετρό

Σήμερα είναι μια λαμπρή ημέρα για την πόλη.

Ο σταθμός Μετρό της Πλατείας Ελευθερίας εγκαινιάζεται με την παρουσία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη .

Πρόκειται για ένα έργο ιδιαίτερης σημασίας  που συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, την αύξηση της επισκεψιμότητας , την τόνωση της τοπικής αγοράς και απασχόλησης.

Η  λειτουργία του  θα ξεκινήσει την Τρίτη 7 Ιουλίου στις 05.30  με τη διαδρομή να διαρκεί 12λεπτά έως το Σύνταγμα και 50 λεπτά έως το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.

Πρόσθετα αύριο στις 7 Ιουλίου, στις 7μμ εγκαινιάζεται η Πλατεία Ελευθερίας, η οποία αποδίδεται στους κατοίκους και επισκέπτες της πόλης, πλήρως διαμορφωμένη  με δύο σύγχρονες  παιδικές χαρές για τα παιδιά κάθε ηλικίας».

 
 

About the author

More posts by