Προσωπική νίκη Κασιμάτη με τις ψήφους του … 1/3 των ψηφοφόρων

dimarxeio - kassimatis - melas

 Απόλυτη  επικράτηση σε προσωπικό επίπεδο έναντι των αντιπάλων του , συνιστούν   για τον Δήμαρχο , Σταύρο Κασιμάτη , τα αποτελέσματα τόσο του πρώτου όσο και του  δεύτερου γύρου των δημοτικών εκλογών στον Κορυδαλλό.
Αν  και επανεξελέγη με  το «θριαμβευτικό» ποσοστό 58,70 %, μια αποκρυπτογράφηση , αποκαλύπτει μόνο το 1/3 των ψηφοφόρων της πόλης .
Το γεγονός αυτό , για μια Δημοτική Αρχή  επτά ετών και με δεδομένο ότι στο πρώτο γύρο , παρά τα όσα ευελπιστούσε έλαβε 17% λιγότερο από το 2010 ,δεν μπορεί να θεωρηθεί επιβράβευση των πεπραγμένων της .
Είναι δε χαρακτηριστικό ότι στη χθεσινή τελική καταμέτρηση από το 63,29% των ψηφοφόρων που προσήλθαν στις κάλπες  τα άκυρα και τα λευκά εκτοξεύτηκαν  ποσοστιαία στο 14,17% (2140 -6,88%,  2268-7,29% αντίστοιχα) από 4,81% στον πρώτο γύρο.
Το ξεκάθαρο αυτό μήνυμα , οφείλει η  επανεκλεγείσα Δημοτική Αρχή  Κασιμάτη , να το λάβει πολύ σοβαρά υπόψη , διότι  δε διαφορετική περίπτωση , η νίκη  της θα αποδειχθεί πύρρειος .
Από την στιγμή μάλιστα , που όλα τα μεγάλα θέματα του Δήμου και της πόλης , πέτυχε κατά την προεκλογική περίοδο να ταjavascript:sendMail() κρύψει κάτω από το « χαλί», με τον περιορισμό  της αντιπαράθεσης σε  οξύτατο προσωπικό επίπεδο , με την εκτόξευση βαρύτατων κατηγοριών , όπως ότι η κάθοδος τους, εξυπηρετούσε συμφέροντα , όχι μόνο δεν θα έχει ούτε μια ημέρα  περίοδο χάριτος αλλά και καμία ανοχή  από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης και της συντριπιτκής πλειοψηφίας των πολιτών . Το αντίθετο δηλαδή , με ότι είχε συμβεί  ττο 2006  και το 2010.
Ειδικότερα στη χθεσινή αναμέτρηση ο κ. Κασιμάτης έλαβε 15.679 ψήφους   και ποσοστό 58,70%   έναντι 11.033 ψήφους και 41,30%   του κ. Μελά , ο οποίος στις 18 Μαίου είχε λάβει 6.910  και 23,32%.
Που σημαίνει ότι ο επικεφαλής του συνδυασμού « ΕΔΩ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ» σχεδόν υπερδιπλασίασε τις ψήφους του από τον πρώτο γύρο ενώ η αντίστοιχη αύξηση του κ. Κασιμάτη ήταν σχεδόν 40%.
Αποδεικνύεται έτσι στην πράξη ότι η στάση  των παρατάξεων  της υπόλοιπης αντιπολίτευσης – πλην του κ. Διάκου που ανακοίνωσε ξεκάθαρη στήριξη του κ. Μελά – για ψήφο « κατά συνείδηση» ή λευκό άκρυο  , ουσιαστικά λειτούργησε υπέρ  της επανεκλογής του κ. Κασιμάτη , λόγω και της απόστασης « ασφαλείας» των εννέα μονάδων , που είχε εξασφαλίσει από τον πρώτο γύρο .
Στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο , θα έχουν λοιπόν , 25 έδρες ο κ. Κασιμάτης , επτά ο κ. Μελάς , , 3 η κυρία Κυλλάκου  της παράταξης « ΠΑΜΕ ΑΛΛΙΩΣ» του ΣΥΡΙΖΑ , που είχε λάβει 14,31% , 3 η κυρία Παπουτσιδάκη  της «Λαικής Συσπείρωσης» (ΚΚΕ) , με ποσοστό 13,25%, 2 ο κ. Δημόπουλος της παράταξης «ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» με 2807 ψήφους (9,47%) και έναν – ο ίδιος – ο κ. Διάκος της «Πρώτης Πόλης»με 1526 ψήφους (5,15%)