« Πόντιος Πιλάτος» και …άσχετος , ο  δήμος Κορυδαλλού … και σ΄αυτό

 

Ποικίλες αντιδράσεις προκάλεσε  η  προ ημερών ανάρτηση  της ιστοσελίδας μας  korydallosnews.gr, για τους τεράστιους κινδύνους που εγκυμονεί κυρίως για την ασφάλεια των ανθρώπων η εγκληματική ασυδοσία που επικρατεί στις πλατείες του Κορυδαλλού, από μια μικρή μερίδα ιδιοκτητών  ζώων συντροφιάς .

Οι συγκεκριμένοι , αδιαφορώντας για τις τραγικές συνέπειες που μπορεί να έχει  για τους συνανθρώπους τους αλλά και για το ίδιο το οικόσιτο  τους , αυτή η  ασυνείδητη συμπεριφορά τους , τ΄αφήνουν ελεύθερα να κυκλοφορούν και να τρέχουν σ΄όλη την πλατεία : Δίπλα και ΜΕΣΑ σε παιδικές χαρές , κοντά σε παιδάκια που παίζουν και τρέχουν ή σε ανυποψίαστους διαβάτες . Και να αφοδεύουν και ουρούν παντού , μ΄ότι αυτό συνεπάγεται.

Γράφαμε μεταξύ άλλων στην ανάρτηση  εκείνη ότι : « Χωρίς  καμία στοιχειώδη εκπαίδευση  ( που και πάλι απαγορεύεται να κυκλοφορούν χωρίς λουρί) , θεωρούν οι ασυνείδητοι,  ότι αρκεί  μια φωνή τους για να τα …» τιθασεύσουν», όταν χρειαστεί .

Όπως έχει αποδειχθεί όμως  σε μια σειρά τραγικών συμβάντων αυτό ουδόλως αρκεί ή συμβαίνει . Όταν  κάτι τρομάξει ή ενοχλήσει ( ένας θόρυβος , ένα απρόσεκτο πλησίασμα κ.α )  το συμπαθές τετράποδο , όσο  φιλικό και ήρεμο να είναι ,ουδείς γνωρίζει πως θ΄αντιδράσει , όπως λένε όλοι οι εκπαιδευτές .Και αυτό δεν αφορά μόνο τους ανθρώπους αλλά και τους άλλους σκύλους , στους οποίους μπορούν να επιτεθούν και να τραυματίσουν .

Ο νόμος είναι σαφής ως προς αυτό . Αλλά , όπως και μια σειρά άλλοι νόμοι στην περίπτωση  του Κορυδαλλού , έχουν καταστεί κουρελόχαρτα . Κυρίως από την εγκληματική αδιαφορία  των » αρμοδίων » για την  εφαρμογή αυτών των νόμων» .

Η « απάντηση» Αρώνη

Στην ανάρτηση , αντέδρασε ο καθ’ ύλην αρμόδιος  εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για θέματα Περιβάλλοντος , Απόστολος Αρώνης, ο οποίος αποδεικνύεται ότι αγνοεί το νόμο με τις ευθύνες και τις αρμοδιότητες των δήμων σ΄αυτό το θέμα.

Σχολιάζοντας λοιπόν  τη σχετική ανάρτηση  αντί να απολογηθεί για το ΤΙ ΔΕΝ έχει κάνει μέχρι τώρα , όπως  οφείλει από το ΝΟΜΟ και να ενημερώσει για το ΤΙ προγραμματίζει έστω και με καθυστέρηση να πράξει , εγκαλεί όλους εκείνους που διαβλέπουν και επισημαίνουν τον κίνδυνο γιατί δεν …καλούν την αστυνομία

Φθάνει δε στο σημείο , να ισχυριστεί  ότι «ρίχνουμε το μπαλάκι στο δήμο γιατί είναι πανεύκολο και προφανώς ίσως και για άλλους σκοπούς».

Μάλιστα , θεωρεί ότι ο δήμος , έχει πράξει  ότι πρέπει.Έγραψε χαρακτηριστικά : «Σε ότι αφορά το κομμάτι που αναλογεί στον δήμο κι επειδή τυγχάνει να είμαι κι ο αρμόδιος περιβάλλοντος να σας πληροφορήσω ότι έχουν μοιραστεί στις πλατείες κατά καιρούς ενημερωτικά φυλλάδια στους ιδιοκτήτες σκύλων από τους εργαζόμενους του τμήματος και σε περιστατικά που ήταν ή είναι παρών γίνονται άμεσα και συστάσεις.
Δυστυχώς δεν υπάρχει η δυνατότητα να βρίσκονται 24 ωρες το εικοσιτετράωρο υπάλληλοι παντού!»

Τώρα « σκοπιμότητες» …τότε;

Επ΄ αυτών πολλά , μα πάρα πολλά θα μπορούσε κανείς να απαντήσει και μάλιστα αποστομωτικά . Αρκεί μια υπενθύμιση τι έλεγαν ο  ίδιος και η παράταξη του « Δήμος  για Όλους» όλα τα προηγούμενα χρόνια που ήταν αντιπολίτευση και τι λένε και κάνουν  τώρα που είναι Δημοτική Αρχή. Και στο θέμα της διαχείρισης των οικόσιτων ζώων και σ΄  άλλα .

Σ΄ότι δε τον ισχυρισμό του ότι « δεν υπάρχει η δυνατότητα να βρίσκονται 24 ωρες το εικοσιτετράωρο υπάλληλοι παντού!» , αλήθεια δεν γνωρίζει ,  ότι για το θέμα αυτό δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο;

Δεν γνωρίζει ότι  στη συντριπτικότατη πλειοψηφία τους ,  οι ιδιοκτήτες των συμπαθητικών αυτών τετράποδων , τα βγάζουν βόλτα στις πλατείες είτε το πρωί , είτε το απόγευμα;Όταν δηλαδή η υπηρεσία του είναι « εν δράσει» ;

Νόμος

«Σε ότι αφορά το κομμάτι που αναλογεί στον δήμο» που λέει , αρκεί  ως απάντηση να παραταθεί  τι αναφέρει ο σχετικός νόμος . Ο οποίος είναι σε ισχύ 7 χρόνια . Και απο τα παραπάνω λεγόμενα του κ. Αρώνη , προκύπτει ότι τουλάχιστον αυτός αν όχι και η υπηρεσία του , τον  αγνοεί παντελώς.

Ας μάθουν λοιπόν ,   έστω και τώρα υπe;yθυνος και υπάλληλοι  τι λέει .Και  ας αρχίσουν να τον εφαρμόζουν , αντί να δίνουν απαντήσεις που τους εκθέτουν ακόμη περισσότερο .

                                                         ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 4039

Για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη  χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό.

 

Άρθρο 21

Διοικητικές κυρώσεις και πρόστιμα

«Οι διοικητικές κυρώσεις και τα πρόστιμα, που επιβάλλονται για παραβάσεις των διατάξεων του παρόντος νόμου αναγράφονται στον Πίνακα που ακολουθεί».

Στον Πίνακα λοιπόν που ακολουθεί ανάμεσα στις δεκάδες κυρώσεις αναφέρεται από τις πρώτες μάλιστα, η «Παράλειψη τήρησης κανόνων για τον ασφαλή περίπατο του σκύλου…..»

Σύμφωνα λοιπόν με το νόμο  αυτό και στο ίδιο άρθρο, οι παράγραφοι 3 και 4  , είναι σαφέστατοι για την ΕΥΘΥΝΗ του δήμου :

«3. Αρμόδια όργανα βεβαίωσης των παραβάσεων του παρόντος νόμου είναι τα όργανα της Δημοτικής Αστυνομίας, της Θηροφυλακής των κυνηγετικών συλλόγων και οι υπάλληλοι των Τελωνείων και των Σταθμών Υγειονομικού Κτηνιατρικού Ελέγχου (ΣΥΚΕ). Αν σε ένα Δήμο δεν λειτουργεί υπηρεσία δημοτικής αστυνομίας, η βεβαίωση των παραβάσεων γίνεται από όργανα άλλης αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου.

  1. Κατά τη διαπίστωση της παράβασης βεβαιώνεται επί τόπου από το αρμόδιο όργανο το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο και αντίγραφο της βεβαίωσης της παράβασης αποστέλλεται στην κτηνιατρική υπηρεσία του κατά τόπον αρμόδιου Δήμου και όπου αυτή δεν έχει συσταθεί στο Γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης του Δήμου ή στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της οικείας Περιφερειακής Ενότητας, για την επιβολή του βεβαιωθέντος προστίμου»

Ο νόμος λοιπόν ούτε αστυνομία λέει , ούτε οι πολίτες να τηλεφωνούν σ΄αυτήν .

Αυτό που αναφέρει ΡΗΤΑ είναι πως ο ΔΗΜΟΣ  και μόνο  αυτός ( στην περίπτωση σαν τον Κορυδαλλό)  έχει την ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ , να επιτηρεί αν  τηρούνται οι  κανόνες για τον ασφαλή περίπατο του σκύλου και  να ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΕΙ στην περίπτωση που τους παραβαίνουν οι ιδιοκτήτες τους  επιβάλλοντας και διοικητικό πρόστιμο .

Αυτό το νόμο δεν το  γνωρίζατε κ. Αρώνη , όταν απαντούσατε ;  Οι υπηρεσίες σας δηλαδή ΟΥΔΕΠΟΤΕ τον εφάρμοσαν ;  Και  αν  τον γνωρίζατε , που δεν προκύπτει κάτι τέτοιο  γιατί στην απάντηση σας  άλλα αναφέρονται  ,  πόσες παραβάσεις  οι υπηρεσίες σας  βεβαίωσαν και επέβαλαν το αντίστοιχο διοικητικό πρόστιμο και το  απέστειλαν στην Περιφέρεια Αττικής επί των ημερών σας ;

 
 

About the author

More posts by