Παράνομη ήταν και με τη  «βούλα»  η αρχική απόφαση της παράταξης Κασιμάτη   για  τη Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή Κορυδαλλού. Το απέτρεψε ο Δημόπουλος

Απόλυτη δικαίωση συνιστά  για τον επικεφαλής της παράταξης « Δήμος για Όλους», Γιώργο Δημόπουλο , η ακύρωση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου  51/2018  από την ίδια τη …διοίκηση Κασιμάτη.

Με την απόφαση εκείνη και με τους ψήφους της παράταξης Κασιμάτη , επιχειρήθηκε να συγκροτηθεί με μια σύνθεση κατά παράβαση όσων ορίζει ο νόμος , το ΔΣ της  Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής   του Δήμου Κορυδαλλού. Και παρά τις επισημάνσεις – καταγγελίες της αντιπολίτευσης σ΄εκείνη τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι αντιβαίνει το νόμο η σύνθεση αυτή , η παράταξη Κασιμάτη ψήφισε την πρόταση της .

Στόχος της διοίκησης Κασιμάτης ήταν να είναι « ελεγχόμενο» το ΔΣ ,  ιδιαίτερα  μετά τις αποκαλύψεις  για τις πρωτοφανείς ανομίες που  συνέβαιναν στη συγκεκριμένη Σχολική Επιτροπή , όπως διπλοεγγραφές κά .

                               Πρωτοφανείς ανομίες

Ανομίες , που ο ίδιος ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της , Γιάννης Πάχος , με γραπτή δήλωσή του ,  αναγκάσθηκε να παραδεχθεί  σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ο ίδιος ο δήμαρχος , Σταύρος Κασιμάτης , επανέλαβε-παραδέχθηκε ότι συνέβαινε.

Στη δημόσια αυτή ομολογία τους εξαναγκάστηκαν να προβούν κατόπιν της πολύμηνης κριτικής και τις αποκαλύψεις για το τι συνέβαινε στη Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή ,  από τον κ. Δημόπουλο και  την  Ένωση Καθηγητών του δήμου Κορυδαλλού (ΕΛΜΕ).

Ο κ. Δημόπουλος αμέσως μετά τη λήψη της απόφασης 51/2018,  προσέφυγε  στην αρμόδια Αποκεντρωμένη Διοίκηση και συγκεκριμένα στις 4 Μαίου , ζητώντας την ακύρωση της .

                                   Πανικόβλητοι την ανακάλεσαν

Πανικόβλητη τότε η διοίκηση Κασιμάτη , επανέφερε το θέμα της συγκρότησης της Σχολικής Επιτροπής στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Και χωρίς αιδώ , σαν να μην  έχει συμβεί τίποτε , σαν να μην είχε αποφασίσει άλλα , μόλις λίγες βδομάδες  πριν ,   ψήφισε  …νέα απόφαση συγκρότησης της . Αυτή τη φορά με σύνθεση  σύμφωνα με όσα ορίζει ο νόμος .

Αυτό εξάλλου υπογραμμίζεται και στην απόφαση ( την οποία δημοσιεύουμε) που έλαβε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση   επί της προσφυγής του κ. Δημόπουλου.

Στην απόφαση της , που διέρρευσε από τον ίδιο το Δήμο Κορυδαλλού – στο έγγραφο αναφέρεται σε ιδιόχειρο σημείωμα  το όνομα του Γρ. Γουρδομιχάλη (!) να έχει παραλάβει ( ο ίδιος ή το γραφείο του )το συγκεκριμένο έγγραφο  – η Αποκεντρωμένη Διοίκηση αναφέρει συγκεκριμένα :

« Επειδή εν προκειμένω, με την κρινόμενη προσφυγή ( σσ του κ. Δημόπουλου) προσβάλλεται η υπ΄αριθμ’ 51/2018 απόφαση του ΔΣ Κορυδαλλού για την αντικατάσταση των παραιτηθέντων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου  του ΝΠΔΔ με την επωνυμία « Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Κορυδαλλού» η οποία έχει ανακληθεί  με τη νεότερη υπ΄αριθμ. 95/2018 απόφαση του ΔΣ Κορυδαλλού , με αποτέλεσμα η προσφυγή να στερείται αντικειμένου».

Με απλά λόγια δηλαδή αναφέρει ότι ο δήμος , μέχρι να εκδικαστεί η προσφυγή του κ. Δημόπουλου , έσπευσε να ακυρώσει την 51/2018, που παραβίαζε το νόμο. Και τελικά συμμορφώθηκε με όσα προβλέπει ο νόμος ,λαμβάνοντας νεότερη απόφαση την 95/2018. Και αφού την ακύρωσε , δεν έχει πλέον αντικείμενο η προσφυγή .

 
 

About the author

More posts by