Παράνομη χωματερή δίπλα σε σχολεία και κατοικίες έστησε η διοίκηση Κασιμάτη , στα πρώην λατομεία Κορυδαλλού

 

 

Άκρως επικίνδυνη ακόμη και για τη δημόσια υγεία των πολιτών του Κορυδαλλού αλλά και την ασφάλεια τους , αποδεικνύεται  ότι είναι η διοίκηση  του πρώην ΠΑΣΟΚ , πρώην ΔΗΜΑΡ και όψιμα ΣΥΡΙΖΑ, δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη , όπως γράφει η εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΝΕΑ .

Σύμφωνα με  δημοσίευμα της εφημερίδας , η  διοίκηση Κασιμάτη , «καταπατώντας  και παραβαίνοντας κατάφωρα κάθε νόμο και κάθε και κάθε οδηγία ασφαλείας στο θέμα αυτό ,  έχει μετατρέψει περιοχή των πρώην λατομείων σε …απέραντη χωματερή» .

Η εφημερίδα καταγγέλλει , δημοσιεύοντας και σχετικές φωτογραφίες , ότι σε απόσταση ελαχίστων μέτρων από το  ΕΠΑΛ όπου φοιτούν 700 μαθητές και εργάζονται 300 καθηγητές , σε μόλις 100 μέτρα το πολύ από την οδό Καραολή & Δημητρίου  και τις πολυκατοικίες της περιοχής  καθώς και ακριβώς  δίπλα στην περίφραξη του γκαράζ του δήμου , η διοίκηση Κασιμάτη έχει δημιουργήσει  τη χωματερή.

Ήδη, αναφέρει ,  έχουν συσσωρευθεί τόνοι στερεών αποβλήτων  ενώ καθημερινά με νέες ποσότητες που ρίχνονται αυξάνονται γεωμετρικά .

Η φημερίδα καταγγέλλει ότι οι κίνδυνοι από την εγκληματική αυτή ανευθυνότητα της διοίκησης Κασιμάτη είναι τεράστιοι :

-Ανά πάσα στιγμή μπορεί να υπάρξει ανάφλεξη  και λόγω του δύσβατου της περιοχής και τη γειτνίαση της τόσο με το ΕΠΑΛ όσο και το με το γκαράζ , όπου υπάρχουν εύφλεκτα υλικά , να  λάβει πρωτοφανείς διαστάσεις .

– Η συσσώρευση όλων αυτών των τόνων αποβλήτων στην παράνομη αυτή χωματερή , θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη δημόσια υγεία των  δεκάδων εκατοντάδων μαθητών του ΕΠΑΛ , των δεκάδων εργαζομένων στο γκαράζ και των χιλιάδων κατοίκων της περιοχής .

Τα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΝΕΑ  τονίζουν ότι « αποκλειστικά υπεύθυνοι για την εγκληματική κυριολεκτικά αυτή ενέργεια είναι τόσο ο ίδιος ο απερχόμενος δήμαρχος Σ. Κασιμάτης , όσο επίσης και :

–           Ο αρμόδιος εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος και ΚΑΘ’  ΥΛΗΝ υπεύθυνος για θέματα καθαριότητας , Δημήτρης Χριστοφορίδης, με εντολή του οποίου προφανέστατα γίνεται αυτό .Διότι αν δεν το « γνωρίζει» τότε ασκεί ελλιπέστατα την αρμοδιότητα που κατέχει και είναι ακατάλληλος για τη θέση αυτή. Και

–           Ο αρμόδιος εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για θέματα περιβάλλοντος , Γρηγόρης Γουρδομιχάλης . Ο οποίος μάλιστα είναι και πρόεδρος του  Διαδημοτικού Συνδέσμου  ΠΕΣΥΔΑΠ. Κι ενώ καταγγέλλει τι συμβαίνει σ΄άλλες περιοχές  για τον Κορυδαλλό και ιδιαίτερα στην περίπτωση αυτή , επιδεικνύει μια « τύφλωση».

Επίσης καταγγέλλει ότι για την κατάσταση αυτή «παράνομα και προκλητικά  κρατούν ΕΡΜΗΤΙΚΑ κλειστά τα μάτια τους» , το δασαρχείο και η υγειονομική υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής .

Και διερωτάται η εφημερίδα , « τώρα που το αποκαλύπτουμε και το κοινοποιούμε , θα εκτελέσουν το καθήκον τους , επιβάλλοντας όσα ορίζει ο νόμος και δρομολογώντας όλες εκείνες τις διαδικασίες για καταλογισμούς των παρανομιών αυτών στους « υπεύθυνους»;

Ο εισαγγελέας θα παρέμβει  σ΄αυτή την τόσο σκαστή περίπτωση  εγκληματικής ενέργειας σε βάρος του κοινωνικού συνόλου και της δημόσιας υγείας ;» , καταλήγει αναφέροντας το σχετικό δημοσίευμα .