Που πήγαν  τα 50 εκατ (!) ευρώ  από τα  τέλη;Από  τους πιο φορομπήχτες δημάρχους  ο Κασιμάτης

 

   

Σάλο έχει προκαλέσει στον Κορυδαλλό  , η αποκάλυψη της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΝΕΑ  , στο προηγούμενο φύλλο της ,   για τη φορομπηχτική πολιτική  του απερχόμενου δημάρχου Σ. Κασιμάτη .

Και κυρίως , όπως τονίζεται στο σχετικό δημοσίευμα » για το πως δαπανήθηκε το υπέρογκο πόσο των 50 εκατομμυρίων ευρώ που εισέπραξε αυτά τα χρόνια από τέλη ενώ δεν αγόρασε ούτε ένα απορριμματοφόρο.

Δεδομένου μάλιστα ότι αυτά τα χρόνια αύξησε τα τέλη κατά 15 % – από τις πιο μεγάλες αυξήσεις πανελλαδικά εν μέσω της κρίσης -, είχε  μείωση προσωπικού και των μισθών  στους εναπομείναντες , δηλαδή  τεράστια μείωση των ανελαστικών δαπανών του , στον τομέα αυτό .

«Που πήγαν τα λεφτά ; Που πήγαν τα σχεδόν 50 εκατομμύρια ευρώ που πλήρωσαν στη Δημοτική Αρχή οι δημότες του Κορυδαλλού , ως δημοτικά τέλη , από το 2010 έως σήμερα ;» ρωτούσαμε , γράφει η εφημερίδα, χωρίς ένα μήνα μετά να μην έχει υπάρξει καμία απάντηση .

Πράττοντας ότι και η …στρουθοκάμηλος , με την ένοχη σιωπή του , θεωρεί , αφελέστατα βεβαίως , ότι  θα « ξεχαστεί» το θέμα .

Οι πολίτες όμως γνωρίζουν και δεν θα ξεχάσουν . Γιατί  διαπιστώνουν σε κάθε λογαριασμό της ΔΕΗ  το οικονομικά βάρβαρο χαράτσι  των τελών που έχει επιβάλλει  αλλά και καθημερινά βλέπουν τα σκουπίδια να ξεχειλίζουν , οι  άπλυτοι επί μήνες ή και χρόνια κάδοι να βρωμοκοπούν και σαράβαλα απορριμματοφόρα να κυκλοφορούν στην πόλη .

Δυστυχώς , όπως και σ΄όλους  τους άλλους  τομείς , φεύγοντας αυτή η τραγική διοίκηση , αφήνει πραγματικά  ΚΑΜΕΝΗ γη , ναρκοθετώντας ουσιαστικά τη νέα , του Γιώργου Δημόπουλου , που  θα τη διαδεχθεί .

Όλος  σχεδόν ο στόλος των απορριμματοφόρων είναι για …απόσυρση , αφού η συντριπτική πλειοψηφία είναι άνω των  13 χρόνων .

Τα μοναδικά καινούργια απορριμματοφόρα είναι εκείνα που χρησιμοποιούνται στην ανακύκλωση και αποτελούν δωρεά  της  Εταιρίας Ανακύκλωσης που παρέχει επίσης δωρεάν και του μπλε κάδους .

Λόγω μάλιστα των ….μηδαμινών επιδόσεων   του δήμου Κορυδαλλού  και σ΄αυτόν τον τομέα , της ανακύκλωσης , όπου κατέχει μια  από τις  « πρώτες»  θέσεις από το …τέλος , ο  Κορυδαλλός , είναι από κείνους που έχει λάβει τα λιγότερα ΔΩΡΕΑΝ απορριμματοφόρα κ.α» , ανέφερε η εφημερίδα.

Το «ξεχαρβάλωμα» της υπηρεσίας καθαριότητας , παρά τις άοκνες προσπάθειες  των εργαζομένων της είναι ορατό παντού . Και  είναι βέβαιον ότι από την 1 Ιουλίου , που θα  λήξουν οι συμβάσεις των δεκάδων  εργαζομένων  που έχουν προσληφθεί από τον ΟΑΕΔ και « παραχωρηθεί» στο Δήμο ( όπως  συμβαίνει παντού πανελλαδικά) το πρόβλημα θα λάβει εκρηκτικές διαστάσεις .

Δεν είναι τυχαίο  ότι στα 13 χρόνια που είναι δήμαρχος ο Κασιμάτης , σταμάτησε ο δήμος ουσιαστικά να πλένει τους κάδους ( περνάνε μήνες για να πλυθούν ) , που  πριν από εκείνον  γινόταν σε  15νθημερη βάση και τώρα βρωμάνε ως χαβούζα.

 

 

 

 

 
 

About the author

More posts by