Ποιοι διεκδικούν το ‘δακτυλίδι” της διαδοχής του Κασιμάτη

Ξεκίνησε η μάχη της διαδοχής στην παράταξη Κασιμάτη ,σύμφωνα με την εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΝΕΑ , η οποία αποκάλυψε ότι ο ( πρώην ΠΑΣΟΚ , πρώην ΔΗΜΑΡ και νυν ΣΥΡΙΖΑ) δήμαρχος Κορυδαλλού , Σταύρος Κασιμάτης , διαβλέποντας βέβαιη ήττα στις επόμενες δημοτικές εκλογές, δεν θα θέσει ξανά υποψηφιότητα.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα το οποίο εδώ και δυο βδομάδες από τότε που κυκλοφόρησε η εφημερίδα δεν έχει διαψευστεί , “Καλούδης , Γουρδομιχάλης , Μακρινός, ξεκίνησαν από τώρα –έστω δειλά-να διεκδικούν το ‘ δακτυλίδι’ ενώ εντείνονται οι φήμες για συμφωνία και «ένταξη» και του κ.Μελά , με την ανάδειξη εκείνου σε υποψήφιο δήμαρχο.

Όλοι τους θεωρούν τους εαυτούς τους ως ικανότατους να αναλάβουν την ευθύνη της διοίκησης της πόλης .Εκτιμώντας … από μόνοι τους ( αφου δεν έχει γίνει καμία επίσημη συζήτηση στην παράταξη) , ως ιδιαιτέρως θετική την όποια προσωπική , κοινωνική και επαγγελματική πορεία έχουν μέχρι τώρα .

Πιο συγκεκριμένα , ο κ. Καλούδης , έχει ως σημαντικό στοιχείο το γεγονός ότι τα τελευταία πέντε χρόνια είναι το «δεξί» χάρι του απερχόμενου δημάρχου , ο οποίος τον έχει ορίσει και ως αναπληρωτή του. Η ταύτισή τους , αισθητικά, πνευματικά και αυτοδιοικητικά , είναι απόλυτη.

Ο κ.Γουρδομιχάλης ( πρώην ΚΚΕ , πρώην ΠΑΣΟΚ , νυν ΣΥΡΙΖΑ) , όπως επί Χρήστου έτσι και επί Κασιμάτη , θεωρεί ότι εκείνος είχε πάντα τον καθοριστικό ρόλο στην εκλογή τους και ότι έφθασε πλέον η ώρα και για τον ίδιο. Αν και το αποτόλμησε το 1994 ( διασπώντας τότε το ΚΚΕ) και ήρθε …τελευταίος ,ως υποψήφιος δήμαρχος , τώρα αισθάνεται ιδιαίτερα δυνατός ,δεδομένου ότι όλα αυτά τα χρόνια ο ίδιος ο κ. Κασιμάτης , απλόχερα τους είχε προσφέρει τη συνδιοίκηση.

Ο κ. Μακρινός ( πρώην ΚΚΕ, πρώην ΠΑΣΟΚ , πρώην ΣΥΡΙΖΑ) , που επί ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ και είναι πλέον από τα πιο μαχητικά στελέχη του στον Κορυδαλλό και την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά , θεωρεί ότι μπορεί να είναι η «προοδευτική» κατεύθυνση του συνδυασμού.

Τέλος ο κ. Μελάς , παρότι στις προηγούμενες εκλογές είχε διατυπώσει πρωτοφανείς στα χρονικά του Κορυδαλλού , βαρύτατες κατηγορίες ακόμη και για την ηθική υπόσταση του κ. Κασιμάτη , από την επομένη των εκλογών , ο ίδιος και η παράταξή του βρίσκονται σε τροχιά «επαναπροσέγγισης» .Και όλα δείχνουν ότι έσονται οι δυο ( τους) εις σάρκα μίαν.

 
 

About the author

More posts by