Πρωτοφανές . Δεν ψήφισε στο β’ γύρο τον Κασιμάτη το… 20% όσων τον είχαν ψηφίσει την Α΄Κυριακή

 Ένα πανελλαδικό ρεκόρ κατέκτησε σ΄αυτές τις εκλογές ο απερχόμενος δήμαρχος Κορυδαλλού , Σταύρος Κασιμάτης .

Τουλάχιστον το 20% απ΄όσους τον είχαν ψηφίσει την Α΄Κυριακή  δεν τον ψήφισε στο β΄ γύρο .

Άλλαξε γνώμη, υπήρξε « δούρειος ίππος» στην παράταξη , δεν είχαν πλέον κανενός είδους « δέσμευση» , κάτι άλλο, το  βέβαιο είναι ότι αυτό   ήταν η αιτία της ανέλπιστης για πολλούς ήττας  του Στ. Κασιμάτη.

Το αποτέλεσμα το βράδυ των εκλογών αποτέλεσε οδυνηρή έκπληξη για τον ίδιο  και για το σύνολο του  ετερόκλητου μηχανισμού του. Όπως  και την πρώτη Κυριακή « διαλαλούσαν» ότι θα εκλεγόταν από τότε με απόλυτη πλειοψηφία έτσι και στο β΄γύρο , παρουσιάζονταν βέβαιοι ότι η αναμέτρηση θα είναι σχολικός περίπατος και  έχουν την επανεκλογή στο τσεπάκι τους.

Τελικά και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Πρωτοδικείου , ενώ ο νέος δήμαρχος , Νίκος Χουρσαλάς , σχεδόν διπλασίασε τις δυνάμεις του , ο κ. Κασιμάτης σε σχέση με την πρώτη Κυριακή έχασε τουλάχιστον 1200 ψήφους.

Συγκεκριμένα έλαβε στον κρίσιμο και τελικό β΄γύρο 9.511 ψήφους ενώ την προηγούμενη Κυριακή 10712 ψήφους.

Και με δεδομένο ότι στο β΄ γύρο υπήρξαν πολλοί  που τον ψήφισαν κυρίως οι προερχόμενοι ψηφοφόροι από το συνδυασμό του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ , Νίκου Κατσούλη , ¨Μαζί για τον Κορυδαλλό»,  αυτή η « μαύρη τρύπα»  των χαμένων ψήφων  είναι σίγουρο ότι υπερβαίνει κατά πολύ τον αριθμό που επίσημα φαίνεται ότι υπολείπεται.

Κάτι αντίστοιχο σε μικρότερη έκταση όμως είχε συμβεί και το 2006 ,όταν είχε ηττηθεί από τον κ. Κασιμάτη ο τότε δήμαρχος Στέφανος Χρήστου .Και ήταν τότε η πρώτη φορά που συνέβη.

 

 
 

About the author

More posts by