Σημαντική διάκριση μαθήτριας του ΕΠΑΛ Κορυδαλλού σ΄ευρωπαικό μαθητικό διαγωνισμό

Τη δεύτερη καλύτερη επίδοση με βαθμό που αγγίζει το άριστα ,στον διαγωνισμό EUROSCOLA , πέτυχε  η μαθήτρια της Γ’ Λυκείου του ΕΠΑΛ Κορυδαλλού Όλγα Κωστοπούλου-Κυρίμη,ανάμεσα στους μαθητές της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής .

Οι 24 επιτυχόντες θα μεταβούν στο Στρασβούργο την 27η Φεβρουαρίου 2020 , όπου θα συμμετάσχουν σε ημερίδα-συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εκπροσωπώντας την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του ΕΠΑΛ Κορυδαλλού συνεχάρη τη μαθήτρια, τονίζοντας ότι αποτελεί
ιδιαίτερη χαρά για όλους τους καθηγητές της το γεγονός ότι μία από τις άριστες μαθήτριες της Γ’ Λυκείου με ισχυρή άποψη και παρρησία θα εκπροσωπήσει το σχολείο μας και τους συμμαθητές της σε αυτήν την ευρωπαϊκή συνάντηση των νέων»

Σ΄ανακοίνωση  του , ο Σύλλογος Διδασκόντων του ΕΠΑΛ Κορυδαλλού ,  επισημαίνει ότι  « το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο ρόλος της, η οργάνωσή της και η θέση της στον κόσμο αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες και για το μέλλον των νέων ευρωπαίων. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι απόψεις των νέων κατά τη λήψη των αποφάσεων, κατά την επιλογή και τον καταμερισμό των ευθυνών, προκειμένου να  καταστούν ενεργοί  πολίτες της δημοκρατικής ζωής της Ευρώπης.

Οι νέοι πρέπει να γνωρίζουν τι είναι και τι κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Έχοντας μπροστά τους τα διλήμματα για τις επιλογές που πρέπει να κάνουν στη ζωή τους, επιθυμώντας να δώσουν έναν προσανατολισμό στις υποχρεώσεις τους, πρέπει να μπορούν να εμπλακούν στον  ευρωπαϊκό διάλογο και να αποκτήσουν την ξεχωριστή εμπειρία της ευρωπαϊκής πολυμορφίας και αλληλεγγύης.

Για να ανταποκριθεί το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην ανάγκη αυτή δημιούργησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα EUROSCOLA. Με το πρόγραμμα αυτό προσφέρεται η δυνατότητα σε νέους Ευρωπαίους να συναντηθούν, να ανταλλάξουν απόψεις και να γνωριστούν».

 
 

About the author

More posts by